ה"מניפסט" שלי....

השגיא

New member
לא כ"כ הבנתי מה את רוצה

ומה חדש בדברים שאת כותבת? נורא קל לנפנף בסיסמאות. אני מבטיחה לך שאפילו ראש הממלשלה לא רוצה שימנעו מניצולי השואה את הכספים שמגיעים להם, אבל לא את ולא אני וגם ראש הממשלה לא יצליח לפתור את הבירוקרטיות המאוסות האלו. חוץ מזה כל העצות בעניני חינוך הורים הן "קצת" פשיסטיות. מי יגיד לי מה טוב ומה נכון?! אני מכירה לא מעט פסיכולוגים, אנשי חינוך ויועצי הורות למיניהם שמהווים גורו להמון אנשים אבל הילדים שלהם לא מדברים איתם... ובקיצור, אני מוסיפה לדברי גובלינית, היא אומרת שכל אחד ינסה למצוא את מידת האחריות שלו במצב, ואני מוסיפה, שכל אחד יעשה בביתו ובדלת אמותיו כמו שצריך ולא יטיף לאנשים אחרים.

לגבי "חינוך הורים"

אולי זה לא המינוח הנכון והוא אכן צורם. אבל עניתי על כך ל"צוללת הצהובה"... אין בזה כל דבר פשיסטי ושוב, אולי לא צריך לקרוא לזה "חינוך הורים" אבל האפשרות לחשוף הורים להרצאות כאלה יכולה רק לעשות טוב. במיוחד כאשר יש הורים שאפילו לא מודעים לכך. שוב, אני לא אומרת שצריך לתת חינוך אחיד חלילה. כל אחד לוקחת איתו הביתה כלי או שניים ומשתמש בזה או שלא אבל מספיק ש-10% יפנימו, ייחשפו וזה ידרה אותם לעוד. כמובן שאלו נקודות בלבד שיש לפתח ולחשוב עליהן מבחינות רבות אבל כשאני נתקלת בהורה בצורח ברחוב על בנו בקושי בן השנתיים "מפגר מה אתה עושה!" זה מזעזע אותי ואז אני חושבת לעצמי... וחוצמזה מדוע זוגות המבקשים לאמץ חייבים לעבור מבדקים בלתי נגמרים עם שאלונים של למעלה מ-500 שאלות ובדיקות אינסופיות? מי קובע מי טוב להיות הורה ומי לא? אי אפשר לתקן אךתל העולם אבל אפשר להפוך אותו למקום טוב יותר אם נכניס קצת מודעות לאלו שאינם מודעים...הייתי בכמה הרצאות מעניינות קראתי ספרים ומאמרים והייתי גם ב"אדלר". בכל פעם שכזו - הבנתי יותר. בכל פעם כזו הגעתי לתובנות שונות ובכל פעם שכזו לקחתי את הכלים שהיו חסרים לי ונראו לי הכי מתאימים. גובלינית צודקת במשפט האחרון שלה אבל מי עושה בדק בית? אני ואת וגובלינית ועוד אנשים שחשופים יותר ומודעים יותר אבל זה בדיוק העניין - יש כאלו שלא. הרעיון הוא אינו רעיון להטיף אלא רעיון ליצור חברה טובה יותר על ידי חשיפה. כל אחד מאיתנו עשה טעויות בחייו אין הורים מושלמים אבל יחד עם זאת, ניתן לשנות גישות. איני רוצה להתרברב אבל אני חייבת לומר שאין יום שאיני עושה חשבון עם עצמי ומסכמת את היום. אני מלמדת את ילדיי על פי הבנתי שיכולה מאוד להיות נוגדת את תפישתך אבל אין זה משנה כלל באיזו דרך אנו מגדלים את ילדינו ובלבד שאין בכך פגיעה (אפשר שאפול חזק עם משפט שכזה שהרי הדרך הנראית להורה X יכולה להתגלות בעתיד כזו שגרמה לבעיות ופגעה בילדו) הרי בית הספר הגדול להורות הוא זה אותו אנו חווים יום ביומו ועל כל השאר בנושא ההרצאות עניתי... :) אני בסך הכול מנסה להעביר כאן מסר ברור אחד - ילד גודל להיות אדם והאדם הזה עוצב על ידי משפחתו, החברה והמסרים שהוא קלט ו/או פירש. על מנת שנהיה חברה מתוקנת וכל אחד יעשה בדק בית כל זה לא יתקיים אלא אם כן נאפשר לזה להתקיים על ידי מיליון דרכים. האני מאמין שלי הוא גולמי וניתן לפתח אותו. :)

