ה צ י ל ו !

שיראורי

New member
ה צ י ל ו !../images/Emo206.gif

הילד שלי לא אוהב את הגן ! נמצא כבר שנה שלישית בגן תיקשורתי ולצערי מעולם (אפילו לא יום אחד) ראיתי אותו הולך בשמחה אל הגן. בכל שעה של היום, בכל יום, לא משנה מי ישאל אותו או יגיד לו - הולכים לגן הוא ישר מביט בעיניים ואומר את ה לא הכי ברור שלא מלווה במבט של בבקשה רק לא זה. בגן יש לו ימים "טובים" יותר "וטובים" פחות אבל בכל הפעמים שיצא לי לשהות איתו בגן ( חגיגות, ימי שישי שביקשתי להיות נוכחת ) מהרגע שנכנסנו לגן הוא רק היה עסוק בלחפש את התיק שלו לשים על הגב ולאמר לי אמא הביתה. אני יודעת בוודאות שצוות הגן מקסים ואני שוברת את הראש יום ולילה בשאלה למה הוא כל כך לא אוהב את הגן וזה הכי מתסכל בעולם, לפעמים אני מסתכלת אליו לעיניים ואומרת לו בידיעה מראש שאין סיכוי שהוא יוכל להסביר לי בפרוט, אם רק תגיד לי למה? מבטיחה למצוא פיתרון !!!! והוא - כל מה שהוא יכול לענות לי זה לא רוצה גן ושוב מלוווה במבט של בבקשה !! בגן המטפלת הרגשית חושבת שהסיבה היא משום ששם נוגעים לו בנקודות החלשות שלו, עבודה על שפה ותקשורת וברור שהוא יעדיף את ה"חופש" שיש לו בבית, לעשות מה שהוא רוצה (כמעט), מתי שהוא רוצה (כמעט) לפגוש, לשחק לדבר לחבק ולנשק עם מי שהוא רוצה. בגלל העניין הזה אני באופן אוטומטי מוציאה אותו לכל החופשות (כמו ילדי גן רגיל) למזלי יש לי את האפשות בתוקף היותי עובדת בחינוך. למשל עכשיו בחנוכה היינו בחופש שמונה ימים אני הוא וביתי שלומדת בכתה ב' אז פגשנו חברים, והיינו בסיפריה, הלכנו לסרט והוא ישב כל כך יפה כל הסרט ונהנה ממנו מאוד ועוד...... וכל כך פחדתי מהחזרה לגן.... והנה היום אני קוראת במחברת שהוא צעק המון ולא רצה לשבת בריכוז וכל הזמן רק רצה ה ב י ת ה. ההבדלים בהתנהגות שלא בין הבית ובכלל בכל הפעילויות של אחר הצהרים לבין הגן הולכים ומעצמים בגן הוא נעשה יותר ויותר חסר שקט. ואחר הצהרים כולו אור, שלווה, תקשורת ומה לא. באמת - אני קוראת לכם הצילו !!!! כל תגובה תתקבל בברכה.

דעתי הפרטית

אני לא מכירה את הילד שלך ומה מצבו, אבל באופן מאד כללי, אני חושבת שילד הוא יצור מאד רגיש, כן ואמיתי, ובדרכו שלו הוא יודע להגיד לנו אייך הוא מרגיש. לא משנה מה הסיבה לכך, ואם המטפלת צודקת - הוא עדיין מרגיש כנראה אומלל. אני לא מבינה למה מערכת מלמדת, מאתגרת ומקדמת צריכה גם להיות מאמללת ומתסכלת. אני בטוחה שיש לפחות עוד ילד אחד בעולם שהוא בדיוק במצבו אבל מרגיש אחרת כלפי המסגרת בה הוא נמצא. אני הייתי הולכת עם תחושות הבטן שלי. יש לי הרגשה שאת יודעת מה חשה הבטן שלך...

גאמי

New member
הי!

