ה.ל.ל שלי

שבתאי

New member
ה.ל.ל שלי

יצא לי הרבה, לאחרונה, לחשוב על מהי ה.ל.ל ומהי ה.ל.ל בשבילי – הרבה הרבה יצא לי לחשוב על כך. ממש תפסה אותי השאלה הזו. החברות שלי בה.ל.ל באה לביטוי בהשתתפותי בסדנת דרמה, בהשתתפויותיי באירועים ובתחושת הזדהות. ה.ל.ל זהו גוף ששיכים אליו הרבה מהחברים שלי. את הארגון "ה.ל.ל" מפעילים בני אדם – איפה זה ה.ל.ל? זהו משהו שמפוזר בכל הארץ? בכל מתנדב יש קצת הל"ל ומקום השכינה הוא הסניף? יש לי קשר אישי, עמוק מאוד, עם אחת המתנדבות בה.ל.ל שמפאת כבודה לא אזכיר את שמה, אילולי ה.ל.ל לא היינו נפגשים, ואם ייווצר מצב (תיאורטי) שה.ל.ל תחדל מלהתקיים, אנחנו נמשיך להיות בקשר כל עוד שנינו נחייה. הקשר שלנו חשוב לי, ותהיתי ביני לביני כמה "ה.ל.ל" יש בתוכו. אפשר להודות להל"ל? למי מודים כשאומרים "תודה ה.ל.ל"? לכל המתנדבים, כל אחד מהם קצת? לכל מתנדב, יש קשר לה.ל.ל, הקשר שלו לה.ל.ל בא לידי ביטוי ב...? בקשר שלו עם היוצא??? בקשר שלו עם רכז הסניף??? בשניהם? באיזו מידה בכל אחד מהם? זה מפריע, כאדם, להוות ביטוי לקשר של זולת למשהו אחר ממך? אולי גם היוצאים הם חלק מה.ל.ל ולא רק נעזרים בו? אני רוצה לספר על התחושה שלי לה.ל.ל, אולי תהיה בכך תועלת למישהו. (הדברים נכתבים בהשראת וכתגובה לשרשור שעסק ב"פתק" שלא הגיע מה.ל.ל. ה.ל.ל זהו רעיון. הרעיון הזה היה לפני שנולדו המתנדבים ויישאר לאחר מותם. הוא מנחה אותם, ממגנט אותם אליו, מנתב את דרכיהם, מאחד בניהם והופך אותם מאוסף של בני אדם לגוף שאפשר לכנותו בשם. כל מתנדב בה.ל.ל משרת את הרעיון ההיללי – אילולי הוא, היה תופס את מקומו מישהו אחר – הוא חייב לעשות את עבודתו נאמנה משום שמוטלת עליו אחריות – הוא תופס מקום של "אדם" (ואני מתכוון גם במידה שיש מחסור במתנדבים ותוך כדי מילוי תפקיד, שכעת איש מלבדו לא יכול לבצע – עדיין היותו שם באופן שעושה רושם שאין לו צורך במחליף, מחייבת את המתנדב). הוא לא עושה "טובה" הוא חייב לרעיון שהוא הסכים לשרת אותו, לעשות את עבודתו נאמנה – באם הוא לא יעשה את עבודתו נאמנה, הוא מועל בתפקידו – והוא איננו דומה ל"עושה טובה" שנכונותו לעשות את הטובה מוגבלת ויש להודות לו על חצי הכוס המלאה. המתנדב ממלא משבצת בתוך גוף, וכשהוא איננו ממלא אותה הרמטית הוא מועל בתפקידו. המתנדב, בייחוד עם הוא מלווה יוצא, נמצא עם היוצא בשלבים הכי רגישים בחייו ועשוי למלא בהם תפקיד חשוב מאוד (ראו ערך יורי ואני) כשאדם אומר "תודה ה.ל.ל" זה יותר דומה, בעיניי, לאדם שאומר, תודה מחשבון על שענית לי כמה הם מאה ועוד 165756. מחד יש יוצאים הזקוקים לעזרה, יש להם שכל ואהבה לתת, הם מיוחדים וממגנטים ומאידך יש בעולם אנשים טובים המוכנים לסייע – הזיווג בין השניים הוא מתבקש. כיום, כיוון שקיים החוט המקשר בין היוצא למתנדב. הרי שהצורך הזה של הזולת מקבל מענה – כל הרוצה לעזור ליוצא, פונה לה.ל.ל – ולכן, ה.ל.ל הגוף, משרת רעיון – ובמידה והוא אינו עושה זאת על הצד היותר טוב, מוטב שלא יהיה משיהיה, כיוון שכשהוא קיים, לא קם תחתיו גוף אלטרנטיבי ואם הוא יתבטל, יקום אחר במקומו. אינני חש רגש של תודה כלפי הארגון הספציפי הזה "ה.