שביק

New member
תתפלאו ! אבל אני מאד בדיעה, דיעת העיקרון,

כמו של אמאמיקה וגובלינית. כדי להיות חברה טובה יותר - יש לקבל את הכלים והדרכים לעשות זאת. ואצל כל אחד על-פי מה שמתאים לו/ה. אני זוכרת שכילדים, תלמידי כיתות יסודי, למדנו "דרך ארץ" וזאת לא היתה מילה גסה. גם לחנוך הדתי וגם לחילוני. שהרי חינוך להיות אדם טוב יותר יכול להתחיל ולהמשיך בבי"ס ולא תמיד רק בבית. כל השנים חשבתי לעצמי, ולא פעם ולא פעמיים, מדוע לא לומדים כיצד להיות הורים קשובים, הורים המלמדים ערכים, במוסדות החינוך בתיכון כחלק משיעורי הלימוד? לי אישית אין כל ספק, שלפחות חלק ניכר מבעיות במשפחה היו ניפתרים ואולי לא מתקיימים מלחתחילה, עקב גישה אחרת, נירכשת, נילמדת. לצורך כך, וכדי להגיע לשיפור איכות החיים, (לא רמת החיים), יש צורך בכלים מתאימים ולעשות מעשה. מקווה שחזון אחרית הימים יגיע במהרה בימינו לטובהת כלל האוכלוסיה. אמן !!! יום נעים לכולם משביק

../images/Emo45.gif ו- ../images/Emo10.gif גם אני בעד השקעת יותר שעות

בחינוך לערכים... הבעיה היא - שכל המערכות שלנו היום - כולל מערכת החינוך - פועלות ב"כאילו": ססמאות, "ניראות", פלקטים, סטיקרים, ו"פוליטיקלי קורקט"... עד שלפעמים אני ממש מרגישה שאולי שכחנו כבר מזמן את המצפן הפנימי שלנו....

השגיא

New member
לא יודעת.. אני חושבת שצריך הרבה מזל

אני מסתכלת על כל מיני אנשים שגדלו בכל מיני בתים ואין פה נוסחה ידועה שמצמיחה הצלחות. אני חושבת שהזוגי ואני משתדלים להיות קשובים והגונים. ימים יגידו אם הצלחנו להוציא אנשים טובים ,מאושרים ומועילים לחברה. לעומת זאת אני מסתכלת על המשפחה של הזוגי. 5 בנים שגדלו בבית עם צעקות ומכות. לפעמים בחגורה. הזוגי הגיע יותר מפעם אחת לבית חולים עם נקע כתוצאה ממכות. שום טיפה של הבנה וחמלה לנפשו של הילד. (את הדברים האלו אני מספרת כי ראיתי בעיני על אחיו הקטנים, לא כי הזוגי אי פעם התלונן....) תמיד ההורים תמכו במורים. היתה דרישה בילתי פוסקת להצטיין וכל הזמן תלונות שהם לא מספיק טובים, (עד היום..) ההורים בכלל לא הכירו את המושג פרטיות ועד שהצטרפתי מכתבים היו נפתחים חופשי ע"י ההורים. אני בכלל לא רוצה להתחיל להיכנס למה שהלך שם בעניני הגיינה אישית... והנה יצאו להם 5 בנים מ ד ה י מ י ם ! ! ! טובים ותורמים. אנשים עם לב זהב ותחושת אחריות למשפחה ולמדינה. כולם בעלים טובים מאוד מאוד לנשותיהם ואבות מדהימים, (שאגב מעולם לא הרימו יד על ילדיהם). ואגב, כולם מקפידים במצוות כיבוד אב ואם ומתייחסים בהומור למה שעבר עליהם בילדותם. אז איך?????? אפשר להבין את זה??? צריך הרבה מזל, הרבה שכל ישר, ולקוות לטוב.

שביק

New member
השגיא יקרה, זה מאד נכון. צריך שכל ישר ומזל.

