ה' באמת עוזר?

פנדיאני

New member
אני גם לפעמים רואה את זה

שאנשים מביאים ילדים בלי הפסקה, חיים מקיצבאות, ובכל זאת הם מסתדרים לא רע. אבל, כשבאים לבחון שיטה יש להסתכל על המאקרו. בשורה התחתונה, הציבור החרדי הוא הציבור עם מוסר התשלומים הגרוע ביותר; בעל ההוצאה לנפש הנמוכה ביותר; והכי עני ורעב. וכשבאים לנתח את המניעים, לא קשה לעלות על הסיבה.

justchip

New member
לא נראה לי שזה אופייני רק לחרדים

זה נראה לי תופעה נפוצה בהרבה חברות שבהם להביא ילדים לעולם הם ערך עליון או משהו קרוב לכך. בחברה הישראלית הנורמה החברתית של להתחתן ולהביא ילדים מאוד בולטת עד שבמקרים רבים לא נתפס אצלהם בכלל שיש אנשים שמחליטים לא להביא ילדים מבחירה או מעדיפים לדחות את הבאתם, תמיד יהיהו בטוחים שזוג ללא ילדים יש לו בעיות פיזיולוגיות וברור מאליו שהוא עושה כל מאמץ אפשרי לפתור אותם ללא התחשבות בתוצאות. זה הלך מחשבה שאנשים רבים גדלים עליו והם מרגישים שלא משנה מה אליהם להביא ילדים לעולם בהקדם האפשרי ובכל מחיר (כנראה גם דחף אבולציוני אבל יש לצפות מאנשים לשקול דברים ברציונליות לפני כניעה לכל דחף) דוגמה פרטנית היא פוסט-דוקורט חביב אצלינו שבתור שכזה הוא כמובן מרוויח משכורת זעומה ואשתו סטודנטית, הנ"ל הביאו לעולם זוג תאומים ומכיוון שלא יכלו לעמוד בהוצאות טיפול בהם בפרט מעון וכדו' נאלצו לשלוח אותם למדינה אחרת לטיפול הסבא והסבתא.

אבזץ

New member
לא יודע... ילדים זה שמחה וששון ויקר

על שישו ושימחו משלמים ביוקר. מצד שני, זו זכות טבעית של כל יצור, שאינה צריכה להיות תלויה במצב כלכלי או במצב אחר. אישית הייתי רוצה לראות עולם שבו ישנן רק נקבות ואנוכי, מזל שאיני אלוהים. בקיצור, איני ממהר לשפוט אנשים. ובכלל כל הרעיון המטופש בחלקו של תכנון משפחה במובנו המורחב הוא המצאה חילונית חולנית, שמשאירה אותך רווק בלה או רווקה מיובשת עם תואר שלישי, כמובן, בודד וערירי ומחפש עינוגים רגעיים. איני מציע לך לסרב לתת ידך למישהי שתמצא חן בעיניך, רק בשל העובדה שאינך "מסודר בחיים" עדיין. המחשבה שהיא או הוא יחכו ברבות הימים היא אפעס מנותקת מן המציאות, אווילית ומטופשת. אהבה אמיתית, כמייה אמיתית וכו' הם לא משהו שמוצאים כל יום (ואם אתה חושב אחרת - לא ידעת אהבה מהי). בקיצור שתיים, עשה מה שתעשה, אך לזלזל לא הייתי ממהר כ"כ. בהצלחה. וזיווג הגון אמן.

פנדיאני

New member
אהמממ...

קצת קשה לי לירד לסוף דעתך. זכותו הטבעית של כל יצור לקבל את החלטותיו - כן. מה הפירוש "שאינה צריכה להיות תלויה במצב כלכלי"? האם אני אמור לשלם על זכותו של האחר? נניח אוהד של מכבי חיפה שנסע לכל משחקי החוץ של הקבוצה במוקדמות הצ'מפיונס ועכשיו הוא משוקע בחובות. האם אני אמור לעזור לו? האם גם כאן קיים הטיעון בגין זכותו לאהוד את קבוצתו עד בלי די מבלי להכנס לשיקולים כלכליים? מבלי להכנס לדיון הפילוסופי האלמותי "מהי אהבה" - אתה אומר שכשיש אהבה 'אמיתית' אז השיקולים הכלכליים מתגמדים. האם זה אומר שגם כך צריך לנהוג? הרי גם כשאדם מחשש עצמו לדעת השיקולים של לא לעצור ברמזור אדום מתגמדים.

אבזץ

New member
נכון זה בדיוק כמו אהדה לכדור רגל

או חציית כביש. בדיוק אותו הדבר. אחד לאחד. אההה... והאהבה היא כמו חשיש, לכן כדאי וממלץ להיגמל ממנה. כל מילה נוספת מיותרת... את/ה הדוגמא המוחשית ביותר למה שכתבתי - לא יכולתי להמחיש זאת טוב יותר. והמבין יבין. ומי שלא... מילא. אין טעם להסביר.

פנדיאני

New member
אני בכוונה הבאתי דוגמה קיצונית

וצר לי אם הובנתי שלא כהלכה. אבל מאיפה ה"קדושה" לאהבה? בעיניי אהבה היא דבר נורא אגואיסטי. אתה אוהב מישהי? סבבה. המשפט "זו זכותו הטבעית של כל יצור להביא ילדים" נשמע לי נורא יונק מהמשפט הכמעט-דתי "זו חובתו הטבעית של כל יצור להביא ילדים". בעיניי אין שום 'קדושה' או 'מצווה' בלהתחתן ו/או להביא ילדים. אני מסכים שישנו צורך נפשי לרובה של האוכלוסייה הבוגרת לעשות כן. אבל בשורה התחתונה זה צורך כמו כל שאר הצרכים.

אחר

New member
../images/Emo45.gif

סוף סוף קול שפוי באפלה. יש דברים שלא תלויים במצב הכלכלי וחובתה של החברה לסייע להגשים אותם. אם השני רוצה לאכול אני צריך לממן אותו? כן. כנ"ל לגבי ילדים (עד מספר מסוים, כמובן, אבל לא ניכנס לפרטים)

ה` לא היה ולא נברא-

כל מי שחי קצת בתוך המציאות ולא בתוך בועה אלוהית מגיע למסקנה שאלוהים לא היה ולא נברא ולכן אין כזה דבר השגחה פרטית (יכול להיות שיש לעולם בורא אבל בודאי שהוא לא קיים פה בעולם ואין לו שליטה על הנעשה!

למעלה