ל.ל" אינני מרגיש שייך אליו כגוף בפני עצמו. אני מרגיש שייך לרעיון שהוא מייצג וכך, באופן מקרי לחלוטין נוצר הקשר ביני ובין ה.ל.ל, הקשר הסנטימנטאלי. אני מרגיש מחובר לרעיון הרבה יותר משאני מחובר לה.ל.ל ובמידה והייתי חושב שה.ל.ל לא עושה את עבודתו נאמנה, הייתי מרגיש שהוא –מזיק, והייתי הופך מאוהבו לאויבו. ובכל זאת, אני חושב, באמת, שהארגון, כפי שהוא מנוהל היום, לא יכול להתנהל יותר טוב – וארסנל השיפורים שהרבה נושאים על גבם בבואם לה.ל.ל היה, מן הסתם, מתפוצץ מרוב צפיפות לו היה קם ארגון אלטרנטיבי. ה.ל.ל התפתחה במשך שנים והיא היום כפי שהיא היום בגלל הוותק – היא משומנת מאוד. וכיום היא הגוף שיכול לשרת את הרעיון באופן הטוב ביותר – את השיפורים, אם צריך, צריך לעשות בו – הוא קיים כבר – הוא נכסו היחיד של הרעיון, כרגע – הקמת גוף אלטרנטיבי תכה בנכסי הרעיון ותזיק לו. ולכן כואב לי, בכל פעם מחדש, כשאני שומע התמרמרות שמטרתה "מלחמה" – מלחמה במי בדיוק? ברעיון? מותר להילחם בבני אדם, לבקר אותם, אולי אפילו, במקרים אחרים, להחליף אותם, אבל לא לפגוע ברעיון – פגיעה ברעיון בגלל שמשהו בו פגוע, כמוה ככריתת רגלו השנייה של הנכה. בתוך כל הארגון הזה – הרעיון הזה – יש בני אדם, ואתם, ניתן לפתח קשר שאין קשר בינו לבין הרעיון. הם עוזרים לה.ל.ל - עוד לה.ל.ל עוד לה.ל.ל, ועל כך אל תאמר תודה, ופתאום אתה פורח, תופס את מקומו של ה.ל.ל בלבם – ואז הזמן, אמור תודה לאדם שהיטיב עמך. בנינו, מי ילך ל"התנדב" בעמותה – או משמעומם או איש טוב לב – המשועממים מתנדבים, ממצים ופורשים וטובי הלב נותרים בו – כך נוצר המצב כיום, שה.ל.ל מאגד בתוכו מספר רב של אנשים נדירים, שלא ניתן לפגוש בהם ביום יום, סתם כך בעולם. ה.ל.ל הוא גוף, וככזה הוא משתמש בכל מנגנוני הטבע העומדים לרשותו, המסננת האבולוציונית הזו שמותירה בתוכו רק את הטובים ופולטת מתוכו את הרעים. מנגנון שלא ניתן, לצערי, (בהיעדר אלוהים) להודות לו – ניתן, ראוי ולעיתים חובה להודות לאנשים. נראה לי שאם היחס לה.ל.ל יהיה למה שהוא, גוף חזק מאוד שמעוגן חזק במנגנוני ההוויה ואין לו קיום בפני עצמו, ה.ל.ל כגוף, יפסיק לעורר אנטגוניזם בלבם של אנשים שנעזרו בו – האנטגוניזם יתועל כלפי "האנשים" שלא עושים את עבודתם נאמנה, ויחשל את ה.ל.ל כגוף ויתרום לרעיון. מעדות שלי, על פי מה שנחשפתי בה.ל.ל זהו גוף שמנוהל כהלכה באופן מאוד מאוד מרשים שראוי שיהיה למופת בעמותות אחרות. אין בו מקבלי שכר. אין בו אנשים שנמצאים בו כדי "לקבל" מעבר לקבלה הטהורה הטבועה בנתינה – האחרים מקבלים מהר מאוד ועוזבים – משעמם להם... השתתפתי בדיון ביום שישי לפני שלושה שבועות שבו היו מי שטענו שטוב יהיה אם יוכנסו לעבוד בה.ל.ל, כחלק ממנו, אנשים בשכר. התנגדתי לרעיון. קבלת השכר מעקרת את מנגנון הסינון הכל כך אמינה שמחזיקה את ה.ל.ל. לו יצטרפו לה.ל.ל מקבלי שכר, אולי אחדים מהם יעשו עבודתם נאמנה, אך בעוד דורות, אפשר שיתקע בתפקידו איש חסר מוטיבציה שיישאר בה.ל.ל כי זו ה"פרנסה" שלו – בשביל מה אנחנו צריכים אחד כזה בתוכנו?? זהו: שפכתי את לבי...

