התרנגולת לא דוגרת!

popi199

New member
התרנגולת לא דוגרת!

בשעה טובה סוף סוף יש לנו תרנגולת אחת, צדיקה בסדום שהתחילה להטיל ביצה אחת ליומיים. העניין הוא שהיא לא דוגרת. יש לנו גם זכר, אבל הוא גם קצת צעיר ולא נראה שהוא עושה את העבודה, הוא מעדיף לישון ולאכול ובזה מסתכמת הפעילות היומית שלו. ובכל זאת אנחנו לא ממהרים לאסוף את הביצים בתקווה שאולי במקרה הן כן מופרות. אז דבר ראשון, למה התרנגולת לא דוגרת? היא באה לפעמים ומסתכלת על הביצים, אבל מהסתכלות על הביצה לא ייצא אפרוח... האם יכול להיות שזה סימן שהביצים לא מופרות? איך אפשר לדעת? לקחת לה את הביצים או לא? ועוד שאלה...לצערי תקף את הגדי שלנו חיידק קטלני שהגיע למוח שלו, בגלל שהוטרינרית לא פעלה מספיק מהר נאלצנו להרדים אותו. עכשיו העז שלנו התחילה לבייץ ואנחנו מתלבטים אם להביא אותה לזכר או לקנות זכר חדש, אני נוטה לכיוון הלהביא אותה לזכר ולא לקנות, פשוט כי אני לא ממש רוצה זכר אחר...השאלה היא כמה זמן להשאיר אותה עם הזכר? ימים? שעות?

תשובות:

התרנגולת תדגור כשיהיו יותר ביצים, כ10 ומעלה, אחרת היא לא תשב עליהן. כדי להיות בטוחה שהעז תכנס להריון צריך כמה שבועות, כמה ימים עד שבוע להיכרות (אפשר מיידית אבל לפעמיים המפגש הראשוני לא יהיה נעים, לכן המפגש מומלץ שיהיו מופרדים לכמה ימים שגדר חוצצת ביניהם) ולאחר מכן כשבוע עד שבועיים להרבעה. בהצלחה.

shroomann

New member
לגבי הדגירה

כמו שרונן כבר ענה, התרנגולת ממשיכה להטיל עד שהיא "אוגרת" מספיק ביצים ורק אז מתחילה לדגור. אבל יש סוגי תרנגולות שלא דוגרות כמעט אף פעם, כמו הלגהורן - התרנגולת הלבנה המוכרת. אצלי יש כמה מסוג זה והן לא דוגרות על הביצים כלל. אני מצטערת לשמוע על הגדי. מאוד עצוב.

016777330

New member
RE:לגבי הדגירה

בקר טוב מה זאת אומרת שהלגהורן אינה דוגרת?מי אמר לך את השטויות האלה? כל תרנגולת דוגרת בלי קשר למין/גיל/צבע פשוט צריך תנאים טובים זה הכל והכי חשוב זה לא להמציא סיפורי סבתא כלטוב

shroomann

New member
למה שלא תברר בעוד מקומות?

למה אתה קורא למה שלא נראה לך "שטויות" ו"סיפורי סבתא"? ניסית ללמוד את הנושא? כי אם היית מנסה, היית נתקל בכל המקומות בהם זה כתוב... אני יודעת שהן בד"כ לא דוגרות לא רק בגלל שאצלי הן לא דוגרות (ואצלי הן לא דוגרות למרות שהשאר כן), אלא גם בגלל שקראתי עליהן הרבה וזה מה שכתוב עליהן בכל מקום. הנה דוגמה בשבילך אם אתה לא מאמין (ציטוט מהאתר: "Leghorns rarely go broody"). ברור שתמיד יש יוצאים מן הכלל, ובדיוק בגלל זה לא השתמשתי בהכללות (בניגוד אליך). כמו שכתבתי למגדל העיזים: את הלגהורן מגדלים בעיקר לתעשיית הביצים. מן הסתם הגיוני שהחליטו להרבות דווקא את התרנגולות שלא הרבו לדגור, הטילו ביצים הכי גדולות, הטילו לעתים תכופות יותר וכו'. בדיוק כמו שלכלבים מגזעים מסויימים יש תכונות מסויימות. זה עצוב שהאדם התערב ככה בטבע, אבל זה מה שקרה.

למעלה