התשאול

התשאול

שלום לכולם
אני סטודנטית שנה א' לרפלקסולוגיה ..אשמח מאוד אם תחוו את דעתכם על דף התשאול שחיברתי ..[כמו כן אם תוכלו לעזור לי לפרט יותר במערכת הנירולוגיות כמו שעשיתי ביתר המערכות]
תשאול מטופל פרטים אישיים: שם פרטי: _________________________ שם משפחה: _______________________ ת.ז.: ____________________________ תאריך לידה: ______________________ ארץ מוצא: ______________________ כתובת: __________________________ טלפון בבית: ______________________ טלפון בעבודה: ____________________ טלפון נייד: _______________________ סיבת הגעה לטיפול [מה הביא אותך לטיפול]: _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ כיצד את/ה מגדיר/ה את מצב בריאותך: _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ מחלות במשפחה: ___סוכרת ___לב____אפילפסיה___אסטמה____סרטן_____יל"ד___אלרגיה האם את/ה סובל/ת ממחלות: מערכת לב וכלי דם:[יל"ד, סחרחורת, ורידים ודליות, ל"ד נמוך, כאבים בחזה, קשיי נשימה במאמץ,דופק בלתי סדיר] _____________________________________________________________________ מערכת נוירולוגית [עצבית]: _____________________________________________________________________ מערכת כליות ושתן:[בריחת שתן,דם בשתן, אבנים בכליות] _____________________________________________________________________ מערכת שלד ושרירים: [כאבי צוואר, שרירים, גב, מפרקים ,בעיות בשרירים] _____________________________________________________________________ מערכת עיכול: [בחילות, הקאות, שלשולים, טחורים, עצירות, בטן רגישה, דם בצואה] _____________________________________________________________________ מערכת נשימה:[שיעול, אסטמה, קשיי נשימה, דלקת ריאות, ברונכיט, ליחה, נזלת כרונית] _____________________________________________________________________ מערכת לימפתית [אלרגיות]: _____________________________________________________________________ מערכת הורמונלית: _____________________________________________________________________ מערכת פיריון: _____________________________________________________________________ הריון וגנקולוגיה: [מספר הריונות,הפלות, מחזור: מספר ימים, שינויים במצב הרוח לפני ובמהלך, קרישי דם במחזור, סדיר או לא ,דימום רב/מועט] _____________________________________________________________________ עור: [פריחות, אקזמה, גירוד, פצעים,שיער] _____________________________________________________________________ נוירופיסיולוגיה: [דיכאון, חרדות, טיפוס מתוח ולחוץ] _____________________________________________________________________ האם את/ה משתמש/ת בתרופות באופן קבוע לא/כן , אילו: _____________________________________________________________________ האם אושפזת בעבר בבי"ח לא/כן, סיבת האשפוז: _____________________________________________________________________ תאר/י לי את אורח חייך [הרגלי עבודה, סוג עבודה, שעות עבודה, סדר יום, פעילות גופנית, הרגלי שינה, תחביבים,עישון,סמים, אלכהול] _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ תאר/י לי את הרגלי התזונה [סוג מזון, זמני אכילה, כמויות, שתיה] _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ הנני מצהיר/ה שהפרטים שנתתי נכונים וכי ידוע לי שהרפלקסולוג אינו רופא והוא ממליץ לי להיות בפיקוח רפואי. חתימה: __________________ תאריך: _____________

לא ממש הבנתי למה את צריכה

לחבר תשאול? הרי יש את התשאול בספר שאת מקבלת בלימודים או תשאול של המורה שחייב לתת. אני הייתי מורידהכמה דברים שכתבת. לדוגמא: 1."כיצד את/ה מגדיר/ה את מצב בריאותך"-המטופל לא תמיד יכול להגדיר את מצבו (אינו מודע או לא רוצה להיות מודע) והסיבה השניה הוא לא הרופא. 2."מערכת נוירולוגית [עצבית]: מערכת כליות ושתן:[בריחת שתן,דם בשתן, אבנים בכליות]"-שוב,הוא אינו הרופא..הוא לא מוסמך לתת דיאגנוזה שכזו. 3." הריונות,הפלות"-אינטימי מידי,לרוב מטופלות לא מספרות מרצונן..את יכולה לגלות זאת תוך כדי טיפול ושיחות מבלי שהיא תמאר זאת במפורש. זה בגדול לפי דעתי. מקווה שלא לקחת אישי.. בהצלחה.

