ה - ת - נ - צ - ל - ו - ת

ה - ת - נ - צ - ל - ו - ת

אני עם מחשב בפירמוט ושיחזור כללי. קולרגול רוכב באילת. סטיב בניכר. ורבים וטובים (15 איש) במשלחת מכבי אל-מידיה ל-Six Days. נכנסתי כעת מקפה אינטרנט בבוגרשוב לומר שלום. בקרוב נחזור לשיגרה... זה רע?

../images/Emo106.gif חדשות Six Days ../images/Emo106.gif

י.ע. מיודענו יצא לצ´כיה בשליחות הפורום לסיקור המרוץ שהחל אתמול, כולי תקווה שיוכל לשגר לנו מידע שוטף ותמונות מהמתרחש - הישר לפורום, מחזיקים אצבעות.

../images/Emo106.gif סקירת מרוץ הר חורשן ../images/Emo106.gif

תקציר: המרוץ הראשון שמקיימת העמותה בהרי מנשה התקיים היום. חום כבד העיק והווה את האתגר הגדול ביותר של המתחרים, המסלול היה טכני ושונה מאד ברמתו מקטגוריה A לקטגוריה B, עליה טכנית אחת הוותה אתגר עבירות ברמה בינונית לקטגוריה A כשבסך הכל (מדווחי מתחרים) היה קושי כללי ברכיבה טכנית לאורך זמן בתנאי מזג אויר שכאלו... (מישהו זוכר את האל מידיה ההיא באוגוסט?). הזנקה התבצעה בשעה איחור, מה שלא הקל על הטמפרטורה. שעה וחצי ל-A ושעתיים ל-B פלוס הקפה אחרונה. נקודות ראויות לציון במהלך המרוץ הם שאוריה כרמלי (עיניים) הוביל את המרוץ בכללי בשתי ההקפות הראשונות, שפיצר עקף לאחר מכן והוביל עד לגמר, נדב לוגסי רכב במהלך רוב המרוץ צמוד לשפיצר וכדקה מאחוריו, הפער גדל והפך משמעותי בשתים-שלוש ההקפות האחרונות. לדעתי הההההסיפור של המרוץ היה אבי ניסני שהפתיע וזינק גרוע מאד (ולא ידוע לי מדוע ולמה, אך בטח היתה סיבה), אבי התמקם במחצית הראשונה של המרוץ אי שם רחוק מאד מהמובילים כולל רחוק רחוק מאחורי המובילים בקטגוריה שלו עצמו, בשלב כלשהו הוא קיבל זריקת אדרנלין ושעט קדימה בלי שאיש יכל לשים לו מחסום, הוא צימצם וצימצם, עקף את אוריה ולאחר מכן עקף את נדב, הוא כבר ראה את שפיצר בעיניים וקיבל זריקת מרץ שהתבטאה חזק בזמני ההקפה שלו. ניסני סיים את המרוץ 11 שניות אחרי שפיצר. אני גורס כי אילו היתה עוד הקפה לפנינו - לפי הקצב שהיה... ניסני היה לוקח את המרוץ הזה בזמן הכללי, בהחלט יתכן ששפיצר כבר לא מיהר ואילו היה רואה את ניסני לידו היה מתפתח קרב, בכל מקרה את הקרב הזה הפסדנו כולנו. לכאורה המרוץ תיקתק, ועל כך תודות לגיא באומל ולצוות שסייע לו. בכל זאת מספר הערות מנקודת מבטי באוהל המחשב... 1.לא מנהלים מרוץ ללא הגדרה של מנהל מרוץ, ומנהל פיטס, לא יתכן שמתחרה יסע בווילי פראי בתוך הפיטס ואף אחד לא יאמר לו משהו ולא ידווח על כך. 2.לא יתכן שמרוץ יתקיים ללא מינוי שופט למרוץ. השופט מונה לאחר שהסתיים המרוץ, כדי לענות על קושיות וקובלנות אם יהיו. הוא לא הכיר את התקנון או את החוקים, הוא לא הכיר את המסלול, והאמת שזה דבר אלמנטרי שכבר חשבתי שמאחורינו... ואגב, עוד יותר הטריד אותי שעד לסוף המרוץ האנשים שמובילים את העמותה לא ידעו בכלל אם יש מנהל מרוץ ושופט או לא? 3.