התרמילאי המתחיל

natyh

New member
התרמילאי המתחיל

זוכרים ? חזרתי אתמול ! אז תודה לכל המברכים ובמיוחד תודה לניצן גילי יובל וסלע : אז איך נשארים בחיים במזרח אירופה המושלגת . האם אפשר לנחות אחרי חצות הלילה בפראג . איך מסתדרים בלי אף מילה ברוסית סלובקית , צכית . איך הגעתי לפנסיון שגילי המליצה עליו ? בדרך שניצן הסביר באמצע החלילה ? האם נשדדתי ? איך יצאתי חי מאליפות הכנפיים , ואיך לא קפאתי למוות במינוס 24 מעלות בליטובסקי מיקולאש סלובקיה . איך עושים סקי במינוס 10 מעלות ? איך מטיילים בפראג המושלגת איך זה נראה ? מה לגבי מגדל השעון גשר קרל כיגר וואצלב נמייסטי רפובליקי ,,, איך מגיעים מנקודה לנקודה . דיווח מלא ממחר כאן . נתי

natyh

New member
הסיוט הגדול או למה לא ברזיל ?

פברואר פשוט או לקרנבל לברזיל או סאפארי בקניה או אולי גורילות בזאיר ? ואולי מדגסקר או איי סיישל ? השמיים הם הגבול אך משום מה אני מוצא את עצמי בכיוון הלא נכון שוב . -20 מעלות בקוסיצה סלובקיה , ואני עם כרטיס ביד והבטחה להבא דברים מאליפות הכנפיים , עכשיו כבר מאוחר להתחרט . הכל התחיל בשנת 2001 אז מצאתי את האתר הזה ונדלקתי , אך אז הגיעה תאונה קלה אישפוז ניתוח אסטמה השבתה וכולי ... השנה אין ברירה זו ההזדמנות ,ומוכרחים לנסוע . -20 מעלות שבוע בלבד להתמודד עם אוכלוסיה אדישה אם לא עוינת צריך לארוז את כל הבגדים החמים שיש , לקרא סקר בפורום חיפוש אכסניות והסיוט רכבת לילה שבע שעות מליפטובסקי מיקולאש לפראג עם 45 ק"ג ציוד לבד ולהתפלל שלא ישדדו אותי . המשך יבוא

natyh

New member
אם משהו עלול להשתבש ...

הוא אכן ישתבש אמר מרפי ידידינו וצדק : עירן מחליט להצטרף אלי , יובל ניצן גילי וסלע נרתמים לעזור גילי ממליצה על האכסניה יוניטאס ברחוב ברטולומסקה 9 בסטרה מייסטו העיר העתיקה ליד תחנת המטרו מוסטק . ניצן ממליץ על רכבות ושעות ומסביר כיצד להגיע בתחבורה ציבורית באמצע הלילה: אוטובוס 510 משדה התעופה לדיבוקה שרקה ומשם טראם 51 לנמייסטי רפובליקי למרכז ... ניצן רק שכח להגיד לי לקחת סודר ... -20 מעלות בצל ... קרררררר קררררר קררררר. הנחיתה בשדה התעופה עוברת בשלום המוביל הלאומי העלה את כל הנוסעים חצי שעה לפני הזמן ויצא לדרכו : אני בהחלטה חכמה של הרגע האחרון מחליט לותר על סנו בורד מותר על מצלמת ווידיאו וקונה מצלמה תת מימית פשוטה ב 270 ש"ח בקוסמוס . ההחלטה תסתבר מאוחר יותר כחכמה ביותר שעשיתי , חוץ מן ההחלטה לחזור כמובן .... חכו חכו ... אלי מצטרפים בשדה התעופה זוג מבוגר ודתי חמש דקות קודם לכן רצו להרוג אותי בטענה שתפסתי להם את המקום אך כעת צרת רבים נחמת טפשים וכולנו צריכים להגיע איכשהו למלון . שני ישראלים צעירים שיכורים אילייה ובורס מחליטים להישאר בשדה התעופה ואני מחליט להצטרף ליצחק ואישתו במחיר 1000 קרונות למונית לשלושתינו ... הנהג מעקם את האף בתחילה אך מאוחר יותר מתרצה 300 כתרים זה הנזק שלי 60 ש"ח אם תירצו . תחבורה ציבורית ? 510 ? איפה הוא בכלל סודר ? קר פה יורד שלג. רחוב ברטולומסקה 9 פרידה מיצחק ואישתו , פלאי הטבע לנוכח הסביבה העוינת אנו מתגבשים .... פקיד קבלה משועמם ואני צונח לא לפני שהיקפתי פעמיים את כל חדרי המלון למיטה . המשך יבוא