הלל גם שלי.../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

כתבת גם בשבילי. אין לי מה להוסיף...חוץ מ"הלוואי שהייתי מכיר את העמותה הנפלאה הזאת שגרמה לי לראות דברים בחיים בצורה אחרת, כמו לראות אנשים שבחלקם הגדול לא מאמין בשכר ועונש בעולם הבא ועושה הכול מתוך מטרה אמיתית של עזרה וסיוע שלא על מנת לקבל שכר בעולם הזה או בעולם הבא...(כמו המאמינים למשל) ועל זה אמרתי פעם בעבר .." אילו אלוהים היה קיים, היה אומר בני הלל הם בניי"... ולכל המשמיצים והמלעיזים אומר: לא זכיתם להיות חלק מאיתנו, הרווח כולו שלנו , ההפסד כולו שלכם.

פספסתי מילה בתחילת השורה

" מכיר את העמותה הנפלאה הזאת בתחילת יציאתי בשאלה" ואידך זיל גמור.

מתלבט13

New member
סיבה נוספת לביקורת

אנשים במצב של יציאה בשאלה הם במצב נורא רגיש. מצב בו כל העולם נופל על ראשך. ובדובר בדרך כלל בילדים בני עשרים, שקשה לתאר במלים מה שהם עובריםץ במצב כזה, כאשר דברים לא מסתדרים, אני יכול להבין מאיפה מגיעות הטענות. אמת, אף אחד לא חייב לך דבר. אבל אנשים במצב כל כך כואב, הם אנשים שאני לא רוצה לדון - גם כשאני לא מסכים עם טענותיהם.

ביקורת היא חיובית

השמצות פרועות =לא מבוססות סיפורי בדייה והעלבות או סתם קשקושי סרק לא ולא !!!! הלל היא עמותה חופשית, לא קודש הקודשים , מותר ואף רצוי לבקר אותה מבית ומבחוץ, אבל אלו המחרחרים ריב ואינני נוקט בשמות או ניקים, הם "אנשים קטנים זבי חוטם" ששום דבר לא מספק אותם מלבד ריב ומדון, ותראו אותם מגיבים כאן קורנים מאושר ששים אלי קרב, על ההזדמנות לפרוק תסכולים אישיים קטנוניים , על אלו ודומיהם אני מרחם ...

