התשוקה לחיות

elirand2

New member
התשוקה לחיות

מה אני אני רק בן אדם ? אנחנו בני-אדם ישנם צמחים שצומחים רק בעונות מסוימות ישנם חיות שמתעוררות רק בעונות קבועות וישנם אותנו בני אדם שמתעוררים לדור מסוים לכל אחד ישנו תפקיד, התפקיד הוא לחיות ההגדרה של "תפקוד בחיים" היא קשה להבנה בשפה של עולמנו. האמת היא שבחרנו כל אחד מאיתנו לחיות, מה שיותר מעניין הוא שהבחירה היא ברמה מודעת ברמה הכי גבוהה שקיימת ביקום מה שיכול להעיד על כך, שהרוב הגדול של האנושות, עוד לא גילה שהוא בעצמו בחר להגיע לעולם בתור בן אדם בשר ודם. היופי בגילוי, נותן המון תשובות להמשך הדרך . התשובות הופכות בהירות ומובנות יותר. הבאנו את עצמנו לחיים, והחיים הביאו לנו כל מה שיכולנו לבקש . אם לרגע נתעלם מרוב הרגשות שקיימות אצלנו, נבין שהכל סובב אהבה\פחד , הכלי החזק ביותר שיש ברשותנו להשתמש בו לאהוב ללא גבולות, ומכאן לבחור בפחד\שנאה\ בכדי לחוות את האהבה בצורה הבהירה ביותר פילוספיה, היא הדרך שלנו להעביר את האמת בצורה שאף אחד לא יבין .

lmatan1

New member
נפל לנו פלצפן רציני../images/Emo39.gif

ידידי העלם.כתבת כל כך הרבה דברים.מרוב עצים לא רואים את היער. אני לא רואה דרך כרגע לענות לך,אלה בבדיחה לרענון,וגם חומר למחשבה ליתר הפלצפנים,....למה בנות צעירות הולכות ברחוב עם בטן חשופה, וגינס שכמעט נופל מעצמו,ושערות ערוה מבצבצות ברוחב לב......... התשובה שלי היא שפעם חברת טמפונים השתמשה בפרסומת.......... ללכת אם ולהרגיש בלי והיום זה ללכת בלי ולהרגיש אם. אנא מצאו רעיון טוב יותר. ברוך הבא.

rty11

New member
מרוב הסתבכות, איבדת את המטרה

אתה מתאר דברים מאוד נחמדים, כל מיני גילויים מעניינים, הסתכלויות חדשות, כל מיני דרכים לנתב דברים ותחושות ועוד דברים. וכל כך הרבה מזה עד שאפשר להקיא. ולמה? כי מרוב שאתה מסתבך עם זה, ומתפעל מהתובנות החדשות, אתה שוכח לחפש איזושהי מטרה. ואני שואל אותך- אחרי כל מה שאמרת, אחרי כל הדברים- לאן אתה שואף ולמה? אני יודע שיש הרבה דרכים נחמדים בדרך שאתה מתאר- אבל לאן הדרך הזאת מובילה? לאן כל הדברים האלה חותרים, ולמה שתהיה מרוצה כשתגיע לשם?

elirand2

New member
נושא נשוא

rty11 אני לא מבין לאן אתה מצפה ממני שאני ירצה להגיע אתה יכול להגדיר את השאיפות שלך ? אני אוהב לחיות והחיים נותנים לי את כל האפשרויות לשאוף אליהם אני רק צריך לבחור. בא לך להקיא ? .. אולי סתם איבדת את הדרך.

lmatan1

New member
זאת הייתה בדיחה פילוסופית../images/Emo39.gif

ועכשיו אחרי שגמרתם להקיא,אולי בלי לפגוע בכבודכם, אולי תתיחסו לשאלה הפילוסופית ענינית הרי נכנסתם לדיון פילוסופי. האמנם כל אחד עושה מה שהוא רוצה בלי כוונה סתם כי מתחשק. תפתחו את העינים,ותראו,נגיד תשבו יום שלם ותצפו בפרסומות , ותראו מה מנסים למכור לכם,ואיך מגישים אותם, וכשתקלטו את המסר הגלוי,והמסר הסמוי,אפילו להקיא לא תוכלו. העולם יפה נכון,השאלה היא כמה שריטות צברתם במהלך החיים, והאם יש לכם מסוגלות לנקות אח הוירוסים, כל תשובה ענינית תענה בברכה.

EdisonGirl

New member
אני לא רוצה להכניס פסימיות, אבל...

