התרת חוזה קבע

HOFIT12345

New member
התרת חוזה קבע

אני חתומה לשירות קבע למשך שנה, ורציתי לדעת אם נכון שאני יכולה להפר את חוזה הקבע מתי שאני ארצה משום שאני מתנדבת לשירות קבע? אם לא, מהם התנאים להפרת החוזה?

snowbol

New member
מצטרף לשאלה

קצין אשר כביכול חייב לבצע את שנת הקבע הראשונה שלו,קרי שנת ה "ר" , יכול איכשהו להמנע מלבצעה על ידי הפרת חוזה/סיכום או כל דבר דומה ותשלום של קנס או שזה רק הנפצה?

Osirus

New member
הנפצה.

אין אפשרות להתיר חוזה באופן חד-צדדי במהלך שנת ה"ר". אם אתה רוצה לנסות יש טופס ששכחתי את מספרו, שבו אתה מסביר את הסיבות שבעקבותיהן אתה רוצה להשתחרר, ומחתים את המפקד שלך (מינימום סא"ל) שבו הוא ממליץ/לא ממליץ לשחרר אותך משירות קבע. לאחר מכן הטופס הזה עולה לחיל שלך וצריך להיות מאושר ע"י ענף הסגל בחיל, והאישור הסופי הוא של מחלקת הסגל באמ"ש. זה מאוד לא פשוט, ועקרונית מחלקת הסגל לא מוכנה לאשר שיחרורים מוקדמים לאנשים שנשארו להם יותר מ-4 חודשים לשירות. אני יכול להגיד לך שאני ניסיתי, המפקד שלי (ק.אג"ם אוג' אזח"ע) המליץ, וכנ"ל גם החיל (חי"ר), ולמרות זאת מחלקת הסגל דחתה את הבקשה.

deathcaster

New member
לא תהרוס להם תקוות

לקצין חי"ר כמוך באוגמ"ר , זה אולי קשה, לקצינים ג'ובניקים זה לא בשמיים.

Osirus

New member
לא בא להרוס תקוות

אבל אני גם לא ממליץ לפתח ציפיות גבוהות מדי (כמו שעשו לי לצערי). אם באמת המצב קשה שווה לנסות, זה לא עולה כסף וגם לא דורש הרבה זמן (בסך הכל להחתים את המפקד). אבל אני ממליץ שתוך כדי הניסיון להשתחרר, גם להכין לעצמך אופציות אחרות למקרה ו... ולהתחיל לבדוק אפשרויות לתפקידים אחרים. אני יכול להגיד שמיניסיוני, בערך שבועיים אחרי שהודיעו לי שאני לא משתחרר, הצלחתי להחליף תפקיד (לתפקיד ג'ובניקי לחלוטין במז"י), ואמנם זה לא בדיוק מה שרציתי, ואולי אני לא נהנה, אבל זה בהחלט משהו שאפשר לסבול.

snowbol

New member
אני כבר ג'ובניק

ועכשיו בכלל עברתי לתפקיד מונפץ שהנפיצו רק בשבילי, נשאר לי משהו כמו 7 חודשים לשרת עד הקבע ואני קצין כבר כמעט שנה!.. אני מעריך שלא יהיה קשה מידי לקבל חו"וד לא טוב מהמפקד שלי כי גם ככה הוא שונא אותי. אני פשוט חושב להגיד להם שכבר אין לי מוטיבציה וכד' ומה הטעם שלהם להשאיר קצין עם חווד לא טוב בקבע כשיש מלא צעירים שמסיימים קקצ כשאני משתחרר?

orenbarkai

New member
תתפלאו

גם לג'ובניקים זה מאד קשה ודי נדיר, אם כי זה לא "בלתי אפשרי" הבחור צודק וצפו שזה לא ילך

deathcaster

New member
שטיפת מוח

לצערי/שמחתי, הכרתי ב11 שנותיי בצבא יותר מקצין אחד שהלך הביתה מבלי יותר מדי קשיים.... צה"ל יודע יותר מדי לשטוף מוחם של קצינים צעירים שזה בלתי אפשרי.

למעלה