ה-צ-י-ל-ו !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

סביוני

New member
ה-צ-י-ל-ו !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

זהו. קיבלתי אומץ כפרה עליכם ועליכן, ואני הולך לעשות זאת ובגדול!!! ביום א' הקרוב מתחתן חבר קרוב שלי ושל אישי, והחבר הזה - שהוא איש מדהים בפני עצמו - השביע אותי שאני הולך לרקוד לו בחתונה ריקודי בטן! מייד כמובן תיקנתי ואמרתי "מחול מזרחי", וכל מעיי התקווצ'צ'ו בפנים (כאילו, איך אני הולך לעשות את זה, דא? ואני רק מתחיל כזה, ומה לי ולנניח, אסי או אלינה או שאר המקצוענים שבשטח - שהם אלה שצריך להזמין לארוע חשוב כזה [אם הם מופיעים גם בארועים כאלה כמובן]? אני רק טירון פישר, כולה רק 4-5 חודשים מענטז פה ושם בחוג של מכון הכושר. כבר שבוע אני שומע שני שירים מטריפים של עמר דיאב (אל-עאלם אללה, חביבי וואלה עלא באלו) ואת השיר הכפרה של לטיפה שתרגמתי פה בפורום "מא תרוחשי בעיד יא חביבי". אני רוקד באוטובוסים כל הזמן ובמכון הכושר תוך כדי אימון משקולות. אני אפילו לא יכול להגיד "נתפסתי" כי אני כל הזמן ממשיך למרות שמסתכלים (קוראים לזה שיגעון??). היום בערב, שבוע לפני, אני מתחיל לרקוד את השיר. יש לי כוריאוגרפיה מסוימת בראש, אבל הנה אני קורא שלא כדאי להיסגר על כוריאוגרפיה מסוימת שמא איראה מכאני מדי. כלומר להיסגר על פתיחה סוחפת, ואז להתחיל להשתולל לקהל עם רשרושים ועינטזים וכו'. קראתי את המודעה של שושנה (אם אני לא טועה) ומאוד החכמתי, במיוחד לגבי הגיבוי של בן הזוג. מה אני אגיד לכן, אני מת מהתרגשות, נסער למדיי. נראה לי שאני צריך המון תמיכה של אמיר במהלך ההתכוננות הזו. זה נראה לי חלק הכרחי בהתכוננות שלי... קראתי את הטיפ של שושנה, ואם יש לכן עוד כל מיני עצות שתתאמנה לי כגבר שמעיז לרקוד בפעם הראשונה מול קהל, אז אשמח לקוראן כאן. אה, ועוד משהו - לולא הפורום הזה - ספק אם הייתי מקבלת החלטה לרקוד בחתונה! שלכן ושלכם ברשרוש רב (המטבעות נופלים מהצעיף כל הזמן, אבל הוא עדיין נראה כאילו הוא שלם) סביוני

ו ר ד 11

New member
מי שלא קופץ למים לא נרטב

מברוק, לך על זה אנסה לכתוב לך מאוחר יותר בהרחבה על יתר הדילמות

סביוני

New member
ובערבית אומרים (בתרגום):

"מי שלא מסתכן - לא מרוויח!"... כמה שהפתגם הזה מעצבן אותי מהיום... (כי הוא כנראה נכון). תודה על הטיפים שהבטחת לכתוב. אני חושב אפילו על מטפחות לחות שעימן ארענן את עצמי אחרי שלושת שירי הריקוד המייזעים והמדורבקים לאלתר. ערב טוב כמובן, מסביוני