מקוםבלב

New member
תישאול

שלום לך ילדונת, אני גם לא מבינה למה היית צריכה לחבר שאלון . הוא באמת נמצא בכל ספר לימוד. לגבי שנה ראשונה השאלון הזה מספיק בהחלט. בשנה שנייה ושלישית מכניסים עוד פרמטרים נוספים שכרגע לא רלוונטים לך.מערכת הלימפה כולל בתוכה לא רק אלרגיות אלא גם את כל מערכת החיסון ומכאן גם מחלות אוטואימוניות. בגדול נפלא . אבל את תרגישי תוך כדי עבודה והתישאול עצמו מה נכון ומה לא ומה כדאי לשאול ומה לא.רק הניסיוןיביא אותך לחיבור נכון ומתאים לכל מטופל ומטופל. כי מה שמתאים לאחד לא מתאים לשני. במשך הזמן תחושי את המטופלים ותדעי . שיהיה לך המון הצלחה

avorly

New member
זיכריני, ברוכה הבאה בצל פורומינו

ו- המון
בלימודים. אכן כמו שאמרו חברי- יש את התשאול בכל ספר לימוד, ולמרות זאת אני מבינה את הצורך לבנות שאלון באופן עצמאי. לגבי השאלון שהעלת יש לי כמה רעיונות/שאלות: 1. למה את זקוקה למספר ת.ז של המטופל? 2. הגדרת המטופל את המצב הבריאותי שלו- כמעט תמיד תקבלי תשובה זהה לשאלה הקודמת ("מה הביא אותךך לטיפול") 3. אפשר להוסיף שם ממליץ, כדי לזכור להגיד תודה למטופלים ששולחים לנו מטופלים חדשים. 4. בסעיף מחלות במשפחה- אפשר להוסיף ל.ד נמוך ובעיות בבלוטת התריס. 5. בסעיף ההורמונאלי- להוסיף שאלה על כאבים לפני, תוך כדי ואחרי הווסת. לגבי שאר ההערות- כבר אמרו חברי לפני. נשמח להיות פה תמיד לעזר.

avorly

New member
אופס...........

בטעות קפץ השם של זיכרני, איתך הסליחה ילדונת.

avorly

New member
ילדונת, ברוכה הבאה בצל פורומינו

שאר ההתיחסות היא בהודעה שנרשמה בטעות לזיכריני. אתכם ה

קפצה לי ההודעה../images/Emo9.gif

ערב-טוב, נראה כי השאלון די ארוך ועלול לעייף את המטופל , אלא אם את שואלת וכותבת את התשובות, אני מוצאת לנכון להוסיף את ת.ז. כשיש ביטוח מטפלים , וחס וחלילה צריך להפעילו כדאי שיהיה.... לא מזיק!! דבר שני , את יכולה להכין שאלון מקוצר לתקופה שתתחילי לעבוד , אז לפי הרגשתך. במכללות אוהבים שזה ארוך.. מה שהייתי משנה זו השאלה מה אתה מרגיש לגבי מצבך? לעיתים קשה למטופל להגדיר את בעייתו.. ונושא ההריונות- רלוונטי - רק כשאת מטפלת בבעיית פוריות- אזי , אז תוכלי להוסיף בכתב ידך
רבה, אודה ליה

התשאול

היי ילדונת אני דווקא מבינה את הצורך בליצור שאלון אישי. מה שכן, אני תמיד מעדיפה בפגישה הראשונה לשוחח עם המטופל באופן חפשי על התלונה העיקרית ומה שנראה לי רלוונטי. לאחר הטיפול אני ממלאת את השאלון עפ"י השיחה ובטיפול הבא "משלימה פרטים" על פי הצורך. כך זה לא מתיש ולא שבלוני למטופל והשיחה זורמת טוב יותר, הרי הוא לא מכיר אותי ואני מנסה ליצור אווירה נינוחה. וממילא הטיפול הראשון הוא בד"כ היכרות הדדית, כולל שלי עם רגליו ושלו עם מגעי. אם בכל זאת, אז הייתי מוסיפה כמה דברים: 1. מחלות בילדות - לא מחלות ילדות כאבעבועות רוח אלא דלקות, אלרגיות וכל מחלה משמעותית שקיימת או נעלמה כבר. נותן אינדיקציה על חולשות מולדות והתפתחות המצב הנוכחי. 2. מקצוע - נותן כיוון לסביבת העבודה, אופי פעילות וכו'. הרי חלק נכבד מהזמן הוא מבלה שם ובוודאי שיש השפעות ניכרות, גם על התלונה העיקרית. וכן האם מרוצה בעבודתו הנוכחית. 3. אני דווקא כן חושבת שיש מקום לשאלה על הריונות והפלות. זה נותן אינדיקציה מצויינת לגבי חוזק/חולשה של הגוף. 4. ולגברים אין מערכת פוריות? שוב, לא הכל על ההתחלה, אבל כל דבר פותח משהו ואין לדעת היכן ממוקמת תיבת הפנדורה... בהצלחה רבה!

למעלה