לא תוכל לסמוך על זה שההרגשה הזו תימשך לנצח... באיזשהו שלב יהיה כדאי לך מאוד (אם זה לא יקרה עוד זמן מה מעצמו...)לחשוב: כל בני האדם בוחרים את השאיפות הפרטיות שלהם מתוך מה שקיים בעולם, עד גבול דמיונם הפרוע. בהנחה שהם מתקדמים בשאיפתם ומצליחים מאוד, ואפילו מגיעים להישגים גבוהים ביותר עוד בשנות ה- 30 לחייהם. מה אז? למה כל זה? איך זה יועיל להם/ לאנושות? לאן האנושות מתקדמת? אתה מתמקד באני ה"שלו" והיחיד שלך, אבל זה לא מתאים לכולם...

lmatan1

New member
אני רוצה להעביר אופטימיות../images/Emo39.gif

אני פונה אליך בלשון זכר וזה מתאים לכול המינים, ראשית לפחות כל אלה שקוראים לעצמם בני אדם משתמשים במח שלהם בכל מקרה ואפילו אם לא, המח לא מפסיק לעבוד אפילו שניה אחת, אדם נבון חושב לפני שהוא פועל סוף המעשה במחשבה תחילה, אם אדם יפעל בלי לחשוב על התוצאה, סביר להניח שהוא לא יגיע לשום מקום, אם הוא יחשוב סביר שיש סיכוי טוב להגיע לסוף טוב, חכם הולך באור טיפש הולך בחשך, כל אחד רוצה להגיע לסוף טוב, כל זה שייך לכל אחד באופן פרטי, אומרים שאדם הוא גם יצור חברתי, משמע שאדם מבין את עצמו דרך אחרים, אם הוא רוצה רק לקחת בלי לתת, או לנצל אחרים לטובתו בלבד, הוא מחטיא את העיקר ונפגע בעצמו, יותר מזה אם לא תכוון את המחשבות, שלך לנתיב טוב המח לא מחקה, מייד הוא מכניס מחשבות שליליות, לכן חשוב להפעיל את המח ולא לתת למח להפעיל אותך המח לבדו הוא קר אכזר,אם לא משתפים את הרגש המח לבדו עושה דברים איומים ומחרידים, כמו שאתה רואה החיים זה לא פיקניק, לגבי האנושות,אם הכחכמים לא יעזרו לטפשים והעשירים לא יעזרו לעניים, אין תקנה לעולם הזה חד משמעית, ונתתי לפניך את החיים ואת המוות ובחרת בחיים צא ולמד בהצלחה.

EdisonGirl

New member
מסכימה איתך לחלוטין, אך איך זה קשור

למה שאני כתבתי? או שזה לא...?

EdisonGirl

New member
לא קראת על מה עניתי!!!!!!!!

אתה מסתמך רק על קריאת הכותרת או ההודעה הספציפית ההיא, או מה? לא קראת על מה עניתי לו, נכון?! התשובה שלך הייתה מאוד לא קשורה לעניין, נכונה אמנם, אבל לא קשורה. קרא שוב ותבין. נ.ב: אחרי שתקרא תבין למה אני לא פסימית...

lmatan1

New member
המטרה היא הדרך../images/Emo39.gif

המטרה היא לפתח את המודעות,המטרה היא לראות שיש עוד בני אדם חוץ ממני, המטרה היא להבין את האחר, המטרה היא להבין ולא להעלב,המטרה היא לנקות את הדיסק הקשיח,השאיפה היא להשתנות,להיות אנשים טובים יותר במודע, השאיפה היא לרדת מהעץ הגבוה ולאפשר לעוד אנשים לטפס גם. השאיפה היא להשקיף מהבתים המפוארים שלנו ולראות איך חצי עולם מכחיד את עצמו ולהבין שגם לנו יש חלק באחריות למצב השאיפה היא להשאיר מקום יותר טוב לילדים שלנו, העולם משתנה ומי שלא מבין את השינוי,אין לי מלה אחרת........ נשאר מאחור מפגר.ולבסוף אל תאמינו לאף מילה,תבדקו בעצמכם. בכבוד רב.

lmatan1

New member
האמת../images/Emo39.gif

האמת היא שאני מת להקיא, אבל לא יוצא לי כלום מרוב צפרדעים שהאכילו אותי במשך החיים..האמת שאני מת לבכות,אבל החיים לימדו אותי שלבכות מתפרש כחולשה.אז אני פשוט מספר לעצמי בדיחות כאלה שגורמים לי לבכות מרוב צחוק. איך אצלכם איך אתם מתמודדים אם המראות הקשות שעומדות לפניכם. והעיקר לא לפחד כלל.

shanibe

New member
המטרה, היא האושר...