ו ר ד 11

New member
הנה משפט שלא קיים בערבית, אף אחד

לא יצא רקדן או רקדנית מהבטן של אמא שלו. כולם רכשו ניסיון, התגלחו על זקנם של אחרים רכשו בטחון תוך כדי. כשיצאנו לסדנא בסיני לפני כ-6 שנים בערך, שהייתה עם מונה סעיד שאלתי אותה בתמימות של מתחילה: איך התחלת לרקוד? מה עושים כדי להיות רקדנית? מאיפה זה בא לך? והיא ענתה לי: כולו מן אללה. והסתכלה למעלה לשמיים. אין ספק שהריקוד הוא מתנה. ויש רמות שונות של נוכחות ריקודית ועוד כיוצא באלה. גם היא, גם דינה ממצריים, גם הרקדנים והרקדניות שלנו כאן בארץ אם תסתכל בקלטות וידאו שונות וישנות לא נולדו סופרסטארים. בריקוד כמו כל דבר אחר, יש תהליך ויש התפתחות. צריך להביא את הנקודה הזאת בחשבון. אני מציעה שתבחר מוסיקה שאותה אתה אוהב לרקוד. שמדברת אלייך כשלב ראשוני. כך תרגיש נוח יותר ותוכל להציג לעיני הקהל שצופה בך את האומנות שלך ואת מה שאתה אוהב ויראו וירגישו את זה. על המוסיקה להתאים לאופי האירוע. בדוק מתי אתה מופיע. לפני מה. מנה ראשונה? שנייה? כשהקהל יושב או שהוא ברחבה? כדאי בהופעות ראשונות לא להאריך מדי. להשאיר טעם של עוד. לא לסחוט את הקהל. שני ריקודים מקסימום שלוש מספיקים. בדר"כ באירועים כאלה יש הרבה תוכן גם כך. ריקוד פתיחה, שהוא ריקוד כניסה מרשים. סולו תופים. בשיר השלישי או בשיר השני לקראת סיומו אפשר לצרף גם אנשים מהקהל ולהקים לרקוד איתך. אל תתפלא אם לא תוכל לרקוד כוריאוגרפיה שלמה. לעיתים הקהל קם לרקוד איתך כבר תוך כדי. במשך הזמן לומדים לנטרל מסתננים מהטריטוריה שלך לפחות בשירים הפותחים את ההופעה. כדאי ואף מומלץ לשכור לך מורה מופיעה, כי יש מורות שרק מלמדות ולבקש עזרה בהכנה להופעה. רצוי גם להתלוות כדי לא סתם לקפוץ ראש לרקדן או רקדנית למספר הופעות ולראות את הדברים בשטח ובזמן אמת. ולגבי המטליות הלחות: לא רק זה קורה. חוץ מזיעה, שמעתי לא אחת מרקדניות שהחלו להופיע את התיאור של חיוך נוקשה על הפנים (עד שעצמות הלחיים כואבות) דפיקות לב מואצות ויובש בפה. טוב לא רוצה להפחיד אותך. זה קיים. ואחרון חביב: בתורכיה קיים פטנט עולמי במקום מטליות לחות ושמו בתורכית: למון קולוניאסי. אלה הם המים או התרכיז כמו שיש במטליות הלחות בטיסות. רק שזה מרוכז עם אלכוהול ונמכר בבקבוקים. בכל תיק של גבר או אישה בתורכיה יש את המצרך החשוב הזה. מרענן לאומי, אחרי ארוחה דשנה (אפשרות) ואחרי הופעות - הוא עושה פלאים. שיהיה הרבה בהצלחה אשמח לשוב לעזור.

r a f y

New member
../images/Emo13.gifתיקון טעות

מי שלא קופץ למים, לא טובע סתםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם סביוני בהצלחה אחי רק צחקתי חברה

leah1010

New member
הצילו

כאחת שמבינה את ההתרגשות העצומה שלך אני יכולה רק להגיד לך הוא שכאשר אני הופעתי פעם ראשונה בפני החוג החברתי שלי - לא עשיתי חשבון לאף אחד. התייחסתי לחבר'ה כאילו הם הבנות בחוג שלי ורוקדים ביחד איתי. הסתכלתי עליהם וגם אם הרגשתי שטעיתי - המשכתי הלאה כאילו לא קרה שום דבר. מה שחשוב הוא שתרגיש עם עצמך שלם ותתייחס לזה בקלות (קל להגיד אחרי הנסיון הראשון - והיו עוד מספר מועט של הופעות קצרות) למרות ההתרגשות העצומה ובאמת תיצור קשר עין עם מישהו שאתה בוטח בו - במקרה שלך זה אמיר - אז שיהיה הוא ולבסוף. אתה תרגיש נהדר אחרי ההופעה - תאמין לי - זה יפתח לך את התיאבון להופיע עוד ועוד. ב ה צ ל ח ה ! ! ! לאה

סביוני

New member
יו...

גם את וגם ורד מה זה עושות לי תיאבון "ללכת על זה". אני נזכר בתגובה מעניינת שנכתבה כאן בעבר (אם איני טועה - של חבצלת השרון) - על אנשים שינסו "בשביל הקטע" לדחוף לי כרטיס אשראי (נו טוף, לא חסרים לי מחבואים אקזוטים אחרים...
) - שרק יהיה מי שינפנף לי עם כרטיס האשראי שלו, אני אעשה לו מסלול ריצה שם במרדפו אחרי האשראי שלו שיהיה בידי... מזל שאמיר יהיה אתי.

n o a b i

New member
אתמנא לכ א-נג'אח א-תאם!!

