התרשמות ראשונית מDRZ 400 -2002

Alfa156 GTA

New member
התרשמות ראשונית מDRZ 400 -2002

אז עם מה אני יתחיל ? עם זה שאני חדש בעולם האופנועים ורק לא מזמן קניתי לעצמי DR97, רק התחלתי להשתלט עליו וכבר הזדמנות לנסות משהו חדש. יש לציין שההתרשמות נעשתה אתמול ב01:00 בלילה, בתוך העיר. עם מה נתחיל ? קודם כל עם הגובה - לפי כל מה ששמעתי פה, ובכל מיני מאמרים הDRZ אמור להיות הרבה יותר גבוה, לא ? לפי דעתי אם יש הבדל אזי הוא זניח (אולי כמה ס"מ ספורים אחרי שמתיישבים עליו). כמובן שהוא נראה יותר "קרבי", יותר חדש, ויותר "אבולוציוני", ומה שמהיא אותי לזה: מה עם לוח השעונים ? לדעתי הדיגיטלי הזה לא כל כך נוח לקריאה, (אף על פי שהצבע די חמוד). ורגע ? איפה השעון טורים ? ישיבה: מבחינת ישיבה בDR שלי יש תחושה שאתה יושב "בתוך" האופנוע, לעומת הDRZ שאתה יושב "עליו", המושב צר מאוד (וארוך) ובוודאי לא נוח לנסיעות ארוכות (מעל 10 דקות). תאוצה: ההבדל היחיד שהרגשתי מבחינת תאוצה, (ששנינו רכבנו אחד ע"י השני), הוא שהDRZ צורב יותר מהר בעליה. במישור ההבדלים היו די זניחים - שזה מוזר סה"כ יש הבדל של 20 כ"ס, לא ? ברקסים: גיליתי משהו מוזר, הברקס הקדמי של הDRZ ממש בולם!! שלי לא עוצר לעומתו!! אחרי שחזרתי לכלי שלי, התחושה היתה מוזרה כי הקדמי לא עוצר!!! (שזה מביא אותי לשאלה - יש אפשרות לחזק את הברקס הקדמי ?? - יש לציין שהדיסק חדש וכך גם הרפידות). הילוכים: בDRZ הרגלית עומדת בשיפוע שלא היה לי כל כך נוח , אבל נסבל. למה ההילוכים כל כך קשים ? צריך להפעיל ממש כוח להוריד אותם חזרה, שלא לדבר על עמידה במקום (צריך ממש לקפוץ עליהם). סיכום: (בערך) הDRZ לא הותיר עלי רושם מי יודע מה, עם כמה דברים אני כן יסכים, הוא ממש בולם! לדעתי הוא ממש נוח לעיר, (אף על פי שהמושב לא כל כך נוח). נוח לזרוק אותו לפניות. ו..זהו! תראו בשטח לא יצא לי "לבחון" אותו, אבל זה לא כל כך משנה, כי אני עדיין לא מכיר את האופנוע שלי כדי להשוות. זאת היתה השוואה מנקודת מבט של "מתחיל". יש לציין: שהניסיון שלי בשטח שואף עדיין ל0. שבסה"כ רכבתי על 4 כלים (מזדמנות). ואין לקחת בחשבון שום דבר שרשמתי בתור "המלצה". אבל עדיין, כך זה נראה מנקודת מבטו של מתחיל. האלפא. דרך אגב - יש עצות לברקס הקדמי שלי?

BENG

New member
שמעתי שמוטו מחפשים בוחןלאופנועי

שטח

yoad dt

New member
יכול להיות

אני לא מתיימר לפתור את הבעיה אבל אולי זה יעזור - אולי חסר שמן במשאבת שמן ואולי (אם זה כמו בדיטי) מה שלוחץ על המשאבת שמן (בורג) הוא קצר מידי - וגם יכול להיות שהרפידות לא טובות אבל זה לא ניראה לי... - תגיד לי אם ניסית וזה עזר לך אחד מאלה...

yoad dt

New member
...

כשאתה לוחץ על הידית בברקס שלי נלחץ בורג שהוא לוחץ על המשאבת שמן, אולי אצלך זה משהו אחר...

Nadav Capone

New member
תעבור לרפידות מסוג:סינטר

רפידות אלה ישפרו את עוצמת הבלימה באופן משמעותי. בהצלחה.

Alfa156 GTA

New member
מצאתי בורג.