מרוצים שמתקיימים בחדשים החמים - הייתי מקיים אותם בשעות אחר הצהריים ולא בצהריים. ניתן היה לזנק בשעה 15:00, כולם כולל כולם היו נהנים יותר. 4.לא מקיימים מרוץ ללא ביטוח, ועל זה כבר נאמר רבות... וכעת לתוצאות: (תוצאות מלאות ומפורטות נפרסם באתר העמותה בהמשך) שתי פעימות: אבי ניסני - 9 הקפות אוריה כרמלי - 9 שחר סולימני - 8 עד 400: ניר שפיצר - 9 נדב לוגסי - 9 ארז פנקלשטיין - 9 מעל 400: שלום אוחיון - 8 אייל עמר - 8 גלעד קדשאי - 8 סניורים: רון בהט - 8 יעקב כהן - 8 דני קוגלביץ´ - 7 מתחילים: אדיר סיסו - 8 עידו שינו - 8 נדב אוחיון - 8 דו"שים: ירון בן יוסף - 8 גל מאיה - 8 גל סונט - 8 כללי: ניר שפיצר אבי ניסני נדב לוגסי ברכות למנצחים ובמיוחד לחברי הפורום שהשתתפו ולאלו מהם שעלו על הפודיום... המרוץ הבא יאורגן על ידי דני אוחנה באזור בן שמן, ולאחריו מרוץ אחרון לעונה בארגונו של ראובן סביו. שתי תוספות שהחסרתי ושראוי לציינן בהקשר לאירועי המרוץ: 1.היו הרבה פנצ´רים, הרבה יותר מהרגיל, נדמה לי שחמישה או שישה במספר, כפי הנראה עקב צביטות של סלעים חדים כתער שהיו במסלול למכביר. שלום אוחיון היה אחד מאלו שקיבלו פנצ´ר וירד למקום לא ראלי מבחינתו עקב כך, מה שכמובן השפיע על תוצאות המרוץ. 2.כפי שברמן ציין היו אכן כמות פרישות גבוהה מהממוצע, וזה מתקשר לתנאי התחרות ולהבנתי בעיקר לתנאי מזג האויר. ובאשר לתלונות שעלו כאן: לגבי תדריך למתחילים - הוא צודק. האמת שאף אחד לא חשב על תדריך כזה, ומאידך זה גם לא הגיוני להסביר כל אירוע את כל כללי האנדורו מא´ - ת´. מה שצריך לעשות הוא להפיק חוברת בת מספר עמודים שמסבירה את כל כללי התחרות כולל הכל, ולדרוש ממתחרה חדש שיקרא ויפנים את האמור שם. את זה ניתן לבצע במספר שעות עבודה, לא מסובך מדי, רק יוזמה. לגבי סימון חסר - לא עשיתי את המסלול כדי לומר אישית, אבל מאוהל השיפוט ניתן היה לשמוע על טענות מסוג זה - אזי זו בעיה של המארגנים, וזה אגב קשור לכך שלא מונה ולא היה שופט למרוץ עד אחרי סיומו, שופט בין השאר עובר אישית על המסלול, בעיותיו וסימונו יום קודם. מדידת זמנים במרוץ ידידי היא בעיה של המתחרה, אלו הם כללי המרוץ ואני לא מאשים אותך שלא ידעת. את השילוט שמתי אני לאחר שעמית גול הציע לי, וזה נועד לתת תמונה כללית מול העיניים ולא מעבר. שופט במרוץ מונה והיה בזמן שאתה מדבר, גם הוזמן באמצעות הרמקול כל מי שמעוניין לערער לאוהל השיפוט לאחר הקראת התוצאות, והשופט שמונה דקה קודם לכן ישב שם ואכן גם קיבל עירעורים ופניות. טריאטלון - ידידי, באטלטיקה יש תקציבים, יש איגוד האטלטיקה שמקבל תקציבים מהמדינה, לא מכיר את תחשיב ההוצאות של אירוע כזה, אני יכול להניח שהוא לא נמוך משלנו, אני מניח שיש להם תמיכה ממוסדות מתוקצבים. ולדעתי העמותה צריכה לקבל את הערותיך כבונות.

למעלה