ה"חברותא" החדשה שלי

פנדיאני

New member
ה"חברותא" החדשה שלי

אתמול בערב ישבתי על המסנג'ר והנה עולה ידידי הוותיק משכבר הימים אונליין. החלפנו "שלום שלום", ומהון להון, הראיתי לו את עצמי במצלימת ווידאו, ושוחחתי במיקרופון. הבחור התלהב כולו, אמר שהולך להשיג מיקרופון וכו' וכו', כדי שנוכל לנהל שיחות על המסנג'ר. מהון להון, שאלני אם ברצוני לקבוע "חברותא" מעל גבי הנט. השבתי לו שנכון להיום אינני דתי (- "אין תפילין כל בוקר"?), אך אני מוכן לקבוע איתו חברותא לשם הפאן בעלמא. אני לא מוכן להתחייב על קביעות, אבל מעת לעת, אני מוכן. קיצער, לפני שעה קלה, הבחור שולח לי קבצים של שיחות של הרבי (מחב"ד) ולמדנו חצי שיחה של הרבי. לקחנו "רש"י שיחה" על פרשת בוא. היתה נוסטלגיה. אין ספק. להזכר בסגנון הלימוד של רבינו. לקרוא את השיחה באידיש (שיחותיו של רבינו כמעט כולם כתובות באידיש). לסכם. לקרוא סעיף סעיף. ממש כמו בימים "הטובים" בישיבה. אממה, בהמשך למה שכתבתי בשרשור עם סלסרו לגבי דרך לימודו של הרבי, הפעם שאני לומד את השיחות ואני לא הולך כעיוור אחרי הרבי, הרבה יותר קל לי לגלות את האקרובטיקה של רבינו זי"ע. כל סעיף שאני קורא, כל סוויץ', כל קנייצ', אני מחפש את התחמון. ואז אני מגלה חוסר עקביות. הסברים דקיקים שלא לומר פתלתלים. [דוגמא: הרבי מחדש שם חידוש נפלא, שאם אני בא לספר על משהו שעתיד לקרות, במידה ואני בטוח שזה עומד לקרות חל על זה לשון "עדות". ולכן כאשר משה רבינו מתרה בפני פרעה על מכה מסויימת שהולכת לנחות עליו (פרשת השבוע היא פרשת בוא, להזכירכם) הוא יכול להחיל על זה לשון "עדות" כי משה בטוח שזה יקרה. שאלתי את ידידי, והלא, עם פרעה יחזור בתשובה ויחליט להרפות את ליבו ולשחרר את בנ"י הוא ייפטר מהמכה?! כך שמשה רבינו לא בטוח שאכן המכה בוא תבוא. מיד אנו שמים לב להערת שוליים: "ואף שבאם פרעה הי' עושה תשובה ושולח את בנ"י, הי' נפטר מהעונש על מה שלא שמע עד כה . . בכל זה, מכיון שמצד "לא שמעת עד כה" יענש בודאי (ורק שע"י התשובה יכול לחדש שינוי בזה) שייך ע"ז לשון העדאה"]. אחרי ככלות הכל, היה לי כיף להזכר בנ"ל, וכיף לי שאני יכול ללמוד תורה ללא כיפה על ראשי וללא נטילת ידיים. וכיף לי שאני יכול לעשות דברים כי אני רוצה ולא כי אני צריך. אין לי ספק שהרבי "שלנו" מבריק עם אנליזה גאונית. דווקא משום כך יש לי המון חוסר אימון באדם הזה. אני לומד את ה"רש"י שיחה", ואני בטוח באלפיים אחוז, שגם לרבי עצמו היתה בעיה לומר את השיחות האלו במידה ורש"י היה חי... כי זה כל כך לא "פשוטו של מקרא" כפי שהרבי מתיימר להעיד על השיחות האילו.

שבי 83

New member
יש סיפור ידוע ואמיתי שסופר לי

ע"י סטודנטית לספרות עברית שמתקשר להערה שלך שהרב לא היה יכול לומר את הדברים אם רש"י היה חי. אחד המשוררים נכנס לשיעור שלימדו את השיר שלו וכששאלו אותו הערות חייך ואמר שלא ידע את כל מה שאמרו על כוונתו כשכתב את השיר. זה היופי בכל החידושים.

אנילה1

New member
שבי 83 נכון, אמן עושה את האמנות

ואחרים מפרשים את האומנות לפי הזמן המקום והפסיכולוגיה של התקופה. לכן השאלה ל-מה התכוון המשורר ממש לא רלוונטית. כי המשורר כותב מנהמת ליבו והוא בעצמו לא תמיד מבין מה יוצא לו ומהיכן זה מגיע.

Le Fay

New member
../images/Emo20.gifתתחדש!../images/Emo20.gif

נשמע כייף. מתה על הצליל של אלילים נופלים מפדסטאל. מוסיקה נפלאה.

מובחרת

New member
אני לומדת ``חסידות``!

איש חביב, הצליח לשכנע אותי ללמוד את ``פנימיות התורה`` מספרי חב``ד...לומדת כ ל שבת! ביד ימין- הספר, בשמאלי-גולשת ברשת לכבוד שאבעס. נהנית מהלימוד ברמות!

בקרוב פתיחת "פורום שיחות חב"ד"

ליוצאים שחזרו ללמוד על "שיחות הרבי" ואפשר לאחד אותם עם "פורום ליקוטי שיחות" שכבר הספיקו להתאחד עם "פורום המתוועדים החדשים ללא כיפה". דרך אגב גם סיגריה אחרי צ'ולנט של שבת זה אחלה.

הנחתי תפילין היום

במגירה השניה, פשוט הוצאתי אותה מהראשונהכי היה המון אבק שם בעעעעעעעעעעעעעעעע איך כולם פתחו עכשיו את ההודעה.חחח

אבק לשון הרע.

תראי את ההודעות הקודמות לא יכולתי להשאר אדיש וחוץ מזה אם פעם אהיה רעב , אמכור את התפילין ב 200 שקל ואלך לשתות ולאכול.

וחוץ מזה

תראי איך שזה עבד... אפילו את נכנסת וקראת מי אמר שאין לי את זה?? איש פרסום פרובוקטיבי.חחח

פנדיאני

New member
אני גם מניח תפילין מידיי פעם

בדוכנים בימי שישי של חב"ד. לדוגמה, יום שישי האחרון. בתחילת היציאה שלי, התנגדתי בתוקף. הייתי אומר להם "אני אתאיסט" וכו'. עם הזמן, התרככתי. אני יכול להיות אתאיסט שמניח תפילין בשביל הכיף וזה לא פוגם כהוא זה מהאתאיזם שלי.

נראה לי שזה עוזר לזרימת הדם

תנסי בדוכן הבא של החבדניקים תניחי על צד שמאל ותראי איך שצד ימין זורם מהיר ואז החשיבה שלך תהיה ימנית יותר. , בפעם האחרונה שהנחתי תפילין (בגיל 18 ) הנחתי בצד ימין " בשביל הקטע".. וראו איזה פלא, הפכתי לשמאלני גמור ו התפילין הונחו אחר כבוד בארון, ומאז הם מחכים לקונה המנומס שישלם לי קצת דולרות ירוקות...

חשבת שבגלל שאני בן 69 אני לא מצחיק

אז חשבת!!!! דרך אגב מישו יודע איפה זה "חוף דיסקונט?? שמעתי שפתוחים שם עד 8.

למעלה