שבתאי

New member
אני מתאר לעצמי

שהרחמים שלך הם מכל הלב

אנילה1

New member
בכל עולם ההתנדבות רצוי שיהיו גם

אנשי מיקצוע, פסיכולוגים, ועובדים סוציאלים שמכירים היטב את התחום. אלה אנשים שמקבלים שכר. אי אפשר להטיל על מתנדב ככל שיהיה מיומן, את הזעם ואין האונים וגיל ההתבגרות של היוצאים בשאלה הצעירים. לדעתי הסיבות שמתנדבים פורשים בתום זמן ההתחייבות היא לא משום שהם משועממים או רעים, אלא משום שהם נשחקים מחוסר כלים מיקצועיים להתמודד עם המעבר הקיצוני שעושים היוצאים בשאלה. ברור שמתנדב לא יכול להענות לדברים המיקצועיים שנדרשים. גם אהבה ואלטרואיזם וקורס קצר לא מספיקים, אם אין כלים לטפל. יש בעמותות רציניות אנשי מיקצוע שנותנים מענה לשאלות המתנדבים בקשר "למטופל" אבל לפעמים המתנדב לא יודע לזהות בעצמו, מדוע נשחק בעבודתו. יש הרבה מתנדבים שהגיעו עם רצון טוב וכן, לתרום לקהילה. אבל המשימה הזאת גדולה עליהם בהרבה מספרים, דבר שהם לא חזו מראש. ההשענות של היוצאים בשאלה על המתנדבים היא כל כך גדולה שלא תמיד מתנדב מסוגל להענות לצרכים האלה, צריך לזכור שהמתנדב מגיע מעולם שבו הוא רגיל שאנשים עושים דברים בעצמם, ולא ממתינים שיעשו להם, כפי שמוצאים אצל יוצאים בשאלה, כי ככה היו רגילים בעולמם הקודם. הגרעין הקשה של המתנדבים שנשאר, הם לרוב אנשים שהעמותה היא גם המקום החברתי שלהם. הבית של העמותה הוא ביתם. החברות העמוקה ששוררת בין המתנדבים ששרדו, עוזרת להם מעבר לעניין ההתנדבות. אם יש מתנדבים חדשים שעובדים ממש טוב אבל לא הצליחו להכנס לחברת העמותה הם יפרשו בתום זמן ההתחייבות. כי תהיה להם תחושה של זרות. ההשתייכות לקהילה נדרשת על מנת להמשיך לפעול לאורך זמן. מתנדב שמרגיש זרות בהקשר לעמותה שלו, לא יכול לטפל ביוצאים בשאלה לאורך זמן,שמרגישים זרות יותר גדולה כתוצאה מהתהליך. אם העמותה מעוניינת להגדיל את שורותיה, עליה להיות יותר פלורליסטית לגבי המתנדבים. לא להפוך את עצמה לחברה סגורה. אם היא הופכת לחברה סגורה, מה שונה בה מהחברה החרדית? מדוע שלא כל אלה שרוצים להתנדב יתקבלו? אם יש סינון קפדני של המתנדבים הרי שהעמותה לא שונה מישיבה עילית בעולם החרדי. הטפול וההכונה של היוצאים בשאלה מאוד תלויים בגרעין הקשה של מתנדבי העמותה. אם למשל רוב המתנדבים הם סטודנטים או בוגרי אוניברסיטאות, הרי ההכוונה של היוצאים בשאלה תהיה לכיוון השכלה אקדמאית. ומה אם יש יוצאים בשאלה שלימודים גבוהים לא מתאימים להם, ואפילו תעודת בגרות היא משימה בלתי אפשרית עבורם. מה עושים איתם? אם הם מסרבים לקחת חלק במתקפת הלימודים שדורשים מהם המתנדבים בכפוף לרוח העמותה, אזי המתנדב יהיה לא טוב בעיניהם. והיוצא בשאלה יצדק מבחינתו. אולי היה לו טוב יותר לקחת קורס בגננות (צמחים) ולהתחיל לעבוד תוך שנה באיזו משתלה, דבר שיכול לזרז את העצמאות שלו. הגננות היא רק דוגמה להמחשה, יש הרבה מיקצועות של קורס שנתי שניתן ללמוד. אם היוצאים בשאלה יהיו עצמאיים בתחום הכלכלי יתכן והם בעצמם ירצו להמשיך ללימודים גבוהים בהמשך חייהם. אם יש ליוצא בשאלה מיקצוע מוגדר ייתכן ויקבל גם שירות צבאי במיקצוע שרכש, כך שבנוסף גם ירכוש ניסיון בצבא. זאת אולי גם הסיבה שיש יוצאים בשאלה שנפלטים מהעמותה כעבור זמן קצר וממשיכים בעצמם, או חוזרים לעולם הקודם, כי לא השכילו לרכוש ביטחון בחברה החדשה . ההבחנה הערכית של טובים ורעים בהקשר למתנדבים היא מקוממת. בעולם החילוני אין טוב ורע במובן הזה, יש כאלה שמסוגלים לעשות את העבודה ויש כאלה שלא. אף אחד מהם הוא לא טוב ולא רע, כולם בסדר. לדעתי זאת אבחנה שנלקחת מהעולם החרדי.שבו החיים נחלקים לטוב ורע, שחור ולבן. בלי גווני אפור באמצע. העולם החילוני כולו מורכב מאפורים בגוונים שונים. הטוב והרע בעולם החילוני מתייחס בעיקר לפשיעה שנדונה בבית המשפט. וגם פה מבחינים בכל מיני דרגות. אין דינו של רוצח כדינו של השר רמון למשל, במעשה מגונה. שניהם עשו מעשה רע ונשפטו. השני ימצה את עונשו, ויחזור לעולם הפוליטי. הראשון ירצה הרבה שנים בבית הסוהר. לסיום כל הנ"ל היא דעתי האישית בלבד, וההכללה נדרשת על מנת שלא לפגוע באנשים טובים ומסורים.

