*ה*חידה

אלדד26

New member
*ה*חידה

טוענים שאיינשטיין המציא את החידה הבאה, ושהוא טען שרק 2% מאוכלוסיית העולם יכולים לפתור אותה. בבקשה

5 men of 5 different nationalities live in 5 houses of 5 different colors. They have 5 different professions, and each has its own favorite drink. They also raise 5 pets of different species. The questions are : Who drinks water and who is the owner of the zebra? 1) The BRITISH lives in the RED house. 2) The DOG belongs to the SPANISH. 3) One drinks COFFEE in the GREEN house. 4) The UKRAINIAN drinks TEA. 5) The GREEN house is at the right side of the WHITE house. 6) The WOOD CARVER raises SNAILS. 7) The DIPLOMAT lives in the YELLOW house. 8) One drinks MILK in the house in the middle. 9) The NORWEGIAN lives in the first house on the left. 10) The DOCTOR lives next door to the one who has a FOX. 11) The house of the DIPLOMAT is next to the one with the HORSE. 12) The VIOLINIST favorite drink is ORANGE JUICE. 12) The JAPANESE is an ACROBAT. 13) The NORWEGIAN lives next to the BLUE house.​
תיהנו

Blade2

New member
פתרון חלק א´

הגעתי לכך שהנורווגי שותה מים, אני מקווה שזה נכון ושלא טעיתי בדרך, זה קצת ארוך אז אולי אני אסביר איך הגעתי לזה מחר, אני מעדיף לדעת קודם אם זה בכלל נכון.

gilad_no

New member
עוד משהו ממני

אני מצאתי שהנורווגי הוא הדיפלומט שגר בבית הצהוב. מחר כשאני אקום בשעה סבירה אני מתחייב ב99% למצוא את כל הפיתרון.

Blade2

New member
תודה, אתה מאשר את הפתרון שלי

כי גם אני הגעתי לזה, אם שנינו הגענו לזה אז כנראה שזה נכון

yair24

Member
בקשר לסעיף 5...

הבית הירוק מינין לבית הלבן... אבל האם צמוד אליו? או שלא מחייב שהוא יהיה צמוד אליו? תענה מהר!!!!!!!!!! יאיר

shed

New member
אז הנה התשובה שלי...

זה מה שהגעתי אליו, בסדר משמאל לימין: נורווגי, צהוב, מים, דיפלומט,שועל אוקראיני,כחול,תה,רופא,סוס בריטי,אדום,חלב,חוטב עצים,חלזון ספרדי,לבן,תפוזים,כנר,כלב יפני,ירוק,קפה,אקרובט,זברה. זאת הטבלה שלי... כלומר, הנורווגי שותה מים, היפני מחזיק זברה בבית... מה שלא הגיוני לי זה ממתי בריטי יחטוב עצים????

Zack DA

New member
תודה !!

יופי של חידה, נהנתי מאוד לפתור אותה. יש סיכוי למצוא עוד כאלו, מהסגנון הזה? בברכת פסח שמח, צחי

למעלה