ה"תוספות " של יד ושם
בהודעה שהייתה בפורום לפני מספר ימים דברנו על התוספות שנוספו ליד ושם כתוצאה מהמידע של מוזיאון השואה בבודפשט וגם על השגיאות של יד ושם. נכנסתי לאתר יד ושם ובדקתי את משפחת GESMAI ( כי בזה פחות או יותר אני שולטת ....) וחשכו עיני , אין אף עיר לידה או עיר מגורים נכונה. יש בעיות גם בשנות לידה וחלק מהשמות גם הם שגויים . מאידך גיסא יש תוספות של אנשים שלא הכרתי קודם - וכידוע כל GESMAI הוא קרוב משפחה אז אולי כדאי לבדוק את הכיון ....
השאלה הנשאלת היא על מה ניתן לסמוך? אם בכלל?
לגבי אנשים שאני מכירה - אני יודעת מה הטעות . אבל לגבי אנשים שאני לא מכירה איך אדע שאני לא עוקבת אחר טעות ומחפשת משהו שאינו קיים? או לפחות לא במקום הנכון ובזמן הנכון.
לגבי אנשים שאני מכירה , להעיר להם על הטעויות? מצד אחד זמן התגובה שלהם הוא איטי מאד ולא בטוח שהתיקונים נכנסים . מצד שני , אני עוד יודעת מה הנתון הנכון , מה יקרה אם השגיאה הזאת תגיע למישהוא שלא יודע מה האמת ?
בהודעה שהייתה בפורום לפני מספר ימים דברנו על התוספות שנוספו ליד ושם כתוצאה מהמידע של מוזיאון השואה בבודפשט וגם על השגיאות של יד ושם. נכנסתי לאתר יד ושם ובדקתי את משפחת GESMAI ( כי בזה פחות או יותר אני שולטת ....) וחשכו עיני , אין אף עיר לידה או עיר מגורים נכונה. יש בעיות גם בשנות לידה וחלק מהשמות גם הם שגויים . מאידך גיסא יש תוספות של אנשים שלא הכרתי קודם - וכידוע כל GESMAI הוא קרוב משפחה אז אולי כדאי לבדוק את הכיון ....