אתה מדבר על "כלי עזר" והאושר.....

ald1357

New member
מסכים עם כל מילה

מסכים עם כל מילה ומאחר והבחירה להיוולד היא באה מהרמה הכי גבוהה של הנשמה התשובה מה תפקידנו כאן צריך לבוא ממנה גם כן, על מנת לדעת יותר על הקיום כאן שרובו בהסתר על האדם להקשיב לתוכו פנימה החיים בחוץ הם רק הסחת דעת בנושא זה, הכח הבונה היחידי ביקום הוא האהבה המסוגלת לקרב יחד דברים לבניית כלים הרמוניים בהם זורמות המשמעויות הגבוהות יותר, על מנת לבנות באהבה אדם צריך לדעת לתת, להרשות, להיות סובלני גם לשונה, כשאמר רבי עקיבא שהיה החכם שעסק בתורת הקבלה מה הוא סודה של התורה הוא ענה במשפט ואהבת לרעך כמוך, זה לא סתם כלל התנהגות של נימוס, זה משפט עמוק שעובד במציאות עד הרמות העמוקות ביותר, האדם יכול לעלות בבנית הכלים הרוחנים שלו ובהתחברות לרמות משמעות, מהלך זה קרוב יותר לתפקיד עבורו הוא נוצר מאשר כל מהלך אחר שיעשה, ולא משנה איזה היבט חיצוני זה יקבל חברתית העיקר מאיפה הוא מביא את זה מבפנים, הפילוסופיה עצמה היא מכבסת מילים אתה יכול לעסוק בה בלי להרטב, בלי לחוות בלי להרגיש, בלי לבנות בפנים, אתה יכול להיות פרופסור לפילוספיה בלי להיות כלל מחובר אליה, לדעת בעל פה כל מה שנאמר ולהיות בקושי צל של מה שעובר בפילוסופיה באמת רק אם אתה לוקח אותה ממש ללב היא עובדת ומועילה, רק אם היא נובעת מרובדים פנימים מתשומת לב פנימית משלווה ומדבקות רק אז היא יכולה להתחיל לללבב, בשלב זה המילים כבר הן לא העיקר,לא כמה תדבר על זה אלא כמה תרגיש את זה בתוכך, איזה כלי של תובנות בנית ולאן אתה לוקח אותו פנימה, על איזה מדרגה טיפסת ומה הוא הנוף החדש שאתה רואה מפה, וכמה אתה מעורב בו, כמה אתה מרגיש אותו בליבך כשאתה בונה כלי אמיתי אין מילים שיוכלו לתאר אותו, כמו שאין מילים שיכולו לסכם את כל המשמעות הפנימית של אהבה עבורך, כך כלי אמיתי הוא חסר גבולות, ובעצם העיסוק הנכון בפילוסופיה הוא לתת לאותם כלים חיות ומרחב פנימי מעבר למילים, לתת להתהוות שלהם להשפיע על חייך ועל הסובב אותך פילוסוף הוא אחד שחי וחווה או הווה את הפילוסופיה שלו, יותר מזה שמדבר עליה במילים גדולות ללא תוכן, לעיתים הוצאה החוצה של רעיון מהווה אפילו כמו ריקון הבלון מהאוויר שלו, פתאום פרטת את זה למשמעות שרוקנה לך את הרגש בנושא, ועכשיו אתה נמצא שם עם חתיכת פלסטיק במקום מה שהיה לך בפנים, ולכן לא צריך כל כך מהר להפוך תחושות ורעיונות למילים בכל אופן מסכים עם כל מה שכתבת שם בכותרת, זה דווקא החלק הקל, החלק הקשה יותר ומחייב יותר הוא לחפש בתוכך את התשובות לא תמצא אותן בשום מקום בחוץ, החלק המחייב והמעשיר יותר הוא באמת להתחיל ללכת בדרך הזאת

lmatan1

New member
כעס היא מידה רעה../images/Emo39.gif

אחרי עיון בהודעות ואיך שאתה מציג את עצמך,רציתי להאיר, לפני שאתה עונה למישהו שמצליח להרגיז אותך...עצור רגע.תנשום עמוק. ותכתוב גם אני אוהב אותך תאמין לי זה תמיד עובד. ובקשר לאמרה ואהבת לרעך כמוך,זאת כל התורה על רגל אחת. זהו כלל גדול.ובכל כלל יש יוצא מן הכלל. אם נפשיט את המשפט ,ונתיחס אליו מהסוף להתחלה הרי שכמוך קודם לרעך. אםאתה לא מסוגל לאהוב את עצמך אתה לא יכל לאהוב את רעך, ולכן כאשר תאהב את עצמך באמת רק אז תוכל להשפיע אהבה לאחר רק כאשר תטמיע את האהבה עד אהבת אלוהים שהוא מושג מופשט בלתי נתפס. רק אז תהפוך מן הכלל ליוצא מן הכלל באהבה רבה.

למעלה