ה"לא נעים"!!!

יופיאל

New member
ה"לא נעים"!!!

כמה פעמים נתקלתם בחיים שלכם במצב שבו "לא נעים" לכם לעשות משהו שאתם רוצים , ובסוף לא עושים אותו , או עושים דברים שאתם לא רוצים לעשות , רק בגלל שזה "לא נעים"??? בתור אדם שפעם היה נכנע ללא נעים , פיתחתי לי מין תגובת "אנטי לא נעים"... סליחה מראש על המילים , אבל ברצוני לחשוף אותכם לתיאוריית ה"כוס אמק" שלי!
בכל פעם שנתקלתי במצב של לא נעים , אמרתי לעצמי בלב - כוס אמק! מה זה בעצם עשה? מצד אחד - לא נעים... מצד שני - כוס אמק! לא אכפת לי , לא שם זין וכו... ועכשיו - כיוון ששני הצדדים הם קיצוניות הם מבטלים אחד את השני , ואני עושה את מה שאני באמת מרגיש שאני צריך לעשות! ולכן שאמרתי לעצמי כוס אמק , אפשר גם לדבר על מה גרם לי להרגיש לא נעים וגם לפתור את זה. הרבה פעמים אנחנו נתקעים עם הלא נעים כי זה גם לא נעים לדבר על הלא נעים... וברגע שמוציאים הכל לאור - הכל כבר ברור ומובן והלא נעים נעלם... מה גם , שלא נעים בנוי על הנחת הנחות - שמשהו שאני אעשה/לא אעשה יפריע לאדם אחר... כמובן זה לא אומר שאני אומר כוס אמק על הכל , זה רק נועד לבטל את ההשפעה של הלא נעים , על מנת לראות את הדברים כפי שהם באמת.

IC4

New member
לא נעים לי לגשת לבקש עבודה

נחמד נחמד
תודה אפילו
אני קורא לזה FUCK IT (גרסא אמריקקית לכוסעמק) (כוס אמק, לא שם זין, fuck it all... איזה מין אנשים אנחנו?!)

שורלי

New member
מסכים בהחלט

כשהבנתי שהמקור של הפחד הוא בתסריטים שאני מכין מראש או בתבניות מקובעות בפנים, אבל למעשה הם לא מועילים לי גיליתי שלשים את הפחד בצד עוזר ומיעל את החיים לאין שיעור! כי אחרי שעושים פעם אחת משהו ללא הפחד, הפחד נעלם. לשים את הפחד שצד אין משמעותו להתעלם מפחד! בו זמנית אפשר לעבוד על הפחד, ועצם הפעולה ללא הפחד מעמתת אותנו איתו וכךם הוא מתנפץ. הסוד הוא, בעשייה. העשייה העצמה ללא חשיבה. עשה!

Gevakumon

New member
מתאים.

מתחבר למה שאתה אומר, אני אנסה לאמץ את השיטה, נקווה שיעבוד.

למעלה