ה-סילו !

geostant

New member
ה-סילו ! ../images/Emo5.gif

נסעתי היום בבוץ, אדמה כבדה ושחורה כל התמלא די מהר וסתם לי את הגלגלים אחרי דרך לא דרך הגעתי הביתה והתחלתי לנקות את האופניים מצאתי לנכון לפרק את השרשרת לגמרי כי היא פשוט הייתה סתומה לגמרי בבוץ כבד ומנעה ממני גם להגיע לגלג"ש של המעביר האחורי בקיצור, שלפתי את הפין של אחת החוליות, הוצאתי נקיתי והכל אבל להחזיר את הפין אני לא מצליח ובכלל, זה קצת מסובך כשרשרת כל הזמן מנסה לברוח חזרה בגלל המעביר האחורי יש המלצות איך להצמיד 2 חוליות בלי שהם יברחו לי ? תודה !

moshon7

New member
פירקתה את הפין לגמר?

אם פירקתה את הפין לחלוטין כלומר פין לחוד חוליה לחוד אז אבוד לך כי לא תצליח לחבר את אותה חוליה שוב בפירוק שרשרת יש לדחוק את הפין עד לקצה שטח המגע שלו עם החוליה הקרובה אך אסור בהחלט לנתקו מהחוליה

geostant

New member
בעקרון כן, זה מפורק לגמרי

אבל לא נשמע לי הגיוני שלא אפשרי בכלל לחבר מחדש אחרת איך תחליף שרשרת שנקרע ? אי אפשר עם איזה פלייר לדחוף את הפין חזרה למצב כמו שאתה מתאר כמעט בחוץ אבל לא בחוץ ?

andnem

New member
אין בעיה להכניס פין בחזרה גם אם

הוצאת אותו לגמרי(למרות שעדיף היה להשאיר אותו בפלטה של החוליה). במקרה כזה אני משתמש בפלייר ,מין LEATHERMAN, רק יותר קטן.

moshon7

New member
מומלץ להשתתף בחולץ יעודי

עדיין עם הפין מופרד מהחוליה קשה מאוד עד בלתי אפשרי לחבר אותו מומלץ להחליף חוליה במידה ובכל זאת תצליח השמח ללמוד ממך את השיטה

andnem

New member
מה זה פשוט!

קח חתיכת תייל עבה בצורת "ח". במידת הצורך, תשחיז את הקצוות. תשחיל ב-2 חוליות השרשרת ב-2 הצדדים קרוב לחוליה שאתה מתקן, כך שהתייל יחזיק את קצוות השרשרת בדמן שאתה עושה עבודה.

geostant

New member
לא חשבתי על זה ../images/Emo163.gif

זה בהחלט יעזור מאוד חוץ מהקטע של להשחיז

andnem

New member
ראה את השיטה בקישור המצורף

הכנס ב-CHAIN - REPAIR OF BREAK, שם יש תמונה(TIP1 - RETAINING CLIP)

geostant

New member
חסר קישור ../images/Emo13.gif

יש לי את החולץ של SKS ה-TRAVEL TOOLBOX שלהם

andnem

New member
ובתור פיצוי - כתבה בעברית

על הרכבת שרשרת - גם עם איורים

geostant

New member
תודה

ננסה לעבוד עליה שוב בבוקר הבוץ הרג לי את הרגליים

JacB

New member
גם אני השקעתי באמצעי הסברה והמחשה

חומרי הגלם ליצירת התמונה לקוחים מאתר Park Tool

geostant

New member
הרעיון עם הפין השביר נראה קל

ננסה עם הפין הלא שביר והפריק שיש לי

xX Parsi men Xx

New member
לא בעייה קרה לי ותוך 10 דקות פתרתי.

קח חתיכה של שרשרת,לא משנה איזה,תשים על המפתח שרשרת שאחד הפינים של החתיכת שרשרת והשרשרת שלך יהיה על אותה נקודה,תדחוף את הפין שיעבור מהחתיכת שרשרת היישר לשרשרת שלך,והנה הכנסתה.. אצלי היה דרוש אני חושב 4 ידיים.. אחד הרזיק אחד מירכז ויד אחת סגרה.. קצת מסובך אבל תוך 10 דקות הפועלה הושלמה.. אם לא הצלחתה לעשות את זה או שלא הבנתה את ההסבר צור איתי קשר במסרים ואני יעשה לך את זה..

erez0263

New member
יש דרך יותר פשוטה להחזיר הפין

רק שמצריכה עזרה של מישהו ( 4 ידיים) אחד תופס את הפין עם פלייר שפיץ כך : =\/= , מחזיק אותו מול החור אליו הוא צריך להכנס, והשני משתמש בחולץ השרשרת . זה הכל. עובד בכל פעם.

andnem

New member
אפשר להסתדר עם 2 ידיים - בדוק.

אבל אני משתמש בחולץ שרשרת ייעודי, לא רב-כלי.

geostant

New member
העניין תוקן ../images/Emo13.gif

בסוף לקחתי את האופניים למוסך לא הצלחתי להחזיר את הפין ורק הסתבכתי נו שוין היום בתור פיצוי שלא רכבתי אתמול עשיתי את סובב עמק חפר מזרחי (40-45 ק"מ)

למעלה