ה-ה-ש-ת-ל-ט-ו-ת

s h i r k u s h

New member
ה-ה-ש-ת-ל-ט-ו-ת ../images/Emo171.gif

מה עושים כשהחברים שלך טוענים שהאינטרנט השתלט לך על החיים? סה"כ זה לא שאני 24 שעות נון סטופ באינטרנט או שהכל סובב אצלי סביב האינטרנט והפורומים, סה"כ בסופי שבוע וגם אז רק לכמה שעות, ומדי פעם בערבים ובכל בוקר כמעט לפני היציאה לבסיס- נו טוב אז אני באמת מכורה
בל מקרה, החבר'ה שלי טוענים שאני כבר לא מספרת להם כלום כמעט ושהכל הם צריכים לקרוא מהבלוג או מהפורומים ואז זה ממש מעצבן אותי שהם ככה עוקבים אחריי מספרים לי על זה ועוד יורדים עליי... ועוד שאלה... מה עושים כשיודעים שהחברים קוראים מה שאתה כותב בבלוג או בפורומים ואינך מוכן להפסיק לכתוב שם בגללם? ניסיתי לדבר איתם, להסביר להם ואין- שום דבר לא עוזר.

סרפד

New member
יש לך שתי אפשרויות

לגבי השאלה האחרונה, אני מתכוונת. את יכולה או להשלים עם זה, או לפתוח בלוג חדש ולא לתת להם את הכתובת, ולשנות שם משתמשת בפורומים. אנשים לא יפסיקו לקרוא בבלוג שלך או בפורומים בהם את משתתפת רק מתוך התחשבות בצרכייך. מצד אחד, הסקרנות יותר מדי חזקה במיוחד כלפי אנשים שאנחנו מתעניינים בהם ממילא כמו חברים, מצד שני, הם מרגישים בחסרונך אז הם מחפשים את קרבתך בדרך בה היא זמינה להם. זה די פוגע שהחברה שלהם מתרחקת מהם לטובת האינטרנט, אז זו מעין נחמה בשבילם. אולי זה עדיף כי ככה את לפחות מצליחה לשמר את החברויות למרות האינטרנט.

free soul

New member
עכשיו הם יקראו את מה שכתבת..../images/Emo6.gif

סתם.. את צריכה יותר להישטלט על עצמך, זה מה שאני עושה בעצם.. לא נותנת לנט להישטלט לי על החיים.. יש עוד מלא דברים מאוד חשובים לעשות.. כמו ספורט למשל.. כי מרוב ישיבה מול המחשב השרירים כבר מתחלשים.. כמו קריאה בספרים, צפייה בטי וי... ועוד מלא מלא דברים..

חיבוקון

New member
תחליפי ניק! תחזרי לאנונימיות שלך

עכשיו תגידי, ומה עם כל מה שהשקעתי? תבדקי מה יותר חשוב ותלכי עליו... אני שיניתי ניק :)

e-magine

New member
בואי נפריד

למעשה את מעלה שתי בעיות וקושרת אותן ביחד. בעיה אחת, השאיבה שלך לאינטרנט והתחושה של אנשים מסביבך, שאת מזניחה את הקשרים איתם, לטובת האינטרנט. לדעתי, מה שאת צריכה לעשות, לדעתי, זה כמה דברים. אלה דברים שתחנתי אותם כאן יותר משנה וחצי, עם הוותיקים שבוותיקים, כאשר על תא שטח ווירטואלי זה, עמד והתנהל פורום התמכרות לאינטרנט. אני משוכנע שאם תדפדפי ל30 - 40 העמודים המצהיבים של ארכיאון הפורום הזה, ולקישורים ולמאמרים הרבים שעוסקים בהתמכרות, תמצאי גם תשובות שיתאימו לך (כי אין בהכרח תשובה אחת שתתאים לכולם). הבעיה השניה היא בעיית הפרטיות ברשת. זה קרה לרבים וטובים שהגיעו לרשת תמימים ובלתי זהירים ופתחו את החלונות שלהם לרווחה. נכון שכשפותחים חלונות, נכנס אור ואוויר, אבל לפעמים נכנסות גם סופות חול וכל מיני חרקים מעופפים. ככה שגם כשהחלון שלך פתוח, לא מזיק להתקין רשת על החלון. אין לך מה להסביר ולשכנע, כפי שלך יש חופש לכתוב, להם יש חרות לקרוא ואת זה אי אפשר לעצור. כבר ניסו גדולים מאיתנו להקים מסך ברזל ובסוף, נכשלו. אל תפסיקי לכתוב. תחליטי, או שאת יורדת לאלמוניות, או שאת חיה עם זה שהם קוראים.

