התרנגולת והביצה

subatoi

New member
התרנגולת והביצה

עוד משהו בקשר לפרק ההוא. אני מוכן לקבל שגואולדים שרצו לשעבד בני אדם, לקחו זהויות של אלים קיימים ממיתולוגיות קיימות, כדי שיקשיבו להם. מי היה מסתכל בכלל על אנוביס, רע, אפופיס, אוזיריס, קרונוס, האת'ור, בעל ושאר החבר'ה, אם לא היו קוראים להם ככה? צודקים
. אבל למה, שהאסגרד, שלא היתה להם שום כוונה רעה, ישראו לעצמם ת'ור, פרייר ולוקי? הרי הם לא הסתובבו תכל'ס בין בני האדם, לא שעבדו אף אחד, ולא באו במגע עם בני אדם בצורה כזו שתצריך אותם לאיזושהי תדמית מסוימת. אז למה? ת'ור יכול היה להקרא באותה מידה גם ג'ק רובינסון, וזה לא ממש היה משנה לאפאחד בגלקסיה. ובטח שלוקי לא שינה לאף אחד. אז למה יש להם שמות כאלה? אולי במקרה של האסגרד המיתולוגיות התחילו רק כשהם הגיעו

GoldenEye2015

New member
נראה לי שבשביל אמון

האסגרד הרי עוזרים לבני אדם לעיתים, כמו שהם מגינים על הכוכב שהיה בו את פטישו של ת'ור אז הם מציגים את עצמם בצורה מסוימת כדי שלבני האדם יהיה קל יותר לקבל אותם.בגלל זה גם באותו כוכב ת'ור לא חשף מיד את דמותו האמיתית,אלא הוא דיבר דרך הולוגמה בדמות אנושית של האל ת'ור. בלי קשר,אני מרגיש צורך עז לציין שראיתי אתמול סוף סוף את הפרק הכפול של סוף עונה 7 וכדי לא לספלייר אני רק יגיד שזה ממש פרק מדהים!!!

subatoi

New member
אתה רוצה לומר לי שחייזר איקס

קורא לעצמו ת'ור בנוכחות ג'ק או'ניל רק כי הוא חושב שזה יעזור לאו'ניל לקבל אותו? כי זה מתקשר לאיזה מתילוגיה מאיזה חור באירופה לפני מאות שנים? לא נשמע לי טוב...

GoldenEye2015

New member
זה לא היה בשביל או'ניל

אם אני זוכר נכון כל האנשים בכוכב הוא הכירו שם ככה את ת'ור.האסגרד היו כאילו האלים שלהם בדמות האלים הנורדים.

subatoi

New member
אבל האסגרד רק הגנו עליהם עם

הטכנולוגיה שלהם, הם לא ממש הסתובבו בין האנשים ולא פגשו אותם מעולם (אני חושב). אז בסדר, לקרוא להולוגרמה בשם ת'ור זה מצוין, וגם לעשות אותה בדמותו המיתולגוית זה הגיוני אמוד, כדי שיהיה אמין לגבי האנשים. אבל למה שלחייזר עצמו, שבכלל הגיע ממקום אחר לגמרי בגלקסיה, יקראו בשם ת'ור? מה זה נותן לאנשים? אין בזה שום תועלת. וכשאני חושב על זה, למה שלגזע שלהם יקראו האסגרד, שזה מקום מושב האלים במיתולוגיה (או משהו כזה)? למה הם צריכים לקרוא לעצמם בשם שקשור לבני האדם בכלל, כשבני האדם לא יודעים על קיומם? the more I think about it, אני מגיע למסקנה (בלי שאני זוכר הכל) שבמקרה שלהם, הם היו לפני המיתולוגיות. ודעתי די מתגבשת בנידון, אז אם למישהו יש משהו לומר שסותר את זה, speak now.

