ה-ת-ב-ו-נ-נ-ו-ת! מס' 2

התהוות

New member
ה-ת-ב-ו-נ-נ-ו-ת! מס' 2

(אם מישהו רוצה לשים פה קישור לפינה הקודמת- אני אשמח.) אנחנו נמצאים בתוך אדם, שיש בו מחשבות, אמונות, אינסטינקטים, רגשות, תגובות... לפעמים אנחנו משתנים- והאדם לא ואם אנחנו לא מספיק מודעים לשינוי אנחנו פשוט חוזרים לתבנית הרגילה שיש באדם זה... נגיד- אם באדם הזה יש אמונה שאף אחד לא רוצה להיות חבר שלו ואנחנו גילינו שכן יש אנשים רוצים להיות חברים שלנו- יכול להיות שמהר מאד נשכח מזה ונחזור ונגיד לעצמינו ש"אף אחד לא רוצה להיות חבר שלי"... לא בגלל שזאת המציאות אלא בגלל שזאת המערכת שלנו- ככה היא בנויה. אנחנו רוצים חופש- חופש מהתבניות הרגילות שלנו- חופש להצליח, לפרוח, להגשים ולהנות. רוצים להתעורר מהמצב בו אנחנו ישנים בתוך המערכת הזאת... התהליך (שלי לפחות) מתחיל ע"י התבוננות, פשוט להכיר את המערכת הגדולה הזאת, להכיר את המחשבות שלה, להכיר את האמונות שלה, להכיר את המצבי רוח שלה, לדעת מה משפיע עליה ואיך וכו' וכו'... בפינה הזאת, אפשר לשתף אחד את השני/ה בחוויות שקשורות להתבוננות שלנו על עצמינו, בפינה הזאת אפשר לשאול אחרים/אחרות "למה כדאי לי בכלל התבונן?" (למתלבטים
)... אפשר לכתוב תובנות חדשות, אפשר לעשות תרגילי התבוננות, אפשר לתת טיפים, אפשר... מה שרוצים! תהנו

פינה מעולה ../images/Emo45.gif תודה!

אני הצבתי באפריל 2004 מטרה ליולי 2004. ביולי 2004 אני יכולה להתבונן על עצמי במשך שעה, בזמן ביצוע פעולות אחרות. בניתי סולמות מדידה עוזרים וקטנים בדרך. למשל, עד כה הצלחתי להגיע ל-6 דקות התבוננות עצמית בזמן עשייה. כל יום המספר עולה בכמה דקות... בהצלחה לי!

התהוות

New member
וואו! עלי והצילחי יקירה!

רוצה לספר איך את מודדת? מה הכי עזר/עוזר לך?

מצטרפת

אני מאז הויפסינה עושה את זה כל הזמן. כשאני כועסת אני מצליחה להשקיף על עצמי ולראות שאני עכשיו כועסת. אני רואה מה עוד קורה לי וככה מצליחה לפרק למשל את הכעס.

התהוות

New member
וואו! היית בקורס הארוך של הויפאסנה?

רוצה לספר איך היה לך? מאד מעניין אותי לשמוע...

היי התהוות

הייתי שבוע בנגב בקורס של תובנה. שבוע של שתיקה ומדיטציות. זה לא קל. את רק עם עצמך נטו. המחשבות רצות בלי סוף.... אבל חזרתי משם עם שלוה גדולה ודרך חדשה לחשיבה. המדיטציה פשוטה מאוד, כל הזמן להתחבר לרגע הנוכחי, להרגיש את הגוף, הנשימה. לחיות עכשיו. עכשיו אני ממשיכה בזה כל הזמן. משתדלת להזכיר לעצמי לחיות את הרגע.