אך ישנם הורים רבים שזקוקים לכלים כיצד להיות הורה טוב יותר. וטוב שיש את האפשרות והאופציה ללמוד זאת. ייתכן ובן זוגך ואחיו לא היו מגיעים למצבים של "לקבל מכות" כדי להגיע להישגים וערכים טובים אילו הוריהם קיבלו כלים אחרים ובדרכים אחרות ונעימות ולהגיע למקומות שם הם נימצאים היום. ולאלוהים הפתרונות .. כולנו עושים את המיטב שאנו יודעים משביק

וכאן יהיו לדעתי שיגידו

"חוסך שבתו שונא בנו" שהנה העובדה לכך שרק במשמעת קשה הילד יתחנך וילמד (חס וחלילה ושלא תהיה כאן טעות - זה מנוגד לדעתי!!!) ואכן מתוך תסכול שכזה חלקם ייצאו הורים נפלאים כי הם לא יעשו לילדיהם את מה שהם עברו וחלקם יהפכו להורים מכים... ובאמת אי אפשר להבין מה טוב ומה לא אבל צריך לנסות ולהתמקד באיזו חברה הייתי רוצה לחיות, איזו משפחה הייתי רוצה לבנות ואיזה בן אדם אני כרגע ו/או יכול להיות ובעיקר מה אני יכול לתרום לטובת העניין... המשך יום קסום...

השגיא

New member
מיקה ה"תיסכול" שאת מייחסת לזוגי ולאחיו

מקורו במחשבתך בלבד. לו היית מכירה אותו, היית רואה שהוא האדם הכי נטול תסביכים שהכרת מימייך. יש לו בריאות נפשית שנותנת לכולנו תחושת מגן. אני תמיד קוראת לו סלע איתן. וזה בעצם מה שרציתי להגיד. הנה, חינוך כזה שכ"כ מנוגד לערכיי ומצפוני, שכ"כ שונה מהדברים שעליהם אנחנו מדברים, והעובדות מדברות בעד עצמן.

הבנתי את נקודתך...

וחלילה לא טענתי שזוגך מתוסכל. טענתי היא שילדותו היתה שזורה בתסכולים ובעצם הרי כל ילד חווה תסכולים ברמה זו או אחרת, שהרי ילד שלא מקבל את רצוונו כרגע ועכשיו חווה תסכול, קל וחומר שההורים לטובת המורים שההורים מכים וכו'... מה שאני מנסה לומר שכל אחד צומח מתוך אותם תסכולי / חוויות ילדות או בדרך שונה ויותר מכך - יכולים להיות שני ילדים שחוו את אותם חוויות ילדות בין אם נעימות ובין אם לאו - אך יתפתחו בצורה שונה לחלוטין ו/או יספרו מציאות חווייתית שונה לחלוטין כי זה האינדיווידואל... :)

../images/Emo126.gif חשוב לזכור את המרכיב האישיותי

גם של הילד וגם של ההורה... כל ילד סופג אחרת וכל הורה מתמודד אחרת - ויש אינסוף צירופים ואפשרויות... זה מה שהופך את החיים לכל כך מעניינים. אני, אישית, חטפתי כמה פליקים בחיים שלי - והיום נזכרת בהם באהבה. אני מכירה ילדים שהיו "מתים" שההורים יפליקו להם - אבל רק זוכים להתעלמות ולהזנחה... ה"פוינט" שלי הוא - שזה תלוי מה ההורה משדר ואיך הילד מפרש זאת... אבל - לדעתי, האהבה היא הנשק המנצח. פליקים - כן או לא, התחצפויות - כן או לא... בסופו של דבר.... אהבה ללא תנאים, אכפתיות ותקשורת טובה - לדעתי, אלו התנאים להצלחה בכל התחומים.

א מ א מ י ק ה -אהבתי../images/Emo26.gif

כאחת שמאד מתחברת לסדנאות שונות ובעיקר הדרכת הורים מאד ממליצה על הדרכות כאלו...לגבי "כרטיס אדום" אני גם כן בעד...בכלל שיטות הענישה כאן בארץ מגוחכות שחבל"ז. לגבי הפוליטיקה - לא בשבילי בכלל לא מאמינה שיש מישהו שיכול להנהיג את המדינה שלנו בלי איזו חקירה לצד הנהגתו...רובם מושחתים ואני מאוכזבת בגדול מהם. לגבי מערכת החינוך....הלוואי ויישמו חלק ממה שכתבת מצבנו יהיה טוב יותר... וכן גם אני מרגישה שמאז ש"נתנו" את הכח בידי הילדים אסור להורה לחנך כבר..הילדים מיד מפרשים זאת כהתעללות, מניעת חופש..וכו'..