אני יוצאת פה אשמה?../images/Emo2.gif

לא זכור לי שהמלצתי למרות שעוד לא הואשמתי גם. איך אני יכולה להמליץ אם לא הייתי? כמדומני הפנתי אותך אל אתר נוח לחיפוש ובגלל עצלנותך
הוספתי קישור ספציפי למקום בו הייתי אמורה!!! להתארח, אך בסופו של דבר לא הגעתי אליו. מקווה שלסיפור הדרמתי יש סופטוב. תמשיך עם הדרמה.
והחיבוק זה כדי לספק לך מנת
מעודף שהיה לנו השבוע.

natyh

New member
מה פתאום

האכסניה מצוינת בדיוק מה שביקשתי רציתי וקיבלתי התיאור שלי מתיחס למנטליות המקומית וחלילה לא מאשים אותך . בקשר לדרמה זו היתה רק הכנה עוד לא התחלתי את הסיפור . היתה כאן דרמה חבל על הזמן לא לקשר עדיין בבקשה לכלום . חכי חכי הכל יתבהר מאוחר יותר , אני פשוט מחכה לדיסק עם התמונות כדי להמשיך בסיפור. נתי

natyh

New member
אכסנית אוניטס

האכסניה שוכנת כפי שכבר ציינתי ברחוב ברטולומסקה 9 בסטרה מייסטו ממול למשטרה ראו בתמונה ,תודה גילי . כיאה לאכסניה שכה סמוכה לתחנת משטרה הסדר מופתי ממש, החדרים באאכסניה מצוינים לפי אותיות לטיניות וממוספרים : החדרים הזולים ממוספרים כ - P כל מטייל מקבל שני מפתחות למשל חדר P2 ומפתח נוסף C המטייל יושן בחדר P02 והארון שלו כדי למנוע גניבות הוא הארון המסומן ב C בתוך הארונית נמצאים כלי מיטה כרת שמיכה וסדינים , המיטה הדו קומתית המתאימה מסומנת כמובן באות C שהרי אין להשאיר דבר ליד המקרה . ובמקרה דנן היא המיטה התחתונה במיטה הדו קומתית השניה . בלילה כשהגעתי בשעה 0230 קיבלתי את המפתח 21I ונשלחתי לפרוזדור של החדרים המסומנים ב P לאחר סיום שתי הקפות תמימות של האכסניה הלא קטנה הזו כאשר החדר I לא נמצא חזרתי אל פקיד הקבלה המשועמם , טעות שלי הוא אמר רשם לי השכמה לשעה 0845 לפי בקשתי והחליף לי את המפתח ל P02 ומפתח הלוקר C . האכסניה מסודרת למופתי אך אבק לא שואבים שם וכך ביליתי את הלילה בניסיון נואש להתגבר על האסטמה עד שנרדמתי לבסוף אי שם ב 0600 לא לפני שגיליתי כי יש בחדר חלון ואם מטפסים בסולם ניתן להגיע אליו ,לפתוח אותו ולהתחיל לנשום, איזה מזל שנשמתי בביית .... אבל באמת בקור של -8 מעלות אנשים נוטים לשכוח שצריך אוויר . למרות הלילה הלבן בבוקר עם כניסתו לחדר של מלאך או מלאכית במקרה דנן לבוש בכחול , שדבר משהו על השכמה שביקשתי , נראה כי העניינים מתחילים להסתדר לטובה , המלאך הסתבר עד מהרה כפקידת הקבלה של הבוקר , ולאחר שהתארגנתי במהירות הנדרשת בהתחשב בעומס של האכסניה המלאה הזו , עשיתי את דרכי לחדר האוכל בשעה 0958 שתי דקות לפני הסגירה שכן הארוחה מוגשת בין השעות 0700 עד 1000 . עכשיו 1000 נזפה בי צכית זקנה בחלוק לבן אין אוכל סגור ! סדר חייב להיות כבר אמרנו ... את החדר צריך לפנות עד השעה 1000 ולשאלתי האם ניתן להישאר עוד קצת בהתישב בשעה בה הגעתי התשובה הפשוטה של המלאך בכחול היתה לא ! השכנים שלי לחדר הם מאד איכותיים קנדי ואמריקאי נחמדים מאד , אך זמן רב לשהות במחיצתם לא היה לי ... אם כי חשוב יותר היה לפגוש בעירן , עירן אמור להגיע לאכסניה הזו בערך ב 1200 לאחר נחיתה בסביבות 1045 וקבענו להיפגש באכסניה , אך אם משהו יכול להשתבש הוא אכן ישתבש כבר אמרנו. המשך יבוא. נתי

