ה-ס-ב-ר-ה, מה איתה?

SensaiToro

New member
ה-ס-ב-ר-ה, מה איתה?

בין כל חילות הרגלים, התותחנים, הים והאוויר, במלחמות של ימינו חייב להיות תפקיד להסברה. אני מתפלא שמדינת ישראל עדיין לא הבינה את זה. להסברה חשיבות עצומה. הרבה מדינאים האמינו כי מי שישלוט בתקשורת ישלוט בעולם. זו אמנם לא המטרה שלנו, אבל בשביל לשלוט בדעה הרווחת בעולם צריך לשלוט בתקשורת. ובמלחמה הזו, התקשורתית, עם כתבות צבע, מילים עסיסיות, סיפורים מרגשים, שגרירים שיודעים לדבר, כתבי חדשות ופרשנים שיודעים למכור, אנחנו יוצאים המפסידים ובגדול. מהרגע הראשון שריחות לחימה התחילה להופיע בצפון, התקשורת הישראלית החליטה לבנות מציאות של מלחמה, להצית את הרוחות ולגרום לאנשים לחשוב שהם מלחמה עוד לפני שבכלל הגיעו כוחות אל הגבול. כותרות ענק "מלחמה בצפון", מבזקי חדשות על לא כלום מדיי 5 דקות עם מוזיקה מצמררת, צבעים של אדום וכתום, תמונות של טנקים מסתערים, סטיקרים בנאליים וכו'. כי מה להם ולאחריות לאומית?! מה להם ולאתיקה עיתנואית?! הם צריכים ר-י-י-ט-י-נ-ג. והרבה ממנו. במקום להיות תקשורת מגוייסת, שבדרך כלל אני מתנגד מוחלט של העניין, אבל במצב של לחימה אין הרבה ברירות, ובמקום לעודד את העורף, להרים את המורל, לתת תקווה הם עסוקים בפרשנויות, בביקורת בלתי פוסקת על צה"ל ובלתת תמונות של מכוניות עולות באש לאחר נפילה של טיל. זה לא מה שאנחנו צריכים! ומעבר לשטחי ישראל. מה אנחנו עושים?! כמו שזה נראה - לא כלום! רשתות הטלוויזיה ברחבי העולם מראות את האסון ההומניטארי בלבנון, את הפליטים הלבנונים, ילדים לבנונים פצועים, את נסראללה נואם ויורק את שקריו ואת שנאתו, את כתבי "אל-מנאר" שמדברים בצורה יומיומית אבל קולעת אל לבבות שונאי ישראל, את דוברי החיזבאללה שיודעים לדבר אל הצופים. ואנחנו? יש לנו ראש ממשלה משעמם, שר בטחון מגמגם, אנשי צבא שנותנים נתונים יבשים על המבצעים. אף אחד בעולם לא יסיק על דעת עצמו שהבניינים שפוצצו באותה שכונה בביירות הם בעצק מחסני נשק ומפקדות של ארגון טרור. מבחינתם זה כמו שצבא ישראל יבוא ויפוצץ את השכונה שלהם יחד עם גן המשחקים שליד הבית שלהם יחד עם כל הילדים התמימים שמשחקים בו. צריך לדחוף ולהטמיע בתודעה העולמית כי ישראל לא נלחמת נגד לבנון. ישראל מגנה על עצמה מפני ארגון טרור הפועל בשטחי לבנון ללא כל הגבלה מצד השלטון, צריך להראות כיצד מטפלת ישראל במחתרות שמנסות לקום בתחומי המדינה. צריך להשתמש בכל חומרי ההסברה שהחיזבאללה מספק לנו! נסראללה אומר כי המטרה שלו היא להסב כמה שיותר אבדות לישראל? אוקיי, צריך לקום מול כל העולם ולהגיד - הוא נלחם על מנת להרוס ולהרוג כמה שיותר אזרחים חפים מפשע, בעוד אנחנו נלחמים על מנת להגן על אותם אזרחים. ולהדגיש את זה! הדברים האלה אינם מובנים מאליהם לאירופאי שרואה רק את "המעשים הנוראיים" של ישראל. מבחינתו החיזבאללה הם לוחמי חופש. צריך להוכיח לו שהם טרוריסטים ללא ערכים וללא עמוד שדרה מוסרי. איך אפשר לעשות הסברה\תעמולה? קודם כל לנצל את אחד מאמצעי התקשורת החזקים ביותר, הפונים לאדם במישור האישי - האינטרנט. אפשר להקים אתרים שמציגים את המצב מבחינתנו, לכתוב "כתב הגנה" מנוסח היטב ולגייס ישראלים שבין כה וכה נמצאים באינטרנט כדי שיפיצו את הדברים באתרים בכל העולם. אפשר ליזום ברחבי העולם הפגנות תמיכה ביוזמה של הקהילות היהודיות, לאחר שבאותם אזורים הוכנה הקרקע על ידי סרטי תעמולה שמציגים את צדקתה של ישראל. אפשר פשוט להעסיק אנשים שתפקידם יהיה לייצג את ישראל ברשתות הטלוויזיה ברחבי העולם. אפשר לגייס את התקשורת המקומית, שתתחיל לעשות משהו מועיל במקום להוסיף שמן למדורה. ועוד עשרות אפשרויות בכל כלי התקשורת שיכולות רק לעזור. אם תשאלו אותי, צריך להשקיע כל מה שצריך על מנת שתהייה לנו הסברה טובה. בימינו, התקשורת יוצרת מלחמות, ומכריעה מלחמות.

