ה"סוד"..........

ה"סוד"..........

אני עסוק עכשיו עד מעל הראש בתקופה של המבחנים, נשאר לי להבחן על כמה דברים וגם לבדוק ערימות לא נגמרות של מבחנים, בקיצור בלגן היסטרי. מצד אחד הלחץ נותן תחושת מלאות, אבל אני מרגיש שאולי בעצם דווקא כל ההתעסקות הזו היא סוג של בריחה אחת גדולה מעצמינו או מהסוד שמלווה אותנו, אז אני בורח אליכם לרגע ואני רוצה לשתף אתכם במשהו שכתבתי על סוד אפל שרובץ באיזשהוא מקום ולא מרפה למרות נסיונות ההדחקה. הסוד / פ. ה. אנשים מתהלכים כאילו הסוד לא מזיז להם כאילו אפילו אינם יודעים שיש סוד הם לא החביאו את הסוד הם תייקו אותו בספרים מוזרים ולא מעניינים אמרו שערוותו חשופה לעין כל נבולה וכמושה שהוא פַּסֶה, עבר עליו הכלח, שהוא נדוש, פתאטי, פלצפני. אך מדי םפעם הסוד מבצבץ מעיניהם הנבובות לא מהספרים הכמושים מאלפי המילים המיותרות הוא פורץ כלבה ממעמקיו האפלים של הנפש מחניקים אותו במקצוע/ מעמד/ תחרות/ כסף/ משפחה/ חברים/ הכרה/ עיסוקים מטביעים אותו בתקווה מייבשים אותו ביאוש אך לסוד האפל חיים משלו גיחוכו נשמע בלילות חשוכים מתגלגל מעל לראשים קטנים ושטוחים וביום בהיר אחד בראות טובה אתה יכול לפתוח את החלון ופתאום ללא כל אזהרה לראות את הסוד האפל מרעים ומכה באכזריות: בן אדם בשביל מה אתה חי ???

avidadon

New member
יו יפה

למרות שלא הייתי מוסיף את השורה האחרונה אלא משאיר את ה"סוד" פתוח לדמיון הקוראים.. בכל אופן זה יפה מאוד..

יצירה מופלא זו יצאה מתחת ידך,

למרות היותך עסוק בבחינות?
אכן איש אשכולות הנך!
אגב היום התפרסם שיר בפורום ´שירה וכתיבה יוצרת´ שבטח תאהב...תיקון חצות. ואם כבר הזכרנו את הפורום ההוא... הנה לינקים לשירים שפרסמתי שם בימים האחרונים: התאומים, כמו תפילה.

אחי זה לא

"למרות", זה "בגלל". (ואני ממש לא עסוק בבחינות זאת בדיוק הבעיה או הסוד) תודה עכ"פ.

ההערה התקבלה, נוסחה מתוקנת:

לאבידדון. הסוד / פ. ה. אנשים מתהלכים כאילו הסוד לא מזיז להם כאילו אפילו אינם יודעים שיש סוד. הם לא החביאו אותו הם תייקו אותו בספרים מוזרים ומעלי עובש אמרו שערוותו חשופה לעין כל נבולה וכמושה שהוא פַּסֶה, אבד עליו הכלח. שהוא נדוש, לא רלוונטי, פתאטי. אך מדי פעם הסוד מבצבץ מעיניהם הנבובות לא מהספרים הכמושים גם לא מאלפי המילים המיותרות הוא זועק מתוך תוכם כלוא בקליפה שברירית על פני לבה מתפרצת ממעמקיה האפלים של הנפש הם מחניקים אותו במקצוע/ מעמד/ תחרות/ כסף/ משפחה/ חברים/ אהבה /הכרה/ עיסוקים/ דתות /אמונות/ מלחמות מטביעים אותו בתקווה מייבשים אותו ביאוש אך לסוד האפל חיים משלו גיחוכו נשמע בלילות חשוכים מתגלגל מעל לראשים קטנים ושטוחים וביום בהיר אחד בראות טובה אתה יכול לפתוח את החלון ופתאום ללא כל אזהרה לראות את הסוד האפל מיישיר אליך מבט ומגחך לו את גיחוכו מעורר האימה וחסר המשמעות זה שממנו ברחת בכל מחיר

פייקו

New member
מה שאתה צריך לשמירת הסוד היא

השתיקה שוב יושב על אבן נע מפה לשם למצוא מענה בלא להוציא מילה יושב לבדו רק התרמיל לצידו לא ידע מה עובר במוחו של זה אשר נושא אותו מחשבות כגרגרי אפונה תופחים מלוא התרמיל כמו גשם ירווה לשדות חרולים בלא חומה מסביב יושב לבדו שתיקתו מרעימה לשמים מרעידה ללבבות גלים צרודים חיים שבורים לילה רד גם הציפור לא פרשה כנפה מלבו אף הירח שומר שתיקתו רק הוא ותרמילו רק הוא והאבן שבלבו. שתיקה היא כאילו כל העולם קפא על שמריו כמו כל באי עולם עלו על משכבם כמו הונחו הספרים במדף הראויים לכך..

../images/Emo19.gif

אהבתי. (בקשר לשמירת-הסוד, ראה נוסחה מתוקנת בעקבות הערת אבידדון).

שיר שמח (לשם שינוי).

הבוקר האיר השמש שלחה את קרניה, הכל נראה מאיר אהובתי פרשה ידיה. העולם מעט זועף, אך אני חש כמרחף. בתוך כל הקושי יש הרבה יותר יופי. לא שואל שאלות רק מנצל את ההנאות. אם אפשר לשמוח למה במוח לקדוח. החיים הם יפים. אצל חלקם הם לא מנוצלים. החיים הם יפים כה אחיה עד מאה ועשרים.

../images/Emo54.gif../images/Emo54.gif../images/Emo54.gif

חמוד. אהבתי בעיקר את המשפט "אם אפשר לשמוח למה במוח לקדוח", למרות הסרקזם. (בקשר להערה המובלעת: "לשם שינוי", זה עניין של עיתוי, דוקא רוב הכתיבה שלי די אופטימית). ד"א בקשר לויכוח מאז: לא, אני לא מעודד התאבדויות
.

מאד נחמד../images/Emo91.gif ../images/Emo28.gif../images/Emo85.gif

ואגב שירים לא אופטימיים, הם דווקא מאד אופטימיים לטעמי, כי ככה אתה משחרר קיטור ומרגיש יותר טוב...

מי אתה?

ולמה הרגזתני מן האוב להעלות אותי ? אני מזמן כבר בשיר אחר. ולשם שינוי גם אופטימי..

יוצא בשאלה!

שעדיין לא החליט מה הולך לעשות בחייו, אך מנסה לנצל כל רגע בחיים. לצערי הרב, אין לי ביטוח שאמשיך לחיות אפילו לא בעוד שבוע. האידאולגיה שלי בחיים היא: אכול ושתה כי מחר נמות, אבל אל תאכל ותשתה דברים מסוכנים מדי שמא מחר לא תמות ותאלץ לחיות עם הנזקים כל החיים!

הבנתי

עכשיו גם קיבלתי בפרטי.. (אני אישית הייתי מעדיף דולרים גם כמשל). הכל הולך אל מקום אחד הכל היה מן העפר והכל שב אל העפר מי יודע רוח בני האדם העולה היא למעלה ורוח הבהמה היורדת היא למטה לארץ וראיתי אף אני כי אין טוב מאשר ישמח האדם במעשיו כי הוא חלקו כי מי יביאנו לראות במה שיהיה אחריו.. מתוך שיר עם עתיק פסימי-אופטימי שיוחס לאלוהים

למעלה