חן חן../images/Emo140.gif

יש לי כל כך הרבה מה להוסיף ... ורק עוד קצת... אם זו מדינה דמוקרטית והחוקים בה נהדרים אז למה קיימת כפייה דתית? וכן, ילדים צריכים ללמוד ערכים וממי הם לומדים זאת אם לא מאיתנו ומהסביבה? ואסור לבלבל ולהעביר מסרים כפולים אבל זה מה שהם קולטים כיום שלהם אסור לגנוב אבל "האיש החשוב הזה הוא גונב, אז למה הוא שם ולא בכלא".... וכן, אם המורים היו לומדים גם כיצד ללמד (להעביר שיעור בצורה מעניינית ולא מאיימת או כרגיל - משעממת) כולנו היינו רוצים ללגום מכוסות המידע... וגם צריך להבין שגם לחופש יש גבולות שהרי אנו לא בעד אנרכיה. יש הרבה מה לתקן וצריכה לקום ועדה חוץ ממשלתית ועדה מפרקת ובמקביל בונה....

שביק

New member
לגבי הדמוקרטיה וחופש הבחירה. בעבר, לא ידעתי,

כרבים אחרים, מהו בי"ס דמוקרטי. מה פירוש הדבר? האם הילדים יכולים לעשות מה שרוצים?... ללמוד מה ומתי שרוצים?.... אילו אזרחים הם יהיו לכשיתבגרו?..... והנה, לפני חודשים אחדים, במסגרת ההרצאות לבתי הספר ברחבי הארץ, הוזמנתי לבי"ס דמוקרטי בכפר-סבא לכתות ז-ט להרצות על טוראט. הגעתי לבי"ס שקט, רגוע, מדברים בנימוס האחד עם השני, מכבדים האחד את זולתו וחשבתי שטעיתי בכתובת. ובכן, לא טעיתי.ניכנסתי לכתה, יושבים חבר'ה חלקם על הרצפה, חלקם אוכלים, לבריאות, והאוירה כל כך מנומסת.מייד ראיתי שהרצאה לא תהיה אלא רב-שיח. העליתי נושא - והשאלות והדיון זרם. עוד נושא ועוד דיון בנושא זרם. כך העברתי להם את כל הידע בצורה מעניינת ובדרך שהם בעצם הכתיבו תוך כדי שאלות מאד מאד מעמיקות וחכמות, אשר יצאו מתוך למידת המדעים שהם לומדים מתוך בחירה. אני חייבת לציין, שהופתעתי משיתוף הפעולה שטרם ראיתי כמותו באף בית ספר לפני כן. הכבוד ההדדי של כל אחד לזולתו היו מקסימים. מעולם לא נהניתי כל כך כפי שנהניתי במקום זה. אני רוצה לציין עוד שהסתבר לי מקרוב שאפשר לשפר מאד את רמת הלמידה והשלווה ע"י שינוי הדרך. למי שדרך זו מתאימה - אני ממליצה בהחלט וטוב שישנם בתי ספר כאלו.

זוכרת את שיחתנו...

סיפרת לי על כך בכזו התלהבות... שמחה על השיתוף בפורום. ובכלל אם כבר מדברים על חופש הבחירה - מדוע בתי ספר כאלה רובם פרטיים? מדוע לא לאפשר בחירת מסגרת לילדינו על פי השקפת עולמנו?

שביק

New member
זאת כבר בהחלט שאלה אחרת ולא מיותרת.

