התשמע קולי

התשמע קולי ../images/Emo124.gif

האם אתן מאלה שקולן נשמע, כלומר אומרות את דעתן, מעורבות, משתתפות בשיחה וכו', או שאתן מהשקטות, מאלה שבצד, בקושי מדברות ואם מדברות כבר, אז בקול חלוש מאוד
ועוד משהו: האם עוצמת קול מעידה על אופי- דעתני או לא דעתני, או שזה לא אומר דבר אם מדברים חלש או חזק

misty10

New member
אני מהשקטות

אבל: דברי חכמים בשקט נשמעים... לדעתי מי שמדבר חזק רוצה שכולם ישמעו אותו הוא לא דעתני או לא דעתני סתם מישהו רוצה תשומת לב...

א י ו ש י

New member
את יודעת זה מדהים כמה השתנתי

בעבר (תיכון) הייתי הכי בישנית שיש לא היה נשמע קולי כלל הייתי מתביישת להצביע אפילו בשיעור, שלא לדבר להיות מעורבת חברתית בין הבנים והבנות. עד היום ששואלים לתכונה בולטת אצלי אני אומרת: ביישנית. מי שמכיר אותי כיום יעיד שביישנית אני כבר מזמן לא! וקולי נשמע ועוד איך! את ביישנית????אומרים לי בפליאה. מאוד דעתנית, מאוד רוצה להשמיע את דבריי בעיקר אם אני צודקת. מאוד כבר לא נחבאת אל הכלים הכל ענין של בטחון עצמי לטעמי אז, הוא היה בקרשים היום יותר טוב

אהלן, שומעות אותי?

אצלי זה דיי בנדנד, בגדול אני ממש דעתית וועשת. שאני מגיעה כולן צריכות לדעת. ככה חברים ואנשים קורבים אליי אומרים חושבים יודעים בעצם. אני המון פעמים מרגישה לא רצויה ושהדענות שלי רק מפריעה לאנשים סביבי. אני לא יודעת זה מצב מוזר . כמה פעמים כבר שמעתי "את דענית יותר מידי" או ההיפך "שחר, מה קרה לך היום? איפה כל הרעש שלך"? זה דיי בתקופות. עכשיו אני רועשת וגועשת. לא, פורום לא ישימו לב לכך.

אפרת112

New member
קולות בקבוצה

בקבוצה קיים לא מעט קושי להביא לידי ביטוי את קולנו ואת מחשבותנו: מה יחשבו עלינו? איך נשמע? הנראה מספיק חכמות?מעניינות? לנו כנשים קיים קושי מיוחד בעיקר בקבוצות בהם נוכחים גברים. תהליך השמעת קולנו הוא תהליך מרכזי בהתעצמותה של אישה. כמובן שקיימות נשים שונות בעלות אופי דינמי יותר, ביישני יותר. אך כל אחת מאיתנו צריכה להשמע בדרכה המיוחדת.מלאכי עליון יקרה, לא כל מי שצועקת ומשתתפת היא בהכרח דעתנית או חכמה יותר, לפעמים היא פשוט יותר מרעישה או בעלת קושי להכיל את עצמה בשקט. האם אינך מכירה את אלה שכולם מחכים לשמוע את קולם? העובדה כי את בשיח עם עצמך בנושא מעיד תהליך של שאילת שאלות וזו היא התחלה נפלאה להתפתחות והתעצמות. אפרת גזית- M.A לימודי נשים מאמנת ומנחת קבוצות.

למעלה