lithium1914

New member
חחחחחח איזה מין שאלה!

אתה לא יודע שהיהודים שולטים בתקשורת העולמית? המצב בשליטה, אל תדאג.

SensaiToro

New member
קודם כל בוא לא נקרא לזה "שליטה"

וקבוצה של במאים, מפיקים ותסריטאים בהוליווד זה רחוק מאוד משליטה בתקשורת העולמית. עד כמה שאני יודע, שפילברג לא עורך את החדשות העולמיות בCNN

שרירי86

New member
התקשורת עסוקה ב

בלהציג אותנו מפלצות . זה חלק מהעובדה שהתקשורת היא שמאלנית !!!! רק תזכורת : אולמרט ראש ממשלה בזכות התקשורת
בטח מינה צמח מקללת את הרגע על הסקרים השקרנים שהיא עשתה בשביל שאנשים יהיו בעד 'קדימה' , אבל , אני כרגע מרוצה מאולמרט ;) אני מקווה שמינה צמח אוכלת את עצמה בימים אלה . ועוד דבר אחרון : אולמרט לא יעשה התנתקות זה היה קינוח .

Continuum

New member
לא היה לי כוח לקרוא את הודעתך

אבל אני מסכים לחלוטין שלהסברה יש כוח עצום וזו מלחמה שאנחנו ככל הנראה מפסידים בה וחבל. אני לא חושב שאפשר להאשים את העובדה ש"הם העם הנכבש ואנחנו הכובשים", את זה אפשר לנצל גם לרעתם.. באופן כללי, אני מאמין שאפשר להשיג *הכול* באמצעות הסברה הרבה יותר טובה.

SensaiToro

New member
זה מה שאמרתי

שבגלל הסברה לא מספקת מצידנו, אירופאי שצופה בחדשות רואה אותה כלוחמי חופש ואותנו ככובשים חסרי רחמים.

meitush123

New member
יש הסברה

בתקשורת הזרה. אם דוברת היתה קצת יותר עם בטחון עצמי ולא במגננה תמידית זה היה יכול להועיל בהחלט