לצורך כך יש לחבור כח רב ותר של אנשים/הורים, להפעיל לחצים על משרד החינוך והאוצר לאפשר זאת. מנסוני מול האוצר, ומנסיונם של עוד רבים רבים בנושאים אחרים חשובים למען אוכלוסיות הארץ, להיות מול האוצר זאת המשימה הכי קשה שיש! יותר קל לכבוש את האוורסט. במשרדים השונים (חינוך ובריאות) אומרים לך בפירוש: את צודקת!!! א ב ל !!!! ומראים לך סימן עם האצבעות שזאת שאלה של כסף. שם, - בכנסת, כולם צודקים עד להחלטות על שינויים מהותיים, או חשובים, או הכרחיים, שם הכל נעצר. נקווה שתקום קבוצת אנשים דינמיים, בעלי חזון, עקביות בעשייה, ואולי יגיע השינוי. אני אישית חושבת שזה חשוב שתהיה זכות הבחירה להורים היכן וכיצד לחנך את ילדיהם ומהי המסגרת המתאימה להם במיוחד. אז קדימה ! קומו!! עורו !!! התלכדו !!!! ועשו מעשה !!!!! בהצלחה שביק

שביק ! ../images/Emo45.gif גמאני ../images/Emo45.gif גמאני

מאמינה שחשוב "שתהיה זכות הבחירה להורים היכן וכיצד לחנך את ילדיהם ומהי המסגרת המתאימה להם במיוחד"...

תודה לך שביק על תזכורת המקרה שחווית

כאילו תארת בדיוק-בדיוק את בית הספר שלנו, פשוט לא יאומן.

נו? זרקתי כפפה

תמחקו תשנו תוסיפו בחומר הגולמי של האני מאמין אבל קדימה לשנות! - מוכנה לעזור אבל מי בא איתי? לתת לנו את החופש לבחור חינוך עבור ילדינו? לתת רק למורים שיודעים ללמד (ושוב - להעביר את ההחומר בצורה כזו שהילד ירצה ללמוד) להיות בסגל. (למעשה כל המורים צריכים לעבור את זה כחלק מלימודי ההוראה לא?!) :))

mazy

New member
מי בא איתך???

לאן את הולכת???? וכי את חושבת ששינוי בסדר גודל כזה הוא פשוט? נכון לעכשיו, החופש לבחור בשיטה ובדרך קיים רק בבתי ספר פרטיים. במסגרות הרגילות של משרד החינוך אין אפשרות כזאת. למה? ל"גדולים" היושבים שם הפתרונים.. באשר לפתרונות שאת מציעה בנוגע לחומר האנושי, נורא פשוט לדבר...הדבר אינו מסתכם רק במורה שיודע ללמד, ממש לא...גם הדרך הנכונה ב"העברת החומר" כמו שקראת לזה (אני מכירה את המושג ללמד דווקא) לא תמיד מספיקה. יש המון אבני נגף בדרך.. אני מצרפת קובץ, שכדאי לך להציץ בו. נקודת מבט קצת אחרת. לא כל ה"דפקטים" נעוצים במורים. מזי, מורה ומחנכת.

לא באה בטענות אלה מנסה לשנות

ראשית לגבי המשפט בקובץ "ילדים לקויי למידה משולבים בכיתות רגילות ואתם לא דורשים להם/לנו סייעות" - אם תקראי כאן בפורום ואם היית רואה את כל החומר שאספתי על מנת להשיג לבן שלי סייעת (ועדיין אין...) תביני עד כמה זה לא ממש אבל ממש לא נכון ושמי שמכשיל ולא נותן זה דווקא החוקים היבשים של מערכת החינוך. ויחד עם זאת אני מאוד מבינה את הצד שלך כי זה נכון ואני יודעת שהרבה מאוד הורים לא עושים את זה. ולמה? וכאן אני חוזרת לאני מאמין שלי -כי הם לא מבינים שזו לא בושה וכי הילד זקוק לזה.הם לא מקריאים לו סיפור כי הם לא מבינים שזה חשוב. מאוד מבינה את המסר שאת מנסה להעביר כאן אבל כאם וכתלמידה לשעבר אני יכולה לומר שהטענה שלי היא כלפי אלו שלמעלה ולא המורים עצמם. אני מאמינה שמורים צריכים לקבל שכר גבוה יותר כי זה לא קל ללמד (לימוד הוא לא רק חומר יבש הוא גם התייחסות!) ודווקא בגלל מה שכתבת מורים כן צריכים תדרוך ולמידה כיצד כן מתנהגים עם ילד במצב זה או אחר. ובכל מקרה מורה טוב זה מורה שאוהב את המקצוע שלו, מאמין בו ובעיקר - אוהב ילדים... :))

למעלה