ה(!!!)דילמה
שלום, אני בת 38.8 (אשכרה ראיתי את זה מופיע ככה היום במחשב של רופאת הנשים שלי.....
) ורווקה. לאחרונה נפרדתי מבן זוג איתו הייתי שנה. בגלל מגבלות רפואיות מסוימות שלו ידעתי שלא בטוח שנוכל להביא ילדים לעולם ובכל זאת לא עלה על דעתי לעזוב אותו. האהבה היתה חשובה לי יותר מרעיון הורות עתידי וערטילאי. מעולם לא הייתי בהריון ואין לי מושג עד כמה קל או קשה זה יהיה. אני הולכת לעשות בדיקות פרופיל הורמונלי אבל יקח עוד קצת זמן עד שאראה תוצאות ומין הסתם גם אילו לא יהיו שחור או לבן. אני מנסה לחשוב ולתאר לעצמי מה צופן לי העתיד כשיש כמה דברים בהם אני די בטוחה: 1. לעולם לא אתפשר על זוגיות שאינה כוללת אהבה גדולה וכנה, לא בשביל ילד ולא בשביל כלום, 2. לא אביא ילד לבד, 3. כנראה שלא אסכים לעבור טיפולי הפריה. יש עדויות מבוססות למדי על קשר בים טיפולי פוריות וסרטן בכלל וסרטן שד בפרט בעיקר בקרב נשים בקבוצות סיכון. כיוון שמבחינה גנטית אני בסטטיסטיקה של 1:2 למחלה אני לא מאמינה שאסכים להיכנס לזה. מכאן שתקוותי הן שממש אבל ממש בקרוב אכיר את גבר שימצא חן בעיני מספיק שארצה להביא איתו ילד לעולם, שאכנס להריון מהר ובאופן טבעי, ושיוולד לנו ילד בריא ושלם למרות גורם הסיכון שבגיל. מעבר לכל זה מאוד מרתיע אותי הרעיון של הורות בגיל מבוגר. בעיקר בהמשך הדרך. להיות אמא בת 55 לילד תיכוניסט, בת 60 לילד חייל, אבא אולי מבוגר עוד יותר. רב הסיכויים שיהיה זה ילד יחיד... זה לא רעיון המשפחה האידאלית שאני רואה בעיני רוחי. משפחה צעירה עליזה ותוססת- זה כבר לא יהיה..... אשמח מאוד לשמוע מחוויותיכם(ן)..... תודה רבה
שלום, אני בת 38.8 (אשכרה ראיתי את זה מופיע ככה היום במחשב של רופאת הנשים שלי.....