הוא לוחץ על משבת השמן של הבלם הקדמי, אני יכול לחזק אותו ? האלפא

yoad dt

New member
תראה

אני לא רוצה להטעות אותך ואז סטיב ישחוט אותי אבל תבדוק אם אתה יכול להבריג עוד קצת את הבורג - כל עוד זה לא נוגע במשאבה שזה לא לחוץ, אם אתה לא יכול להבריג עוד את הבורג תביא בורג חדש שהוא טיפה יותר ארוך - אבל תשמע אם הבורג שיש לך כבר אפילו קצת נוגע במשאבה - אז זו לא הבעיה...

MexMex

New member
אם סטיב לא ישחוט אותך

אז אני יעשה כן... בעברית פשוטה, תפסיק לבלבל את המוח ב"מ" רבתי... הבורג הנ"ל לא יעשה שום כלום, למעט שינוי מרחק הידית מהכידון. וזה ידידי הצעיר, מיועד לכיוון אינדבדואלי, עפ"י העדפת הרוכב. קצר ולעניין. אדיוס

yoad dt

New member
יש לי שאלה אליך...

אבל אם יש מצב שהבורג שלו לא קרוב מספיק למשאבה?, יכול להיות שהוא לוחץ על הידית ורק לקראת סוף הלחיצה הידית (הבורג) מתחיל ללחוץ על המשאבה - לא יכול להיות מצב כזה?

mad dog 3

New member
יש אינידקציה...../images/Emo107.gif

אם אתה משתמש בבלימת קדמי בכל כף היד...(שלא מומלץ דרך אגב) סע במהירות אפס ובלום בחוזקה בשאיפה שתגיע לנעילה של הקדמי... עשה את התרגיל כאמור במהירות אפס ורצוי עם שני רגליים נוגעות בקרקע (איני מכיר את רמת המיומנות שלך) אם בסחיטת כל מהלך הידית עדיין לא הגעת לנעילה...סגור קמעה את בורג הכיוון ונסה שוב. אם אתה משתמש בבלימת קדמי באצבע\שתיים... עשה את אותו התרגיל אבל ההבדל הוא שידית הבלם תלחץ על האצבע שנשארה... בכל מקרה...מנסיוני, אין לך להשוות בין יכולת הבלימה של ה-400 ל-350... ב-350 הבלם הקדמי פשוט חרא...!!! אין בכלל השוואה...ה-400 עוצר נהדר!!! מצד שני...אם תעשה סיבוב על ק.ט.מ 400,או WR 250 F ותשכיל להשתמש בבלם הקדמי...תטען כי הבלמים של הסוזוקי 400 לא עוצרים הכול יחסי בחיים שבוע טוב

Alfa156 GTA

New member
חברה שניה, LET ME GET IT...

קודם כל הבורג המדובר, (שמצאתי!!), הוא אכן לוחץ על המשאבה!, הוא לא נראה כאילו הוא מיועד לכיונון גובה. MEXMEX, הוא לוחץ על המשאבה עם איזה מוט ברזל ארוך, נראה כי אם אני יחזק את הבורג הזה, הוא ילחת יותר על המשאבה, לא ? חוצמזה, אני אכן יתרשמתי מאופן הבלימה של הDRZ, ואכן הגעתי למסקנה ששלי לא בולם בכלל!! (יחסית). באמת לא רכבתי על KTM, או WR, מפחיד לחשוב איך הם בולמים... ולמה בדיוק DRZ שגם הוא חדש, בעל טכנולגיה חדשה לא בולם כמותם. יש אפשרות לשפר את הבלמים ? (הקדמי בעיקר) תודה לכולם מראש, האלפא

GalSont

New member
אני לא מבין על מה כל הרעש?

לי יש DR350 והוא עושה סטופי כמו גדול. ולא נקלעתי אי פעם למצב שבו הייתי צריך עוד "עוצמת בלימה" ולא קיבלתי... וכמו שנאמר הכל יחסי... ואם למישהו הבולם הקדמי לא עוצר ,אז יש לו בעיה בבולם ,ולא בסוג הבולם

Alfa156 GTA

New member
מצטער שאני מחזיר אותנו אחורה

תראה, גם לי עוצמת הבלימה מספיקה (אני עדיין לא עולה לסטופי). אבל אחרי נסיעה בDRZ הבנתי ששלי בולם גרוע. בכל אופן, מה עם הבורג הזה (שלוחץ על משאבת הבלם), לחזק אותו ? האלפא

למעלה