natyh

New member
עירן

עירן על פניו נראה השותף האידיאלי לחופשה כזו : בחור חובב ספורט אקסטרים סקי מיים סקי שלג , גולש קייט רציני ובוגר טיול תרמילאים בדרום אמריקה . אם משהו ישתבש עירן יהיה זה שידע להסתדר אמרתי לעצמי , בשיחה מקרית אליו הביתה ענתה אמו והתענינה לדעת מי זה שגורר את בנה לטעול בסיביר ? בסך הכל נראה לי שלבחואר יש משפחה חמה ודואגת ומדובר באדם אחראי ומרשים אם כי צעיר למדי 25 בלבד . דאגתי להבהיר לו את הסיכון בדבר ולדאוג שיהיו לו את כל הטלפונים הרלבנטיים של פטריק הסלובקי המארגן ויאן אריק הפיני וכן טלפון האכסניה בפראג והמלון בליפטובסקי מיקולאש בסלובקיה . איך להגיע לסלובקיה זה לא חשוב ניסע ביחד אמר ערן . תראה ידידי אמרתי לו בצורה בוטה למדי , זו מזרח אירופה הכל עשוי להשתבש אל תסמוך עלי אתה כאן לבד וחייב לדעת להגיע לשם . אל תסמוך עלי שאדריך אותך גם המטוס שלי עשוי לאחר או להיות מופנה ליעד אחר , קבל עצה ממטייל וותיק סמוך על עצמך בלבד . אני מקוה שערן לא נעלב מהבוטות הזו , כי הוא לא מגיע , הוספתי בבירור כי אני אחכה לו בכל מקרה אם כך הוא חייב להתקשר אלי אם יקרה משהו ואני מקוה שלא קרה . טלפון לארץ הביתה לאמה , כלום אין תשובה . טלפון אליו לפלאפון כלום לא ייתכן מה הוא עבד עלי ? הוא קנה או לא קנה כרטיס , זה מוזר מאד העניין הזה . המשך יבוא נתי

Yo-man

New member
מה זה המתח הזה ?