ואגב, מה אתה מתכנן ללבוש? (אני יודעת שזה לא לעניין עכשיו, אבל בדיוק אתמול נכנסתי לקישור של הפורום לקליפים של רקדן משבדיה, וממש לא אהבתי שהוא לובש חלק עליון, כעין חזיה לגבר... זה נראה כאילו הוא לובש בגדים של בחורה כדי לרקוד ריקוד של בחורה - ולא כך אני רואה ריקודי בטן... מה דעתך? דעות קדומות מצדי?)

tirza 32

New member
היי, בהצלחה!

אתה נשמע כל כך נרגש (ובצדק). אני מצטרפת לחיזוקים המחממים שקיבלת פה. בהצלחה רבה ותהנה! תירזה.

ערכת עזרה ראשונה לקריאת ה-SOS

איזה חיוך מרושרש נמתח על פניי
למקרא דבריך... והנה עוד כמה פריטים מהערכה שלי שאולי יועילו... תתחיל לזמר לעצמך, בקצב "טו-לו-לו-אי" שערב לאוזנך ובקול רם מנטרה חד-משמעית: כמה שאתה מדהים, איזה רקדן אלוף שבאלופים אתה, שאתה, כן אתה תהיה גדול (מה גדול - ע-נננ-קקקק!!!) ושבכלל - כל העניין - קטן עליך... לא ייאמן איזה פלאים זה יחולל! אתה תרגיש כל-כך נפלא שתהיה באמת נפלא (אתה נפלא כל הזמן... להופעה - אני מתכוונת). השירים שבחרת מצויינים (בכלל), אבל בעיקר משום שאתה אוהב אותם כל כך ומחובר אליהם היישר מהבטן. התייעץ עם אמיר באשר לתלבושת. בדוק איתו עם מה אתה נראה הכי טוב. (שווה לבדוק נושא של איפור - הדגשת העיניים). רקוד את הריקודים בתלבושת שהחלטתם עליה וכך תדע אם היא אכן נוחה, מיטיבה עם הריקוד שלך ומחמיאה לתנועה שלך (לבגד שלך יש השפעה עצומה על ההרגשה שלך וגם על התנועה). כך גם תגלה "באגים" מבעוד מועד (שלא יהיו הפתעות... רק טובות, אינשאללה). כן, אמיר כמלווה - מאוד חשוב, ואולי הכי חשוב. הוא ודאי יודע מצויין מה עליו לעשות כדי שאתה תהיה במיטבך. אמור לו שיהיה מוכן עם מגבת קטנה (להספיג את נחלי הזיעה) וכוס שתייה (יש תחושת יובש נוראית בפה...מהתרגשות כמובן). אולי אני מגזימה, אך איני מתאפקת: כרקדנית ומורה אני טוענת בלהט שהריקוד הוא טקסט תנועתי (עם משפטים, סימני פיסוק וכו')... ומהו הטקסט? הסיפור האישי שלך! (ואולי שוב בעזרת אמיר) נסה לגלות מעט מהמאפיינים באישיותך - שאותם אתה רוצה "לספר" בטקסט שלך לקהל: שובבות, עוצמה, נחרצות... יש בך ודאי מלאי שמי ישורנו... "תבל" את הריקוד שלך ברמזים הללו, כי זה מה שייחד את הריקוד שלך ואותך כרקדן - המשהו האישי שאתה בוחר לספר ולחשוף בריקוד. ותפסיק לרשרש בעוצמות כאלה, שיישארו כמה מטבעות בצעיף, להופעה... לא חאראם? ועכשיו "לך, רשרש אותה, בייבי!" ברשרוש קל ומעודד מאוד - השושנה. מחכה בקוצר רוח לסיפורים שאחרי.

n o r

New member
מי זה אמיר

היי מאוד מוכר לי השם, נדמה לי שפגשתו אותו רוקד במועדן בירושלים (ממילא) ומאוד התלהבתי, אני חושבת שהוא סיפר שהוא גם מלמד , אבל לצערי לא לקחתי את הטלפון שלו או את האפשרות כיצד ליצור קשר מישהו יכול לעזור לי ..... אם הוא מירושלים? תודה

סביוני

New member
הו... אמיר הוא בן זוגי המקסים!