לא יודעת מה לומר לך באופן חד משמעי, כי שלוש שנים שהילד מראה ומתלונן שאינו רוצה להיות בגן אומרות הרבה. לדעתי במידה ומה שהמטפלת הריגשית היה נכון, הלא שהזמן היה עושה את שלו וההסתגלות היתה בסופו של דבר מביאה אותו לידי הרגעות והטבה בתפקוד בגן, אך כאן לדעתי יש אלמנטים נוספים שקשורים לחוסר אהבתו להיות שם. אספר לך סיפור קטן, כשהייתי ילדה הורי חיפשו לי גן, זוכרת זאת היטב הייתי בת 4, הגענו לגן שנחשב לגן מעולה ומומלץ ואיך שראיתי את ציורי הקיר שמחוץ למבנה זוכרת את תחושת החרדה, משהו במראה לא יכולתי לשאת למרות שהיו שם ילדים בחצר ששיחקו ברוגע ועוד, כלומר לפעמים מאוד קשה לנו לחשוב מנקודת ראות של הילד. ילדינו שגם כך לא פעם מוצפים מהר ולעיתים יש להם קושי בויסות חושי, עשויים למשל להריח ריחות בעוצמות חזקות שמפריעות לתפקודם, או שלפעמים חושים אחרים מעורבים ועם זה מגיע בד בבד עם קושי גדול בטיפולים כפי שטוענת המטפלת הריגשית, אז הילד יכול להגיע לחוויה שמסתכמת כשלילית למרות שלכאורה אין שום דבר נראה לעין והצוות נפלא. זהו. אין לי מה להוסיף פרט לעירוב הצוות בלבטיך וטיפ נוסף. לאחר שהשרשור שפתחת יתמלא בעיצות הדפיסי אותן וקחי אותם לפגישה שתקיימי בגן עם הצוות זה עשוי לתת להם גם כן כלים וכן זוויות ראיה שלא חשבו עליהם קודם לכן.

איריס56

New member
גן תקשורתי

ערב טוב, מה דעתך להגיע לגן בלי לומר לאף אחד כלום כולל לבנך ולנסות לתצפת על בנך ולראות את מהלך העניינים ואיך הוא באמת מתנהג. הבן של שלומד בבית ספר לחינוך מיוחד התלונן שמרביצים לו ודוחפים אותו והמורה שלו טענה ההפך, אז ביום אחד שבו היתה לי פגישה עם המורה הקדמתי בשעה וישבתי בחוץ בזמן ההפסקה וראיתי את הדחיה של בני ואת הדחיפות וברגע שהמורה הבחינה בנוכחותי השתנתה ההתנהגות של הצוות בבית הספר - כל זמן שלא ראיתי הייתה להן אפשרות לטעון שהבן שלי לא מפרש התנהגויות נכון אבל ברגע שאני ראיתי את ההתנהלות כבר לא יכלו לומר דבר שכזה. אם זה היה הבן שלי אני לא הייתי סומכת על עניין צוות מסור וטוב אלא הייתי בודקת מה באמת קורה פה. להשאיר ילד במקום שלא טוב לו ולא נחמד לו והוא סובל שם לא תורמת כלום - נהפוך הוא. עצתי לך היא כזו - תנסי להגיע לגן ולבדוק בעצמך מה קורה ואיך הילד מתנהג. אם אכן את מבינה שלא טוב לו ישנה אפשרות להעבירו אפילו שאנחנו בסוף דצמבר. תנסי גם לשוחח עם מנהל/ת מחלקת החינוך בעירך ועם הפסיכולוגית המלווה את הגן מטעם השירות הפסיכולוגי חינוכי. בהצלחה, איריס

שיראורי

New member
המון פעמים

אמרתי - זהו, אני מוציאה אותו מהגן, אבל אז עולות השאלות ואולי גם לגן הבא שאני ישים אותו (ואין הרבה מבחר) הוא לא ילך בשמחה ? מה אז אני יעשה? אולי בעצם הוא באמת כל-כך אוהב את הבית ומה שמסביב ולא משנה לאיזה גן אני יכניס אותו זה יהיה אותו דבר. בכל מקרה את הרעיון של ללכת ולתצפת אני הולכת ליישם כבר השבוע, בעיה קטנה שיש לי בעניין זה שהגן מגודר, ומבחוץ אין לי סיכוי לראות כלום, וכבר שנכנסים למתחם הגנים אז יש דלת רב בריח בלי חלון שפונה למרכז הגן. כך שלתצפת בלי שאף אחד יידע זה בילתי אפשרי, מה שנותר לי זה לדבר עם הגננת ולבקש ממנה לתצפת מהחצר לגן והפוך ואז.....