רק ספר מה קרה עיתו ואח"כ תלך לישון...

natyh

New member
שונאים סיפור אהבה

או סוריה על המפה . מהאכסניה ברחוב ברטולומסקה פניתי שמאלה ברחוב המתחבר פיניתי ימינה כדי להגיע אל החנות של טסקו סופרמרקט ענקי בפינת הרחובות נרודני וספלנו בדרך ברחוב שלא תרצו שאבטא את שמו עצרתי להחליף כסף . היה קר ממש ממש קררר הצכית המבוגרת הסבירה לי שלוש פעמים שלפני החנות של טסקו יש טךפון ומשם יוצאת החשמלית אל חלבני נדרזני תחנת הרכבת קרר לא הבנתי כלום , כלום המוח מתכוץ בקור הזה , מתכוץ . אתה איטלקי שואל החלפן ואני בגאוה בלתי מוסתרת עונה בתמימות לא ישראלי איפה ביטחון שדה איפה הזהירות המתבקשת לך תדע אולי אני מזין במידע כרגע את שליח החיזבללה בפראג אולי מדובר בסורי עלאווי שתול ומה פתאום האדיבות הזו האיש מזדז לטפל בי לצכים לא איכפת מכלום והוא כזה חביב מה קורה פה ? השער מצוין 29.25 ליורו רק בתחנת מטרו מוסטק ברחוב נרודני יש שער טוב יותר . אך לו היה מנסה היה מצליח לעבוד עלי אני לא מצליח להתרכז לא לנווט ולא כלום הכיוון שלי היה להגיע לגשר קרל אבל לא אני לא מצליח להתאפס . עירן בינתיים לא משמיע סימן חיים ואני משום מה לא דואג מספיק . בתמונה רחוב נרודני לו הייתי ממשיך יכולתי להגיע לשער אבק השריפה ולמגדל השעון השעון המפורסם של פראג אך אני נסתי בחזרה לאכסניה . המשך יבוא .

natyh

New member
מנוחה באכסניה

אחרי שיחה עם המלאך הכחול אני מנסה שוב את מזלי בחוץ מהפינה ליד החנות של טסקו אני לוקח טראם 9 ( טראם זו חשמלית בשבילי תודה ניצן היקר ) ויורד בחלווני נדרזני בשעה בעצם תראו בתמונה ... כלומר מ 10 עד 1500 לא עשיתי כלום יא אללה כמה קר פה . טלפון לפטריק פולאק אני מגיע ב0550 לליטובסקי מיקולאש . מתי ? מתי כך הקול מהצד השני בתדהמה . איפה הוא חי זה מה הוא לא יודע שעולם שלישי פה ? לך תחפש לך שעות נורמליות . בתמונה חלבני נדרזני עכשיו ....

natyh

New member
טראם זו חשמלית בשבילך

חמוש בשרידי הגאוה שהיתה לי פעם , אני מנסה להילחם בגנרל הזה , גנרל חורף . ההחלטה לחזור את שלושת הק"מ מחלבני נדרזני לאכסניה ברגל . אין לי מושג היכן אני נמצא או איפה הנהר או קווי שטח בולטים . הפיתרון לעקוב אחרי קווי החשמלית , המפה עצמה לא אומרת כלום אפילו הכנסתי אותה לכיס וחזרתי לאכסניה כדי לבקש מפה אחרת ... אני לא מסתדר עם הקור הזה . אני עובר רחוב רחוב לאורך הכבלים והפסים מזמזם לעצמי את התחנות שהוקראו בקול רם בחשמלית , שיטת התחבורה בפראג פשוטה קונים ב 70 קרונות או כתרים כרטיס יומי 24 שעות ונוסעים חופשי בכל הקווים . אז כשקר פשוט נכנסים לרגע לסופר המצוין של טסקו קונים סנדוויץ טונה ואולי איזשהו מיץ לא מזוהה אי אפשר להבין מהו וממשיכים מאוחר יותר הלאה . את הכרטיס קניתי בקיוסק מקומי נתתי לו איזשהו שטר וקיבלתי את המבט . הוצאתי מטבע וקיבלתי עוד מבט בסופו של דבר הוצאתי כנראה מספיק שטרות כדי לקבל את הכרטיס המיוחל לא לפני שחטפתי צעקות ... איזה הכנסת אורחים משהו פה אלוהים אני אוהב את צכיה .... את הכרטיס צריך להחחים איפשהוא כדי להבין איפה אני מתחקר ארבעה מקומיים ומקומיות שלפתע פתאום מנסים לצמצם את נכונותם כדי להתעלם מן הזר הטרדן או נותנים לי את טיפול האוויר ... אלוהים אני אוהב את צכיה .... בסוף המתוחקר האחרון מסביר לי שמחתימים את הכרטיס באוטובוס עצמו ... כך הגעתי לבסוף למנוחה ולנחלה חלבני נדרזני ... ובסוף הגעתי אפילו חזרה לאכסניה ברגל ... לא לפני שהצטידתי בעוגות תרד ותפוחי עץ מצוין בקיוסק מול טסקו במחיר רצח של 40 קרונות המחיר הרגיל בסביבות 8 לתפוחי עץ ... אלוהים אני אוהב את צכיה .... וקצת לפני שהגעתי לרחוב לזרסקה שוב הסופר של טסקו מצאתי דוכן מקדונלד שכתוב באנגלית שניצל עם קטצופ בלחמניה שוב וויתרתי על 40 קרונות וצרכתי משהו נגד הקור ... סנדוויץ מצוין . בתמונה טראם זו חשמלית בשבילך טראם 9 בדרך הביתה לאכסנית אוניטס .