והוא לא רוקד ריקודי בטן. הוא אומנם שחקן ובמאי, כך שהופעות ובמה אינן זרות לו, אבל סלסה זה הג'וק שלו. באשר אליי - הוא המעריץ מספר אחד שלי (מספיק לא?)...

lydiamai

New member
נשמע כיף לא רגיל. כל הכבוד על

ההחלטה האמיצה. כמובן מהפינה שלי - אין לי ספק שתראה מדהים ומקסים ותרקוד נפלא ובעיקר תראה לכולם כמה אתה נהנה - שהרי אתה אכן כזה. ראיתי אותך רוקד אחרי ההופעה של הבנות בסינמטק - ואתה ביוק כזה. אז go for it! באשר לעצות, אני הייתי רוקדת קודם הרבה הרבה לצלילי המוסיקה הזאת. גם אם אתה לא הולך על כוריאוגרפיה מוכנה מראש, כדאי שהגוף שלך יכיר את המוסיקה, ולא יהיו הפתעות. שתי עצות טובות שכבר נאמרו בפורום בעבר: להביא תחתונים להחלפה (לא יודעת איך זה אצל בנים, אבל לבנות זה חשוב) ולחבר את הצעיף לבגדים בסיכה, על מנת שלא יפול באמצע. אני ממש גאה בך.

lydiamai

New member
נשמע כיף לא רגיל. כל הכבוד על

ההחלטה האמיצה. כמובן מהפינה שלי - אין לי ספק שתראה מדהים ומקסים ותרקוד נפלא ובעיקר תראה לכולם כמה אתה נהנה - שהרי אתה אכן כזה. ראיתי אותך רוקד אחרי ההופעה של הבנות בסינמטק - ואתה ביוק כזה. אז go for it! באשר לעצות, אני הייתי רוקדת קודם הרבה הרבה לצלילי המוסיקה הזאת. גם אם אתה לא הולך על כוריאוגרפיה מוכנה מראש, כדאי שהגוף שלך יכיר את המוסיקה, ולא יהיו הפתעות. שתי עצות טובות שכבר נאמרו בפורום בעבר: להביא תחתונים להחלפה (לא יודעת איך זה אצל בנים, אבל לבנות זה חשוב) ולחבר את הצעיף לבגדים בסיכה, על מנת שלא יפול באמצע. אני ממש גאה בך.

רזלה

New member
קולולולולולולו../images/Emo45.gif../images/Emo57.gif

ווי ווי ווי סביוני - איזה אומץ לב
נשקיף מהצד בגאווה
ונחזיק לך אצבעות
אני הופעתי בחתונה של חברה רק שלוש שנים אחרי שהתחלתי לרקוד.. וגם אז רעדתי כעלה נידף, והפרפרים בבטן רחשו וגעשו להם כבר יומיים לפני. עד היום אני מתרגשת לפני הופעה חשובה. תכונן את עצמך לעובדה שאתה תהיה "האטרקציה" של החתונה - תרתי משמע. הקהל יזרום לראות אותך, וכל השאר כבר לא חשוב. נותרת השאלה באיזה שלב של המסיבה תיכנס? האם כאשר הקהל ישב ליד שולחנות? או בשעה שרחבת הריקודים תהיה מלאה? האם יכריזו על כניסתך או שמא זאת תהיה הפתעה, ואתה תגיח פתאום לרחבת הריקודים לצלילי עמרו דיאב - שזה דרך אגב הדבר הכי מומלץ. רצוי שהקהל יהיה בהיי, ואז אתה בהופעתך פשוט תישא אותו מעלה אותו עוד יותר. תרביץ כניסה מרשימה, ואח"כ תאלתר עם הרוקדים. כמובן שחשוב גם לרקוד עם ובעבור חבריך בעלי השמחה. בדרך כלל הקהל עומד מסביב ואז צריך להסתובב ולהתייחס לאנשים בכיוונים שונים, שזה בדר"כ לא עולה בקנה אחד עם כוריאוגרפיה מובנית. אם תבחר לרקוד שני שירים רצוף, תכין לעצמך סט תנועות בסיסי גם לשיר השני, או לפחות לתחילתו, כדי שתוכל לתת את הטון, ולהדגיש שהבמה שלך - אתה הכוכב
להמשך תארגן עוד שירים על הדיסק שימשיכו את החפלה ושהקהל יוכל לזרום איתם. וכמובן שאני מחזקת בחום את המלצותיה של השושנה. תרגיש בנוח, ותשמור את אמיר בקשר עין - זה עוזר לרקוד עבור מישהו מוכר.
יעל

yaelbelly

New member
בהצלחה

ידיד סביוני, בהצלחה רבה לך!!! איחולי התרגשות ואומץ תמיד, ככה מרגישים את החיים... ספר איך היה ואל תשכח לנשום.... יעל

karnity

New member
../images/Emo24.gif מחזקת את ידייך!

או יותר טוב... מחזקת את אגנך??? בכל מקרה, מאחלת לך שהפעם הראשונה תביא איתה שניה ושלישית ורביעית ..ו... ו..ו... טיפ קטן להופעה ראשונה.. הפה יבש מהתרגשות בצורה יוצאת דופן - הכן לך מים בהישג יד.... לפני..וגם אם ניתן - תוך כדי.. מברוק!

למעלה