ה ב ד ל ה

Sarika

New member
ה ב ד ל ה ../images/Emo48.gif

אל דיו אלטו קון סו גראסייאה מוס מנדי מונג'ה גנאנסייאה נו ב'ימוס מאל אי אנסייאה אה נוס אי אה טודוס ישראל א מ ן
סמנה בואנה אה טודוס קרידוס אמיגוס

שבוע טוב וברוכה הבאה שריקה

שבוע טוב לכלום, הפילפינית אילהסאנה התפטרה! הסיבה הלנת שכר, עומס יתר בעבודה. התגעגעתי אלכם חברים יקרים, סליחה שלא כותבת בלאדינו אך קיבלתי במייל: אישה אחת הלכה לחדש את רישיון הנהיגה שלה. שאלו אותה מה מקצועה, היא היססה מבלי לדעת מה להגיד. "אני שואל אם יש לך עבודה", הדגיש הפקיד. "בוודאי שיש לי עבודה", אמרה "אני אימא". "אנחנו לא מחשיבים "אימא" כעבודה. ארשום ... "עקרת בית", אמר הפקיד בצורה קרה. שכחתי את סיפור הזה עד שמצאתי את עצמי במצב דומה. הפקידה שקיבלה אותי הייתה אשת קריירה, בטוחה, יעילה, בעלת תואר . " מה עיסוקך? " שאלה. לא יודעת מה גרם לי להגיד את זה , אבל המילים פשוט קפצו לי מהפה החוצה: "אני דוקטור בהתפתחות ילדים וביחסי אנוש" הפקידה הפסיקה לרגע, הביטה למעלה ואח"כ אלי עם מבט כמי שאומרת שלא שמעה טוב. אני חזרתי שוב בשקט, תוך כדי הדגשה על המילים היותר חשובות. פתאום שמתי לב, כולי מתפעלת, איך היא כותבת, עם דיו שחור, על הטופס הרשמי. "אני יכולה לשאול .. ", היא אמרה מלאה התעניינות. ".. מה את עושה בדיוק? " בשקט, בנחת, עניתי: "אני מפתחת תכנית לטווח ארוך (כל אימא עושה זאת), במעבדה ובשטח ניסיוני (בד"כ הייתי אומרת בתוך ומחוץ לבית). אני אחראית על צוות (המשפחה שלי) וכבר קיבלתי 4 פרוייקטים (כולן בנות). אני עובדת במשטר של מסירות בלעדית ( איזה אישה לא מסכימה ??), רמת הדרישות היא של 14 שעות יומיות (כדי לא להגיד 24...) .. רמת הכבוד המתגבר הורגש בקול של הפקידה שסיימה למלא את הטופס, קמה, ובאופן אישי פתחה לי את הדלת. כאשר הגעתי הביתה, עם התואר שלי המלא כבוד, התקבלתי ע"י הצוות שלי – אחת בת 13, השניה בת 7, והשלישית בת 3. מהקומה העליונה יכולתי לשמוע את הניסוי החדש שלי (תינוקת בת 6 חודשים), המנסה טון חדש של קול. הרגשתי מנצחת ! אימהות ... איזה קריירה נהדרת. כך היו צריכים לכנות את הסבתות: "דוקטור בכירה בהתפתחות ילדים ויחסי אנוש" ... הסבתות רבא: "דוקטור – אקזקיוטיב – בכירה" ... והדודות: "דוקטור-יועצת". כך נראה לי . מוגש בהערכה ובהערצה לכל הנשים, אימהות, רעיות, חברות, בנות זוג ומאהבות, הן כולן דוקטור באומנות לעשות את החיים יותר טובים !!!