יש לי קובץ עבודה

והנה החלק של הצלילות בקובץ הזה: צלילות להצליח להסתכל על עצמי במשך שעה רצוף, גם בזמן ביצוע פעולות אחרות. 01.07 * עד ה-16.05: להסתכל על עצמי במשך 3 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. * עד ה-18.05: להסתכל על עצמי במשך 6 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-20.05: להסתכל על עצמי במשך 9 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-21.05: להסתכל על עצמי במשך 10 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-22.05: להסתכל על עצמי במשך 12 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-24.05: להסתכל על עצמי במשך 14 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-26.05: להסתכל על עצמי במשך 16 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-28.05: להסתכל על עצמי במשך 18 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-30.05: להסתכל על עצמי במשך 20 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-01.06: להסתכל על עצמי במשך 22 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-03.06: להסתכל על עצמי במשך 24 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-01.06: להסתכל על עצמי במשך 22 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-03.06: להסתכל על עצמי במשך 24 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-05.06: להסתכל על עצמי במשך 26 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-07.06: להסתכל על עצמי במשך 28 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-09.06: להסתכל על עצמי במשך 30 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-11.06: להסתכל על עצמי במשך 32 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-13.06: להסתכל על עצמי במשך 34 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-15.06: להסתכל על עצמי במשך 36 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-17.06: להסתכל על עצמי במשך 38 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-19.06: להסתכל על עצמי במשך 40 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-21.06: להסתכל על עצמי במשך 42 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. •עד ה-23.06: להסתכל על עצמי במשך 44 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-25.06: להסתכל על עצמי במשך 48 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-27.06: להסתכל על עצמי במשך 50 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-30.06: להסתכל על עצמי במשך 60 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות. • עד ה-01.07: להסתכל על עצמי שוב במשך 60 דקות רצוף, תוך כדי ביצוע פעולות אחרות.

אתמול הצלחתי לדבר בטלפון

ובמקביל להתבונן על עצמי במשך 12 דקות ו-40 שניות (ככה השיחה ארכה). זה היה מדהים. הנסיון להתבונן על עצמי במשך ביצוע פעולות אחרות גורם לי לשקול את המילים שלי. אני לא מדברת באוטומטיות אלא במודעות גבוהה להן.

זה מעולה ....../images/Emo140.gif

שאלה : את לא מאבדת את המיקוד בשיחה/באדם בזמן ההתבוננות ? זה פשוט מדהים אותי איך אפשר לחלק את המיקוד לשני מקורות ולא לאבד אף אחת מהן...

לא איבדתי את המיקוד בשיחה

אבל קרו כמה שניות שאיבדתי את המיקוד בי, וישר חזרתי אל עצמי, וזכרתי שאיבדתי את המיקוד לכמה שניות בי. זה פשוט חלוקת קשב, ריכוז, מיקוד, יכולת התבוננות, חתירה למטרה ועוד... כל מיני כישורים שרכשתי ואני משפרת במהלך הזמן. אגב, זה גרם לי להיות יותר מודעת למילים שלי. לא פעלתי באוטומטיות. ממש הייתי מודעת.

avshalomat

New member
איך את יכולה להתבונן על עצמך

כשאת בתוך עצמך? או לצורך העיניין כשאת אפילו לא ידועת מי את?

avshalomat

New member
ההמ זו הייתה שאלה רצינית מבחינתי

ו"עצמי" ו"אני" מה בדיוק ההבדל בינהם? אשר ליד אם היית יד מן הסתם לא יכולת להתבונן בה לפחות לא בלי לצאת מעצמך. מאחר שאת לא יד את כן יכולה להסתכל עליה.

התהוות

New member
ההבדל- יכול להיות שהעצמי שאתה מסתכל

עליו זה לא ה"אני"- זה לא מי שאתה אלא זה רק דפוסי התנהגות מסוימים, מחשבות, רגשות, תחושות וכו'. כמו שאתה זה לא היד שלך. אתה יכול להתבונן בידך, אתה יכול להתבונן ברגשות שלך, אתה יכול להתבונן ברגל שלך ואתה יכול להתבונן במחשבות שלך וכיו"ב. אז אני קשורה איכשהו ליד הזאת, וקשורה איכשהו ל"עצמי" הזאת- אבל אף אחד לא אמר שזה באמת "אני".

avshalomat

New member
יפה

כמה דברים, את יכולה להמשיך להבתבונן בעצמך אבל יש כמה שאלות שכדאי שתישאלי כאשר את מסתכלת מי מסתכל? האם את יכולה להבטיח מבט אובייקטיבי על עצמך?

התהוות

New member
לא. אני לא יכולה להבטיח כרגע

אבל אני יודעת שקיים אחד כזה- ועל זה אני מוכנה לחתום.... השאיפה היא להגיע לשם...

למעלה