ה- "פינה" נחמה

hana5

New member
ה- "פינה" נחמה

זהו, נבחר שם לפינה ובגלל שאף אחד לא הציע כלום, אז אני הקובעת. נחמה תארח היום בריכת כדורים. נחמה:ספרי לנו קצת על עצמך,בריכה. בריכה: ובכן, אני רחבת שוליים, ביום טוב אני מאכלסת כ- 400 כדורים צבעוניים, מחירי בשוק נע בין 1000 ל- 3370 ש"ח (בדוק), רוב המשתמשים בי הם ילדים בגילאי גן , שמתי לב שיש גם ילדים גדולים יותר שאוהבים מאוד לקפוץ לתוכי, להתחפר ולהתחבא, יש כאלו תזזיתיים במיוחד שאוהבים משום מה לזרוק את כל הכדורים שלי החוצה. יש כאלו שאוהבים לספור את הכדורים עד שמפסיקים אותם. נחמה:מאוד מרשים, את בטח מאוד גאה? בריכה : כן, יש לי את זה, אבל הייתי רוצה לדעת מה עוד אני יכולה להציע ?

Mנטה

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ../images/Emo6.gif

וגם היתי רוצה לדעת איך מנקים את הדבר הזה בלי להרים את כל הקליניקה פעם בשבוע

בריכת כדורים

יש רק בקליניקות של ילדים ובג'ימבורי בקניון. אינלימושג מה עושים איתה חוץ מאשר לקבל שעה של שקט לשתות קפה בעות האחיינים מתפלשים בתוכה בכיף.

hana5

New member
מה הם מוצאים בזה?

ת'אמת אף פעם לא התחפרתי בבריכת כדורים, מעניין איך ההרגשה? השאלה היא האם יש בבריכה יותר מאשר גרייה ?

Mנטה

New member
זה נראה נורא כייף

אפשר שעות לקפוץ לתוך הבריכה, לצאת, ולקפוץ שוב
וגם אפשר לזרוק כדורים וגם נראה לי כייף להתחבא בפנים זה גם נראה קצת מפחיד אם אתם נורא פצפונים

כיף אבל

יש כאלו שחוטפים שם "קצרים" של חשמל סטטי על ימין ועל שמאל. צריך לשים לב ולאפשר משהו שעשוי מעץ ליד הבריכה כדי לאפשר הארקה של החשמל הסטטי. שואב אבק פנימה-
זה הפתרון לניקיון בתוך הבריכה- בחוץ- עוד לא מצאתי במקום להזיז...
אני מבקשת מהילדים לעמוד בפינת הבריכה, נשענים עם הידיים על השפה, ולהזיז את הכדורים עם הרגליים לכל מני צדדים- זה טוב להפרדת תנועה, נשיאת משקל על הידיים, רוטציות גו-אגן.. עוד דבר שהם נהנים לעשות באותו מנח- לרוץ במקום. אחרי כן הם כל כך עייפים שטווח העבודה ליד שולחן עולה פלאים...
ועוד שימוש שאני ממש נהנית ממנו- לשים את הנקודה הגבוהה ביותר בראש על שפת הבריכה ולהתגלגל פנימה. את זה עושים כמובן רק בהשגחה (גם עליונה),
ולפעמים נעזרים בשרפרף קטן להתחלה כדי לתפוס את התנועה. שרון מור

מומלץ בחום

תמיד רציתי שיהיו לי ילדים כדי שיהיה לי תירוץ לחזור למשחקים האלה. בקיץ ביליתי בהרבה ג'ימבורים עם בתי בת השנתיים וזו היתה באמת הזדמנות נפלאה לחזור לתחושות, לכיף ולאתגר של כל המתקנים האלה, ובמיוחד בריכת הכדורים. כטיפוס מאד וסטיבולרי וקופצני בעצמי אני יכולה לספר שדווקא הכדורים מעמידים בסימן שאלה את עניין היציבות והשליטה על הגוף. לחלק זה יכול לאיים ולחלק זה יכול לאתגר. אצל בתי ראיתי איך כל צעד בבריכת הכדורים הגדולה מעלה את הבטחון והשליטה בגוף. אחרי כמה נפילות גם לומדים שזה לא ממש כואב ושאפשר לצאת מזה, וזה מעודד התנסויות של "זריקת" הגוף ומנחים לא סטנדרטיים. אני נהניתי לחקור גם אותה וגם אותי בתוך בריכת הכדורים ולהפתעתי לא היה שוני גדול בהתפתחות מחשש וחוסר בטחון להתמסרות מלאה לנפילות ול"טביעה" בתוך הכדורים. נסו ותהנו... סיגל

fez1

New member
ואצלי היה היום

ילד חמוד שמאד אוהב להתחפר ולכסות עצמו בכדורים (את הראש הוא מקפיד להשאיר בחוץ ) וכששיחקנו "מחבואים" בפנים וחיפשתי אותו מתחת ל"שמיכת" הכדורים הוא לפתע אמר - זה כמו קבר . כך שגם דמיונות עולים שם ! ( זה ילד מאד אסוציאטיבי ומדמיין המון מתוך כלל הפטפוטים ששומע בסביבתו יום יום ). חוצמזה זו פינה מאד נחמדה ! תודה לך !

areenmsh

New member
כיוון שזה נותן תחושה עמוקה

אפשר לעשות דברים במקביל שדורשים מהילד להיות מווסת יותר תוך כדי שהוא יושב\ שוכב בריכה. עוד מהשהוא אפשר להחביא בזה חלקי פאזל\ ליגו... שהילד אמור למצוא.

hana5

New member
תמיכה במקום שכיבה

לפעמים אני מנצלת את הכדורים לתמיכה כמו כורסא. כשיש ילד עם פגיעה שמונעת ממנו לשבת בכוחות עצמו. הכדורים עוטפים ונותנים תמיכה ותחושה של עצמאות בלי קשירות ובלי ידיים במותן. בנוגע להכנסת חלקי משחק, עד היום הרסתי כבר לא מעט פאזלים שמקום קבורתם לא נודע. צריך לדעת למי להציע פעילות מסוג זה. לילדים עם סף תסכול נמוך או כאלו בלי נטיות כפיתיות, אין שום בעייה שהחלקים ישארו שם לנצח. אהבתי את הרעיון של השואב אבק.

למעלה