G Spot G

New member
נכון מאוד

אני דווקא מסכים איתך. זה די ברור שבמקרה של האסגרד הם המיתולוגיה מבוססת עליהם, ולא להפך.ת'ור פשוט עזר לבני אדם, וכמובן כשראו את היכולות שלו (טכנולוגיות מן הסתם- אבל מי הם שידעו את זה?) יחסו אותן לדברים על טבעיים- ולכן חשבו שהוא "אל".הקטע עם ההולוגרמה של הויקינג העצבני (ת'ור) באה פשוט כדי לא ליצור פחד בלב האדם הפשוט והפרימיטיבי. איך אתה היית מתנהג אם יגידו לך עכשיו שהאלוהים שלך הוא חייזר קטן ואפור?

Chelnak

New member
כתבתי תגובה ותפוז נתקע כששלחתי!../images/Emo46.gif

עכשו אני אנסה לכתוב אותה שוב...: יכול להיות שיש להם שמות נוספים אחרים, ושהם משתמשים בשמות המוכרים לנו כשהם מתקשרים אתנו. יכול להיות שאלו שמות בשפתם שלהם, ולכן קשים להגיה בשפתנו. קצת כמו שבני-האדם מכונים "טאורי" על-אף שהם עצמם לא קוראים לעצמם כך.

Bajoran Priest

New member
ואז השאלה עולה שוב לגבי לוקי...

כבר לפני מאות רבות בשנים(אם לא יותר) בני האדם ידעו שהוא זומם מזימות? חברת הקוימיקס מארוול ביססה סדרת קומיקס על ת'ור ומלחמתו בלוקי. ומה, האסגרד לא ידעו מזה?

subatoi

New member
אני חייב לציין שהתירוץ עם השמות

הקשים להגיה, כמה שהוא פשוט, פותר את כל הבעיה בצורה די טובה...

kinspirit

New member
אוקיי, אם נלך לפי כיוון המחשבה שלך

השאלה הבאה צריכה להיות מדוע גם אנשי כדור הארץ מכירים את המיתולוגיה הזו. אין לנו שום בסיס להאמין שהאסגארד ביקרו אותנו על כדור הארץ לפני מאות/אלפי שנים וגרמו למיתולוגיה הקשורה להיווצר, הרי הם לא הגנו על כדור הארץ (עובדה שכדור הארץ לא נכלל בברית הכוכבים המוגנים עד שחברי SG1 הכניסו אותנו לתמונה). אז איך ניתן להסביר שהמיתולוגיה הזו מוכרת גם אצלנו וגם אצלם...אלא אם כן המיתולוגיה הייתה כבר מוכרת לבני האדם שנלקחו לפינות האפלות של הגלקסיה ע"י הגאולד. אז פשוט כל תרבות בחרה את המיתולוגיה שהובילה אותה למה שהיא כיום (כמו הדתות אצלנו). כמובן שזה סייע כאשר גאולד/אסגארד וכדומה הציגו את עצמם כאלים/לוחמים מאותה מיתולוגיה...מה יותר טוב מזה לחזק מיתולוגיה מסויימת ולהפוך אותה לדת השולטת במקום.

subatoi

New member
טוב. נכנעתי../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

זה חסר כל היגיון. מצד אחד קודם היתה הביצה, מצד שני התרנגולת. אי אפשר ככה. I guess we'll never know. |מרים ידיים בהשלמה שזה לא ייפתר לעולם|

Chelnak

New member
תשובה יותר חד-משמעית מפי דניאל עצמו

בהמשך להערה שלי משרשור אחר בעמוד זה בקשר לפרק Demons מהעונה ה-3: אתמול בערב צפיתי במקרה בפרק הזה, ונראה לי שמצאתי תשובה הרבה יותר חד-משמעית לשאלת הביצה והתרנגולת. בפרק הזה, כאמור, הם מגיעים לישוב נוצרי ביניימי. כשהם מתחילים לתהות איזה גואולד העביר לפה את בני-האדם האלה, ואיזה אל הוא "היה", דניאל אומר: "Most Goa'uld that we've encountered that have enslaved ancient human populations have taken on the roles of those cultures' deities. Ra, Apophis, Hathor from the Egyptian pantheon…" אני חושבת שזה, גם אם לא מכריע, לפחות מוסיף לכף הטוענים שהמיתולוגיות קדמו. קרוב לודאי שלאחר הגעת החיזרים נוספו והשתנו חלק מהסיפורים, אך הבסיס היה כנראה קיים קודם לכן.

למעלה