התת-מודע - אוייב או חבר?

ravehor

New member
התת-מודע - אוייב או חבר?

מבחינת התת מודע, יש סדרים קבועים- המודע שולט במהלך הערות (לרוב) והתת מודע שולט לגמרי בשינה. אבל פתאום מנסים לקחת לו את החלק הזה- בחלום צלול. הוא ילחם כדי להחזיר לידיו את השליטה ולהפוך את החלום הצלול לרגיל. אני בעצמי חוויתי הרבה פעמים את זה אפילו עד מאבק פיזי בו (הוא לבש דמות של בן אדם). גם אם תהיה שליטה, הוא תמיד יהיה שם, גם אם באופן פסיבי. (לדוגמא, פעם בחלום צלול ירדתי במדרגות ופתאום ראיתי את הכלב שלי יורד לידי, דבר שקורה בחיי היום יום שלי). אבל עדיף, בכל זאת, להתידד איתו במקום להלחם בו- הרי כל אחד, המודע והתת מודע, מהווה כח רב עוצמה בחלום- תחשבו מה תשיגו בייחד- קודם כל להנות מהחלום הצלול, אבל גם צ'ופרים: לשאול אותו שאלות, שישמש לכם כמדריך,לשאול לעצתו, 'לתכנת' אותו... ועוד משהו שאני לא יודע אם אפשריאבל בתאוריה- אולי אפשר לבקש ממנו לקחת אתכם לזכרונות? תצפו בארועים שקרו לכם כמו בסרט! מה הייתם מעדיפים? את הריגוש שבלהלחם בו, או את היתרונות שבלהתיידד איתו? (יש רעיונות לעוד דברים לבקש ממנו ?
)

Dragon9

New member
חבר!

נראה לי הרבה יותר טוב להתיידד איתו מאשר להילחם... סך הכל יש סיבה לכך שאנחנו חולמים, זהו מידע שהתת מודע מנסה להעביר לנו, אז עדיף לדבר איתו ולקבל את המידע הזה ולהיעזר בו, מאשר להילחם בו...

ידעת שהאדם שמולך הוא התת מודע שלך?

כלומר, החלום "אמר" לך את זה? ומה פירוש הדבר "לתכנת" אותו, הצלחת לעשות מעשה שכזה?

ravehor

New member
אני אסביר לך מה קרה

משהו תפס אותי מאחורה ולא נתן לי לזוז ברגע שגיליתי שאני חולם, נאבקתי בו וכשהשתחררתי הסתכלתי אחורה והיה שם בן אדם, אין לי ספק שזהו התת מודע. ולתכנת? פשוט הצעתי רעיונות- כשאתה עושה היפנוזה אתה לא מנסה בעצם "לתכנת"?

ravehor

New member
לא ניסיתי

אני בכלל לא ברמה של לדבר עם התת מודע... אבל אני מאמין שכן.

jast

New member
קרה לי..

היה לי חלום צלול והתחלתי לעוף ליד הבית שלי.. ואז הייתה שם שמש כמו השמש של טלטביז עם התינוק והיא אמרה לי שהיא התת מודע שלי וזה הפחיד אותי משומה אז התחלתי לברוח ולנסות להתרכז במטרה שלי(ניסיתי לפגוש מישהו שלא דיבר איתי באותה תקופה, אז כל חלום צלול ניסיתי לפגוש אותו ולראות איך הוא יגיב).. אבל התעוררתי וזה היה מבאס. עכשיו כשאני חושבת על זה, חבל שלא שאלתי שאלות... הייתי יותר מידי מרוכזת במשהו אחר שלא חשבתי לנצל את ההזדמנות הזאת.

hugothehand

New member
תקשיבו אנשים!

פגישה עם התת-מודע זו דלת שלא תרצו להיכנס בה , מאבק עם התת-מודע זו דלת שאתם לא רוצים לפתוח! מה שכן - יצירת מדריך/מלווה שאיתו תעזרו בהעלאת זכרונות זה משהו שונה לחלוטין ואפילו רצוי. המלווה האישי שלי לובש את הדמות של אורי גלר משום מה. בעבר נעזרתי בספר רחב יריעה שדפיו ריקים, וכאשר מציגים לו שאלה ציורים שונים והסברים מבליחים עליהם. אפשר להשתמש בכל כלי עזר שתחפצו - אך לא במטרה לאלף, לתכנת, לשנות ובטח לא להיאבק. ראשית משום שכולנו חלשים מדי והתוצאות עלולות להיות מסוכנת לשפיות. השימוש היחיד (הבריא) שאני מוצא המפגש עם התת-מודע הוא התבוננות גרידא. התבוננות, התבוננות והתבוננות. ותתפלאו אבל זו חוויה אדירה לכשעצמה.

YossiF22

New member
ואם בכל זאת אני ירצה "להיכנס" לתת-מודע?