אונה שאקה פארה טודוס אמיגוס

און אומרה ישראלינו בייאחו א ברלין, ייגו אל קרחן,אי דמנדו פארה אונה פוטנה מוצ'אצ'יטה. דמנדו אנהה, קוונטו אס? לדישו 50 מארק, אל ישראלי, לדיו 100 מארק, אל אוטרו דייאה בינו אוטרה וואס, אידמנדו קוונטו אס הוי? לדישו לפוטנה , הוי אס 100 מארק,לאיזו קה לאיזו, אילדיו 350 מארק. בינו אל אוטרו דייאה, אידמנדו לפוטנה קוונטו אס הוי? לדישו לפוטנה אוי אס 300 מארק, אי אוטרה ווס לאיזו קשקריקה אי לדיו 500 מארק. פרגונטו לפוטנה קה אומברה אסטו , דאונדה ויניטס? יו סוי ישראלי יו אמורה אן חייפה בקריות. לדישו לפוטנה אי יו סטה ישראלינה אי למורה טביין אן חייפה בקריות. סי לדישואל אומברה, טו מאדרה לדיו 1000 מארק פארה טי.

סוזי מונצ'ו גראסיאיס קרידה

מי מארידו איסטה מיז'ור , קדה דייה מס בואנו. קאל דיו מדמה פאסנסיאה, קוונדו אל מארידו איסטה חזינו טודו לקאזה איסטה טרמבלאנדו.
אל דיו גרנדה סבה לבורו, קנו לטנייו אל אומברה אפריר .
סאנו אי ראזיו אי היידה לבורה, אי יו וה ארפוזה איוקנסיון

getting older עשירי המדינה

אל ריקו דלסיודאד לוס ויז'יקו סון ריקוס דלסיודאד, טיינס טודו. אורו אלבוקה - פלאטו אלפלו - פיידרס אלרינון גאז אל סטומגו -- פלומו אלפיירנס -- אסוכר אלסנגה כאל אלארטריה -- פלטינה אלדיזאז --- אי קריסטל אלאוז'וס העושר של המדינה מסתבר שהזקנים הם העושר של המדינה. יש להם הכול. זהב בפה - כסף בשערות - אבנים בכליות - גז בקיבה עופרת ברגליים - סוכר בדם - סיד בעורקים פלטינה בברכיים - וגזוזיות בעיניים

SuzieRS

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo4.gifקון בואנו מוס אזירימוס ב'ייז'

קון בואינו אי סאלוד מוס אזירימוס ב'אייז'וס.

SuzieRS

New member
טייניס מויי מאונצ'ה ראזון אילה.

איל דיו קי טי די פ'אוירסה אי פאסינסייה. לוס אומבירס קי נו מאנקין דיל לאב'ורו.

