התשובה הציונית

DORIY1

New member
התשובה הציונית

לאחר הסרט על "הקומוניסטים" ולאחר "צ'לגי בגדד" הגיע הזמן לעשות סרט על העלייה האמיתית כפי שהיא ללא כחל וסרק מנקודת המבט של הכמיהה לציון . אמנם נכתבו ספרים רבים בנושא שיכולים לשמש רקע לסרט האמור , אבל תמונה אחת שווה אלף מילים .שהרי התנועה הציונית לא פעלה בחלל ריק אלא בתוך קהילה בשלה אידיאולוגית ונכונה לקבל שינוי מהפכני שכזה ובמיוחד לאור מאורעות הפרהוד . ויסלחו לי כל אלה המעלים על נס את עזרת השכנים המוסלמים הרי בכל חברת גויים יימצאו אי אלה חסידי אומות העולם אבל אסור להתעלם מהנושא המרכזי של הפרהוד ולגמד אותו בגלל שהיו מקרים של הצלת יהודים גם אם המצילים שילמו מחיר יקר ואפילו בחייהם כדברי סמי מיכאל .

מסכים איתך, שלמנו מחיר יקר

ואני בעד להתבכיין על המחיר היקר ששילמנו, אבל זה היה צעד מאוד נכון, ותודה לאל מליון פעם שהחלטנו לעלות ארצה, ואם הייתי חוזר אחורה בזמן, הייתי עושה שוב את אותו הדבר. סבלנו, שלמנו מחיר יקר, הושפלנו, נאכלנו מבפנים, אבל זה היה שווה את זה. מגיע לי, זכותי, וטוב לי עם זה. אכן היתה אפליה, וזכותי היא לדרוש שהיא תתוקן, לדרוש שהיא תופיע מעל דפי ההיסטוריה. אין לי בעיה לצעוק שאני ערבי יהודי, זו היא זכותי, בגלל ההיסטוריה שלי, אבל אני ישראלי מתוך בחירה ומי שלא מוצא חן בעיניו שיחזור לבגדאד או שילך לגור בנצרת יחד עם הערבים אם הם כל כך אוהבים ונהנים איתם. זהו. (משחק אותה דופק על השולחן). באהבה ממני,

DORIY1

New member
הנושא שלא נגמר

אין לזה סוף . הבא נביט אל העתיד בתקווה .

DORIY1

New member
ד"ש

אני חושב ששלומו מצויין אבל תשאל אותו במישרין ,קוראים לו לבאחד يعنى القلب له واحد

DORIY1

New member
ד"ש

יש לי שני לטיפים . למי מהם אתה מתכוון ? يا أبن ناجى

למעלה