ה... ס_י_ל_ב_ס_ט_ר

ה... ס_י_ל_ב_ס_ט_ר

אני ממש מאושר כי התקנתי מחדש את המחשב
אבל... אני עוד לא יודע מה אני עושה היום בערב מה אתם עושים בסילבסטר (היום בערב)

יוצא כי יום שישי..ממש לא מבין את

התלהבות הסילבסטר..זה כמו שהנוצרים יחגגו את חנוכה. :\

אז כמה דברים..

1.למה שלא תחגוג את תחילתה של שנה אזרחית? 2.אתה לא באמת יודע תתאריכים העבריים וכל הזמן שאתה כותב תאריך זה לפי הלועזי נכון? אז זה כאילו חלק מהחיים שלך..אז למה לא לחגוג? 3.אני מכירה נוצרים שחוגגים חגים של יהודים...אני במן פעילות כזאת של דו קיום עם ערבים..והרבה מהם ממש אוהבים חגים שלנו וחוגגים חלק מהם..חיים רק פעם אחת..למה לא להנות? כי אני יהודיה..? כולנו בני אדם..:p

spiritspirit

New member
לעאזזל!

סילבסטר זה בכלל לא החג שלנו. סילבסטר היה אדם שרצח יהודים ואנחנו. פשוט חוגגים את זה.
"אנחנו" לא כולל אותי

shiroosh999

New member
כנ"ל.

ההורים שלי לא מבינים את הדחף הזה לצאת החוצה ביום קר. ואפילו לחברה לקח לי זמן לשכנע אותם שאני אצא. בכולופן. לא עושה שומדבר מיוחד.

נגב 4

New member
אל תזיין תשכל תבדוק לפני שתמפרסם

המקור כפי שהוא מופץ ברשת סילבסטר היה אפיפיור נוצרי שרצח בעינויים קשים אלפי יהודים. ביום הזה הנוצרים יצאו לחגוג והיו מבצעים פוגרומים קשים ביהודים ומענים ורוצחים אותם. הם היו שורפים את אבותינו ואמותינו בשמן רותח... הם היו שמים יהודים בתוך חביות עם מסמרים ומגלגלים את החביות מראש ההר... הם היו שמים את היהודים על פחים חמים והיהודים היו קופצים עד שנשרפים (הם קראו לזה "התנואים המרקדים"). בקיצור אם במקום "סילבסטר" היו קוראים לחג הזה "היטלר" היית חוגג אותו??? הסבר תחילת ציטוט מתוך הערך "סילווסטר" באנציקלופדיה העברית: סילוסטר I (אפיפיור 314 - 335). כהונתו, שחלה באחת התוקופות החשובות ביותר בתולדות הנצרות, עמדה בצל שלטון קונסטנטינוס הגדול. תפקידו של סילוסטר היה חסר חשיבות בימי קונסטנטינוס, שלמעשה שלט גם בכנסיה וראה בה מכשיר מדיני מובהק. אולם הדורות המאוחרים ניסו להציג תמונה שונה של היחסים בין הקיסר ובין האפיפיור... חגו של סילוסטר חל ביום קבורתו ב 31 בדצמבר ומייוון שתאריך זה מציין גם את סיום השנה האזרחית ותחילת השנה החדשה נהוג לחוג אותו בשמחה ברחבי העולם. סוף ציטוט או בקיצור, לא "פתחנו ספרי היטוריה", לא צורר יהודים ולא בטיח. אם הוא היה צורר יהודים, כותבי הערך האנציקלופדיה העברית היו טורחים לציין זאת. עדכון: יוסי גורביץ (היסטוריון ופובליציסט) כתב על זה יפה בנענע. משוטטים בערפל: הישראלים וההיסטוריה עדכון: על פי הצעתה של ח"כ גילה פינקלשטיין, ועדת החינוך של הכנסת קיבלה החלטה לאסור על הצבת עצי אשוח בבתי ספר בגלל ש""לא יכול להיות שבבית ספר יהודי יוצב עץ אשוח ובובת סנטה קלאוס ויחגגו את הסילבסטר שהיה אפיפיור שונא יהודים." אולי כדאי שגם חברי הכנסת יתחילו להתעדכן באתר "לא רלוונטי

White TigeR

New member
תקשיבו אני חושבת שהם לא התכוונו לזה

אני לא חושבת שיש בן אדם אחד בפורום הזה שיחגוג את הדברים הנוראים שהאדם הזה עשה. אני חושבת שכשהם אמרו סילבסטר הם התכוונו השנה האזרחית החדשה. חוץ מזה, בואו נתנהג יפה ובצורה תרבותית ולא נתחיל עם כל ההאשמות האלו וכל ה "מי שחוגג את זה צריך למות" אוקיי?

רייצל87

New member
בבית מול הטלזיוויה.. ואם...

אני יצא לראות חברות או משהו זה לא בגלל הסילבסטר זה בגלל שהיום יום שישי..

נגב 4

New member
../images/Emo6.gifקרחנה ברוחמה

אחלה מסיבה ברוחמה ז-ט כל איזור הדרום לבוא

רציתי ללכת לבארבי בת"א..היתה מסיבת

ראגיי... אבל בגלל שזה קצת הרבה כסף לנסוע לת"א ולחזור במוניות ויתרו על הרעיון והלכנו למסיבה בחיפה..היה משמ כייף!! מלא מוזיקה ישראלית ומוקי עלה ושר 5 שירים כפרע עליו.

למעלה