natyh

New member
ליפטובסקי מיקולאש עכשיו

שעה תמימה לפני הזמן אני חוזר עם החפצים בחשמלית לחלבני נדרזני כדי לתחקר את מי שצריך מאיזה רציף יוצאים ... לפתע איתותים קלים שהופכים לקשים יותר עד שהופכים לרעידת אדמה ממש ככה זה כשאוכלים בחוץ ... בשארית כוחותי אני נגר אל השירותים הציבוריים ודוקא כאן אני מוצא לראשונה בני אדם ! האחראיים שומרים לי יפה על הציוד ואני מזכה אותם בסופו של עניין בטיפ נאה . השירותים נקיים ושמורים היטיב דוקא . על הלוח החשמלי מופיע לבסוף רציף הנסיעה של הרכבת שלי לליפטובסקי אני משרך את דרכי שלושים דקות לפני הזמן מוצא חדר פנוי ונוטש אותו עד מהרה אחרי צעקות של צכית זקנה שאני ורק אני מבזבז לה את המקום השמור ..... בתמונה המקום השמור ... הרכבת אגב ריקה לגמרי חוץ ממני הצכית הזקנה מעשן אחד ועוד סלובקי שיכור ...

natyh

New member
הרכבת

זו כמובן התמונה הנכונה של הציוד כל הדרך סלובקי שיכור וחביב מאד פותח את החלון וצועק פרגה פרגה ... בחוץ מינוס 8 מעלות קר מאד הקנדי אפילו התלונן על הקור שהיה גרוע יותר מאתמול אפילו ... מעשן אחד מאים לחסל לי את החופשה בעודה באיבה אני מגייס את הסבלנות השמורה למקרים אלה ומבקש ממנו בעדינות לצאת לעשן במעבר הקפוא ... בארץ מן הסתם היו זורקים אותי מהרכבת עם החפצים ... אך הוא להפתעתי לאחר השמעת מילת הקסם אסטמה מתרצה ויוצא לעשן בחוץ . כל הדרך מפראג מוצפת בשלג שלג עמוק המראה מדהים .

natyh

New member
הצכית הזקנה

יורדת באחת השעות הקטנות ונבלעת בשלג עמוק רציפים ? תחנה ? איפה הם .... השיכור שר באוזני טטרי טטרי כאשר למד ממני על מטרת ביקורי ופותח בשמחה את כל החלונות ברכבת .... קטן עלינו מינוס 8 כמובן שהבחור לובש רק סוודר דק למה מה מינוס 8 זה קר ???

למעלה