may55

New member
ועוד סיפור על האישה ../images/Emo68.gif

קיראו בבקשה עד הסוף כשאלוהים ברא את האישה הוא היה ביומו הששי וכבר נכנס לשעות עבודה נוספות. מלאך הופיע ושאל "מדוע אתה משקיע כל כך הרבה זמן ביצירה הזו?" ואלוהים ענה: "ראית את דף הפירוט שלה?" היא צריכה להיות מתאימה לשטיפה אבל לא מפלסטיק, צריכים להיות לה יותר מ-200 חלקים נעים, כל החלקים חייבים להיות ניתנים להחלפה והיא צריכה להיות מסוגלת לעבוד תחת כל סוג של דיאטה, שאריות וכו'. היא צריכה שתהיה לה יכולת לחבק ארבעה ילדים בו זמנית יש לה נשיקות שמסוגלות לרפא החל משריטה בברך ועד שברון לב, ואת כל זה היא צריכה לעשות בשתי ידיים בלבד. המלאך היה המום מן הדרישות "שתי ידיים בלבד?!.... בלתי אפשרי! וזה רק הדגם הסטנדרטי? לדעתי זו יותר מדי עבודה ליום אחד... חכה למחר כדי לסיים" אין סיכוי! השיב אלוהים "אני כל כך קרוב לסיום וזו גם היצירה האהובה עלי ביותר אני עושה אותה מכל הלב! היא מרפאה את עצמה כשהיא חולה והיא יכולה לעבוד 18 שעות ברציפות" המלאך התקרב ונגע באישה..."אבל אדון עולם, היא כל כך רכה... ""היא אכן רכה" אמר אלוהים. "אבל עשיתי דגם מיוחד, אין לך מושג איזה כוח סיבולת יש לה ואיזה הישגים היא יכולה להשיג. "היא תהיה מסוגלת לחשוב?" שאל המלאך. אלוהים ענה: "היא לא רק מסוגלת לחשוב, היא מסוגלת להפעיל היגיון בצורה יוצאת דופן והיא גם מסוגלת לנהל משא ומתן"המלאך נגע בלחיה של האישה ואמר: "יש כאן סדק..." "אמרתי לך שאתה מנסה לשים יותר מדי דברים בדגם אחד" "זה לא סדק... זו דמעה" תיקן אותו אלוהים. "למה צריך דמעה?" שאל המלאך. ואלוהים אמר:הדמעות הן דרכה להביע את שמחתה, את עצבותה, את איבוד האמון, את אהבתה, את בדידותה, את סיבלה ואת גאוותה."זה מאוד הרשים את המלאך "אתה ממש גאון אדוני, חשבת על הכל. האישה היא יצירה ממש מדהימה" אכן כן! לאישה יש כוחות שמפתיעים את הגבר. הן מסוגלות להתמודד עם קשיים, נושאות נטל כבד מאוד, אבל יש בהן המון אהבה ואושר.הן בוכות כשהן שמחות וצוחקות כשהן עצבניות.הן נלחמות למען אמונתן , מתנגדות לאי צדק. הן לא מקבלות את התשובה "לא" כשהן משוכנעות שישנו פתרון טוב יותר. הן מונעות מעצמן, על מנת להעניק למשפחתן. הן הולכות לרופא עם חברה שפוחדת ללכת. הן אוהבות אהבה שאינה תלויה בדבר. הן בוכות כשילדיהן מצליחים ושמחות כשחבריהן משיגים השגים. הן שמחות שכהן שומעות על לידה או נישואין. ליבן נשבר כשחברה הולכת לעולמה. הן סובלות על אובדן אנשים קרובים ולמרות כל זאת, הן חזקות גם כשנדמה להן שאפסו כוחותיהן. הן יודעות שנשיקה או חיבוק יכולים לרפא לב שבור. אבל יש לאישה פגם אחד.היא שוכחת את ערכה.

רותי ב.

New member
אזיטש אוי אטרון דיאה די פייסטה

דה לאס מוז'ריס??? אסטה קונסז'ה מוס טרושו פאשריקה מה, אירמוזה אסטה.

רותי ב.

New member
זה היה צריך להיות פה

ביום האם (בכוונה כותבת פה יום האם ולא המשפחה
) מי אקודראטס קב'אנדו ארה מי איז'ה (קי אוי יה אס מאדרה) ציקיטיקה, מי דיזיאה - קרו יירמי אל בארבר, קורטאר אומפוקו דה לוס קאב'יוס - אי יו לי דיזיאה - סאב'יס - יו סו 'בארברה'
(ספרית) - דספואז דה קב'אנטוס דיאס - 'טנגו אסטי גראנו, מי קרו ייר אל דוקטור" - אי יו - 'אמוסטרה מה, נו סאב'יס קי סו אומפוקו דוקטור??' - מי דימאנדו - קומו? אנטיס דה קב'אנטוס דיאס מי דיש'יטס קי סוס 'ספרית' אי אוי מי אסטאס דיזיינדו קי סוס אומפוקו דוקטור??? לי אריספונדי - מאדרס סון אומפוקו דה קאדה קוזה קב'אנדו אי דה מיניסטר.

אסטרלו

New member
../images/Emo57.gifסמאנה בואנה אה טודוס

לוס אמיגוס
קה בואנו ב'רטה אקי, שריקה, קון לה הבדלה

may55

New member
סמנה בואנה והודעה לגבי הפסטילאדינו

חברים וכל המוכשרים בכתיבה קדימה יש אפשרות לשלוח שירים לפסטילאדינו קדימה קרידוס העריכו את תאריך ההגשה ל- 15/3/05 ראו פרטים בקישור סמנה בואנה רפוזדה

למעלה