LeonardoDV

New member
לא תמיד מה שמפריע לילדינו הם דברים

שאנו מכירים מחיינו שלנו. אני מדבר בהכללה רבה וכל ילד הוא עולם ומלואו. אבל ישנם דברים רבים שעלולים להיות בלתי נסבלים עבור ילדינו ובלתי נראים לחלוטין עבורינו. לדוגמה, אולי יש בגן ריח בלתי ניסבל עבורו? אולי משמיעים בגן מוסיקה בעוצמה בלתי נסבלת? אולי פועל בגן מכשיר חשמלי כלשהו (מזגן או מאוורר או מדיח כלים) שהתנועה שלו או הרעש שלו מפחידים את בנך? יש לי בן בגיל 8 כמעט והוא מדבר ומתאר את עולמו באופן מאוד ברור וכבר מספר לי בדיוק מה מפריע לו, סתם לדוגמה הוא סירב ללכת לשירותים בבית סיפרו ללא ליווי כיוון שהפעמון של בית הספר תלוי בדיוק מעל דלת השירותים וזה מאוד מפחיד אותו. ויש לי עוד אין סוף דוגמאות. כיוון שבנך עדיין לא מסוגל לתאר את מה שמפריע לו, הייתי מנסה להעביר אותו למסגרת אחרת אחה"צ כגון צהרון פרטי כדי לראות כיצד הוא מרגיש במקום אחר, כדי לנסות ולבטל את האפשרויות שציינתי. במצב שלו אולי אפילו החלפת מסגרת לגן אחר, למרות שתמיד עדיף לנסות בקטן ובאופן הדרגתי. בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה ושבנך ידע רק אושר.

היי שיר

נראה לי שאוכל קצת לעזור, מפני שאופיר היה במצב הזה במשך החודשיים הראשונים!!! גם אצל אופיר זו השנה השלישית באותו גן. השנה, היו שינויים גדולים. ילדים חדשים הגיעו לגן, וגם הצוות שונה. אופיר הגיב בחרדה קשה. כל בוקר הוא היה בוכה. לא רצה לעשות שום פעולה שמקדמת אותו להגעה לגן (להתלבש, לשטוף פנים וכד'). גם בגן היו לו ימים קשים, שבהם הוא פשוט לא הצליח לתפקד. מה עשינו? בשלב מסוים, כשראיתי שהמצב לא משתפר, החלטתי להוציא אותו מוקדם מהגן. הסברתי לו שאחרי ארוחת הצהריים, הוא לא ילך לישון בגן, אלא יחכה לי. השינוי הזה עשה פלאים. הוא הלך רגוע יותר לגן. מאוחר יותר, הוא בחר אם הוא עייף ורוצה לנוח, או אם הוא מעדיף לחכות לאמא שתבוא לקחת אותו. ברגע שנתנו לו מידה מסוימת של שליטה, החרדה שלו פחתה, והוא יכול היה להתפנות לפעילויות השונות בגן. גם היום, אני יכולה לאמר לך בוודאות שהבן שלי אוהב להיות בבית! כל יציאה מהבית מלווה בשכנועים. הוא די חרדתי, והמקום הכי בטוח עבורו זה הבית. בדרך לגן הוא מדבר רק על זה שהוא רוצה לחזור הביתה, עדיין בוכה קצת בכניסה, אבל במהלך היום הוא מתפקד טוב מאוד- חייכן ורגוע. לפני כחודש, התחלנו לשלב אותו בגן רגיל, וכל יום הוא מבקש ללכת לגן המשלב, ולמה??? הוא יודע החכמולוג הקטן, ששם חוזרים מוקדם!. אין ספק שגם נחמד לו, אבל העובדה שלא אוכלים שם אפילו צהריים, נותנת לו המון מוטיבציה להגיע לגן המשלב! בקיצור, מהניסיון שלנו למדתי, שאם אחרי זמן כה רב, הוא לא מסתגל...אי אפשר להשאיר כך את המצב!!! דברי עם הצוות, נסו לעשות שינוי, שייתן לו הרגשה טובה יותר. אם זה לא מקשה עלייך מבחינת העבודה, נסי להוציא אותו מוקדם יותר. חשוב להסביר לו את השינוי, ולהבהיר, שאתם מצפים ממנו להתנהגות טובה ורגועה בגן. ואם הוא יתנהג כראוי, הוא יגיע מוקדם יותר הביתה. בהצלחה, ואם תרצי לדבר...פני אליי במסר

למעלה