s h i r k u s h

New member
תגובה לכולם ../images/Emo140.gif

קודם כל, תודה לכל אלה שטרחו לענות ולהגיב (את הדולרים שולחת מיד בדואר הוירטואלי כמובן
). שנית, אין לי בעיה שאנשים שמכירים אותי יקראו מה שכותבת- אני כותבת כדי שיקראו ויגיבו אבל הקטע שהחברים שלי קוראים, מדברים על זה אחד עם השני וצוחקים עליי גם בפרצוף ואף בפומבי ליד אנשים אחרים. לדוגמא לפני חודש וחצי ביקרתי בבסיס חברה שלי שסגרה שבת והוריה היו שם ופתאום משום מקום, אמא שלה אמרה לי: "שירי את יודעת, שמעתי שאת כותבת בלוג, על מה את כותבת?" זה ממש היה מפדח וחסר טקט שאותה חברה סיפרה ולא יודעת זה די גרם לי לא לכתוב לתקופה ארוכה. לגבי שינוי ניק- אני לא רוצה, כי הם יגלו כל ניק לפי סגנון הכתיבה שלי ואני לא מתכוונת לשנות אותו. העניין הוא שאני רוצה להסביר להם שאם הם רוצים לדעת עליי משהו שישאלו במקום לקרוא ולרדת עליי והסברתי להם אבל לא איכפת להם.

niva99

New member
אז אם כל

אם הבנתי נכון,מה שהכי מפריע זה לא ההשתלטות של האינטרנט, אלא-יותר תגובות החברים על הדברים שאת כותבת. ע'י שיחה אי אפשר לפתור את העניין (לומר להם שאם הם קוראים סבבה-אבל שיפסיקו לרדת עליך)? כי זה גם פוגם בספונטניות של הכתיבה-את כל הזמן צריכה לחשוב מראש מה יגיד X או מה תגיד Y .

s h i r k u s h

New member
אמרתי להם מיליון פעם...

אבל פשוט הם ממשיכים בקריאה של זה וממשיכים לרדת עליי. האמת שלא כל החברים מתנהגים ככה- הם מושפעים בד"כ ממישהו אחד שאותו ניתקתי קשר לגמרי בעיקר בגלל הירידות שלו עליי.

סרפד

New member
למה הם מתנהגים ככה?! ../images/Emo31.gif

או שהם פגועים כי הם מרגישים "נטושים" או שהם פשוט לא מבינים, או שהם מקנאים. תציעי להם לפתוח בלוגים בעצמם. ממש מרגיז ופוגע, קשה לי להבין את ההתנהגות שלהם. ואגב, אני מחכה בקוצר רוח לדולרים הוירטואליים

s h i r k u s h

New member
מתעכב בדואר, סורי ../images/Emo3.gif

הם לא מבינים למה אני מספרת פה באינטרנט דברים שאותם אני לא משתפת ואולי הם מקנאים גם באותם אנשים וירטואלים שאני מספרת להם את הדברים.

../images/Emo9.gifסוגי בלוגים

את יכולה לא לכתוב דברים שיביכו אותך. את יכולה לא לפרסם את הבלוג שלך בין החברים והמשפחה וכן לכתוב דברים אישיים ואינטימיים. את יכולה להפוך את הבלוג שלך לפרטי ולתת את הסיסמא למי שאת רוצה. סיכוי קלוש שהם יגלו בלוג חדש שלך (אל תסגרי את הנוכחי) אם תפתחי אותו במקביל ותכתבי בשני הבלוגים בהפסקות יותר ארוכות. מהר מאד הם יתיאשו מהבלוג הקיים ולא יחפשו בלוג חדש כי הישן עדיין פעיל. בד בבד את יכולה לחרוג ממנהגך וקצת להנמיך פרופיל בבלוג ולשתף יותר את החברים במידע שנמצא בבלוג במקום לשלוח אותם לבלוג.

למעלה