תשמע, זו הבעיה הישראלית

כל הזמן עסוקים במגננה, בנסיונות תירוץ, בלנסות להסביר לאירופאים ולעולם את המצב שלנו וכו' וכו' וכו'... פשוט חרטע. אנחנו מסרבים לקבל את זה שאנחנו לא מושלמים ועושים טעויות וכל הזמן עסוקים בלטייח את זה ולנסות להסביר את הטיוחים עד שזה מגיע לרמה מגוחכת שלא מברור כלל לצופה מבחוץ מי מעוניין בהשמדתו של מי. צריך לתקוף את הצד השני והרבה- להבליט את זה שחיזבאללה הם אירגון טרור, להבליט את זה שבכוונה הם עושים שימוש באוכלוסיה אזרחית כמגנים אנושיים, להבליט את זה שתחת ההריסות המופצצות שוכנים טילי קטיושה שהוסתרו תחת מבני מגורים, להבליט את זה שנאסראללה מפעיל את כוחותיו אך ורק מתוך אוכלוסיה אזרחית, לסתור את המספרים הלבנוניים בטענה שגם לוחמי חיזבאללה נימנים כאזרחים בספירת הגופות, להטיח כנגד אל-מנאר את העובדה שהיא שיקרית ואנטישמית, להטיח כנגד חיזבאללה שהוא מיסודו התכונן להילחם להשמדת ישראל, להטיח האשמות כנגד סוריה ואיראן על שבנו, תמכו וסייעו לחיזבאללה, להטיח האשמות כנגד לבנון על כך שכדמוקרטיה לא עשתה דבר וחצי דבר לפירוז האירגון, להטיח כנגד האו"ם ומנהיגי אירופה ביקורת על ההאשמות שלהם בדבר 'חוסר פרופורציה בתגובה' ביחס לתקיפות שהם ביצעו, להטיח האשמות כנגד האו"ם על כישלונו הטוטאלי בלבנון, להטיח האשמות כנגד האו"ם על העלמת עין מהתעצמות החיזבאללה והתעצלות במימוש החלטותיו שלו... יש כל כך הרבה מה לומר לעולם ליכול להשתיק את רוב הביקורת...

SensaiToro

New member
בדיוק

התעמולה שלנו לא צריכה לבוא מתוך התגוננות. התעמולה שלנו צריכה לבוא מתוך הוכחה שזכותנו הטבעית לחיות כמו בני אדם בלי פחד שפאנאטיים ייכנסו אלינו למדינה או יחטפו אותנו אליהם. הקול הזה צריך להשמע חזק מאוד ולהדהד בכל העולם ובכל אמצעי התקשורת, אבל כרגע הוא נשמע כמו לחישה מעומעמת שנשמעת פה ושם בזמן שהצד השני (נסראללה, כתבי אל-מנאר ושות') צורחים את התעמולה שלהם בקולי קולות ובשפה מתובלת וחזקה מבחינת האפקט התקשורתי שלה.

Continuum

New member
פשוט לא נכון.

לצערי אתה לא יכול לבחור קו הסברה אחד וללכת על פיו, זה לעולם לא יהיה נכון ובדרך כלל לא יעבוד. אתה פשוט צריך רטוריקנים טובים שישבו במקומות הנכונים עם המשאבים הנכונים. הם ידעו להתאים לכל מקרה את ה"הסברה" המתאימה, הם ידעו לשלוח את התמונות מצב המתאימות לאנשים המתאימים. צריך פשוט להקצות יותר משאבים לנושא, ולא סתם לשנות את קו המחשבה..

כרגע זה מה שקורה

נבחר קו הסברה מתנצל ולא תוקפני מספיק. אני מסכים שחייבים להקצות לנושא יותר משאבים, אבל כרגע קו ההסברה הישראלי פשוט נתון כל הזמן להתקפות מהצד הערבי תוך כדי שהוא עסוק רק במגננה על 'שמו הטוב'. אז כמו שאומרים- if you can't beat them, join them הקו הסברה הישראלי צריך להפציץ את העמדה הערבית כשם שזו מנסה לעשות לישראל, ובמזרח התיכון אנחנו נוכחים שוב ושוב שבזירת ההסברה ההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה. אין צורך לשחק אותה על ניקיון כפיים כשאנחנו שקועים בבוץ- תוקפים אותך שאתה ביריון תתקוף בחזרה שאם זה ככה אז אתה ביריון שקוע בתוך שכונה של ביריונים. כי אתה אולי יודע זאת, אבל באירופה ואמריקה לא יודעים שמדינות שכנות יכולות לפעול כבריוניות כלפי מי שחזק מהן.

למעלה