מה יקרה אז? לדעתי כל פעם שאנחנו חולמים חצלולים אנחנו בעצם נכנסים אליו ומשחקים בו ואין בזה שום רע. תקן אותי אם אני טועה.

hugothehand

New member
אתה שואל שאלה גדלה

אין לי דרך לדעת. מנהלי הפורום יאמרו שאנו אכן חודרים לתת-מודע. אני חושב שלא. אני סבור שאנו פשוט משתמשים בזכרונות שצברנו באופן מודע לחלוטין. אני סבור שלא ניתן לחדור לתת מודע, או בכל אופן לא ניתן לחדור אליו ולחזור משם שפוי. שוב - זו רק דעתי, ללא ביסוס ידע מדעי כלשהו. אני מבין שזה כיף לחשוב שאנו אכן אדונים לנפשנו, אך כמו שלא הייתי רוצה שהמחשב האישי שלי יכיר את החומרה והתוכנה שלו, כך גם לא הייתי רוצה שבני-אדם יכירו את ה"תוכנה" שמריצה אותם. ייתכן שהמושג עליו אתה מורה בכינוי "תת-מודע", אינו זהה למה שאני מורה עליו. אבל תנסה - מה כבר יכול לקרות?

YossiF22

New member
היי

"אני סבור שלא ניתן לחדור לתת מודע, או בכל אופן לא ניתן לחדור אליו ולחזור משם שפוי" לפרט קצת בבקשה מז"א לא ניתן לחזור משם שפוי. והאם אתה מדבר מנסיון אישי? תודה.

ravehor

New member
מה עם היפנוזה?

אין זו התעסקות עם התת מודע? היפנוזה לטראומות- מטרתה לחזור לארועים רחוקים ש'מכתיבים' לך את החיים ולשנות אותם- כמו שאתה הולך להגדרות במחשב ואח''כ מה ששינית פועל אחרת. אני לא חושב שיש בזה שום דבר רע,וזה יכול מאוד להועיל. לפני כמה זמן כתב פה מישהו שהיה לו הלם קרב ורצה לטפל בזה עם חצלולים, דיבור עם התת מודע יכול היה מאוד להועיל לו. אבל זאת האפשרות היחידה שלך שגם המודע וגם התת מודע יכולים לדבר- בהיפנוזה רצינית (אני מצטער אם אני טועה אבל אני חושב שאני צודק) אתה לא תזכור מה קרה אחרי שתתעורר...

Dragon9

New member
לדבר עם התת מודע

ברגע שאתה מדבר עם התת מודע, אתה בעצם הופך את הדברים למודעים... מספיק בכך שהתת מודע שלך אומר לך משהו בשביל ליצור שינוי תפיסתי מהותי. לכל בני האדם יש איזהן בעיות ברמה כזאת או אחרת, אין כזה דבר שפוי או לא שפוי, זאת סקלה שכולנו מתפזרים עליה איפשהו באמצע. רוב הבעיות הנפשיות שלנו נובעות ממשהו בתת מודע, ובגלל שאנחנו לא מודעים לדפוסים שונים שלנו, אנחנו פועלים סצורה לא הגיונית כלשהי. זה יכול להיות משהו פשוט מאוד - לדוגמא: בחורה יצאה עם הרבה גברים שפגעו בה. היא מפתחת דפוס של להימשך לגברים שיפגעו בה, כי לזה היא רגילה (לא מודע), או מכל מיני סיבות אחרות שלא נכנס אליהן כרגע היא מפתחת אמונה שגויה ש "כל הגברים מניאקים" היא מושכת אליה גברים מניאקים בגלל הדפוס התת מודע כל גבר מניאק שהיא יוצאת איתו מאשש ומחזק את האמונה השגויה... איך פותרים את מעגל הקסמים הזה? מודעות! על ידי התבוננות הדפוסים שלנו ובמערכת האמונות שלנו אנחנו יכולים לגלות את התבניות והדפוסים שמפעילים אותנו, וכתוצאה מכך לפעול באופן מודע לשינוי. שיטות של מדיטציה מלמדות אנשים איך להתבונן בעצמם, ולבחון את עצמם. באותו אופן ניתן לפנות אל התת מודע לבקש ממנו לענות על כל מיני שאלות , להתבונן בו ובתהליכים... אני אף פעם לא הגעתי לרמות כאלה בחלומות צלולים , היה לי רק חלום צלול אחד שהייתי בשליטה מלאה , אבל בעזרת מדיטציה וטכניקות שונות למדתי להתבונן ולבחון את הדפוסים ומערכת האמונות שלי. לגבי היפנוזה, ישנן כל מיני רמות של היפנוזה, וכמובן שאתה צריך למצוא מהפנט מומחה ולהיות מסוג האנשים שהיפנוזה משפיעה עליהם (לא כל אחד). ברוב רמות ההיפנוזה האדם עדיין מודע ברמה מסויימת, זה לא בדיוק כמו בסרטים...

silverhawk

New member
מנהלי הפורום לא בהכרח יגידו את זה

מן הסיבה הפשוטה שלא ברורה לי המשמעות של 'חדירה לתת המודע' או כל וריאציה אחרת שכזו. האירועים בחלומות אכן נובעים מתת המודע ואכן ניתן לנצל את החלום הצלול על מנת ליצור קשר עם תת המודע, אך גם הדברים הללו נאמרים במרכאות. השימוש בביטויים אלו עשוי להציג את הרושם של התייחסות לתת המודע כאל אדם ומודעות העומדים בפני עצמו (ונראה שזה הדבר שגם התרחש בשירשור זה). ראיה זה שגויה, לטעמי. כפועל יוצא מכך, לא נכון בעיניי לראות בתת המודע כאויב או כחבר, ומן הסיבה הזו נמנעתי מן השירשור.

למעלה