אני מחכה ליוצא שירצה ללמוד מכונאות

כתבת הסבר מעניין שיש בו כמה דברים נכונים לגבי מתנדבים בכלל העמותות אך חלק ממה שכתבת לא מדוייק. בייחוד הטענה שבהל.ל יש מתקפת השכלה. אכן נכון שאנו מעודדים את כל היוצאים להשלים השכלה, וטוב שכך. הכרתי לא מעט יוצאים שבתחילה התייחסו בזלזול להשלמת השכלה ועם הזמן, בהשפעת חבריהם ובעידוד המלווים שלהם השלימו בגרויות וחלקם גם המשיכו ללימודים אקדמיים. עם זאת, ברור שלא לכל אחד מתאימים לימודים אקדמיים. אחד המקצועות היותר רווחיים למי שיש לו ידיים טובות הוא מכונאות. זהו מקצוע שהולך ומתמקצע ומחייב גם אינטלגינציה מסויימת, ביחוד בכל הקשור למכוניות משוכללות וממוחשבות. עד היום הכרתי רק יוצא אחד שהלך ללמוד מקצוע זה, אך לצערי הוא נפצע בתאונה ונאלץ להפסיק באמצע לימודיו. אשמח מאד לראות יוצאים נוספים שילמדו מקצוע זה, כמו גם, מקצועות הבנייה, גינון, חרטות וכד'. מדובר במקצועות שכשכיר ניתן להגיע בהם גם ל - 7,000 - 10,000 ש"ח נקי בחודש וכעצמאי גם הרבה יותר. זוהי הכנסה גבוהה יותר ממה שמרויחים חלק ניכר מהאקדמאים במדעי החברה והרוח. הדברים אמורים בעיקר לגבי יוצאים שלא הצליחו להתקבל ללימודים אקדמיים והם ממשיכים לעבוד בכל מיני עבודות לא מקצועיות במקום ללמוד מקצוע. אגב, אנילה, האם אנו מכירים?

אנילה1

New member
בני.. מהיכן אנחנו אמורים להכיר?

אני בסה"כ פחות משבוע בפורום הזה. נכנסתי כרוח סערה וקצת נרגעתי עכשיו. אני אוהבת את הכתיבה והרעיונות פה. יש כאלה שכותבים כמו שי עגנון. אותי זה מקסים.
אז הנה אני, חילונית שאוהבת חרדים לשעבר. אז מה? עכשיו הכרנו?

שבי 83

New member
לא בשם בני אבל מחר יש כנס הלל בת"א

בסינמטק בשעה 19. יהיו שם הרבה אנשים. אם אסיים דיון בזמן אולי אצליח להגיע עם חברה. אני חושב שהרבה מאנשי הפורום יהיו שם. תבואי? אם אבוא תוכלי לומר לכמה אנשים דעות באופן אישי.
אני חושב שיהיה מעניין.

הוא התכוון, נראה לי כיון שכתבת

היכן שהוא שאת מתנדבת, זה למה הוא שאל אם אתם מכירים. בכל אופן, נראה שזה נושא שמענין אותך, אז למה בעצם שלא תבואי מחר, ותביאי את כל חברותיך, הצעירות והצעירות יחד?

אל תשים מילים בפי

מי שרוצה להבין, יכול להבין. אין צורך בתרגומים וחתימות נוטריון, תודה.

naty 1

New member
מי אתה

יא בנאלף, איש קטן וזב חוטם עם אזניים שעירות ענקיות.. ראה הוזהרת מקומם של אנשים מסוגך בכלא

מתלבט13

New member
ואתה שומע זאת מנציג החוק!

אגב, למרות שלא מדובר בסחיטה מפורשת באיומים. הרי שייתכן שיש כאן סחיטה "מכללא". כמו כן, יש כאן שאלה של עשיית עושר ולא במשפט, (עושר במובן התשומת לב). כמו כן, יש סעיפים נכבדים בחוק העונשים על הטלת אימה. אני לא יכול להוציא מכלל אפשרות שנתי מוגדר כ"חבר בארגון פשיעה" שהגדרתו בחוק היא: "חבר בני אדם, מאוגד או לא מאוגד, שמטרתו היא עשיית עבירות מסוג...." ואני חושב שלכוליה עלמא הפורום כאן התאגד למטרת "עבירות מסוג פשע" שהעונש עליהן הוא מעל שלוש שנות מאסר, בין בדיני אדם ובין בדיני שמיים.

naty 1

New member
הספקת לשכוח

מה קרה לאדם האחרון פה שהתלונן על סחיטה.. ראה הוזהרת גם אתה איש כת החנפים

מתלבט13

New member
מה קרה?

מתי ואיך? חוצמזה, ממש לא יפה איך שאתה לא נותן לי להיכנס למריבה.
ואתה גם סתם מתעלם מהשאלות המשפטיות כבדות המשקל שהעליתי כאן.
או שאתה מעדיף לטעון לחוסר מודעות לעבירות. (שנינו יודעים שלמרות שאי ידיעת החוק וכו', עדיין אי ידיעה מקלה)

naty 1

New member
חביבי

פסק הדין האחרון של ההרכב המכובד בפרשה המכובדת מלמד שניתן להשליך את כל ספרי המשפט לאסלה ולהוריד את המים.. אנחנו כותבים בצורה מעצבנת רק כדי שימאס לכם באמצע ותחשבו אולי בכל זאת יש בכל עשרות העמודים משו

למעלה