התרמות דם

[אורן]

New member
התרמות דם

טוב, היה כזה טופיק, אבל החלטתי שכדאי להעלות את הנושא שוב לדיון. מה דעתכם על זה שמד"א מגיעים לתיכונים? מי רוצה לתרום? אם כן ואם לא, למה?

דניאל101

New member
אני מאוד רוצה לתרום דם...

אבל אני פשוט קטן מידי... למה? כדי לעזור לאנשים שצריכים... אני תמיד אוהב לעזור..

*neta*

New member
זה שהם באים לתיכונים זה מצויין

אם אני לא טועה אפשר לתרום רק מגיל 18 ומעלה, ואז הם באים לתיכונים בשביל חצי שכבת י"ב...

*neta*

New member
ומעל משקל מסויים, יש כאלו שלא

עומדים בקריטריונים

[אורן]

New member
וגם...

אם אתה לא יהודי, עולה מאפריקה או הומו, אל תנסה אפילו. מסתבר שבשביל מד"א, יש אנשים שהדם שלהם לא טהור מספיק.

*neta*

New member
רגע יש רישום כלשהו בזמן ההתרמה?

מי תורם? יש דרך לאמת את זהותו של התורם כדי להיות בטוח שהוא יהודי? והם בודקים את הדם (סביר מאוד להניח..) וגם את הסוג דם?

דניאל101

New member
ברור

יש רישום של התורם.. והם גם בודקים את הדם לדעת שאין מחלות כמו אידס וכדי לברר מהו סוג הדם..

[אורן]

New member
כן, הם בודקים את הדם

אבל יש דברים שמסתבר שהם "משמיים". או במילים אחרות: אם אתה לא יהודי, הומוסקסואל או עולה מאפריקה- לא אכפת להם שאתה בריא כמו שור. מבחינתם, אתה נחות.

Salem

New member
ובצדק../images/Emo70.gif

יש סבירות יותר גבוהה למחלות דם בקרב ההומוסקסואלים והעולים מאפריקה. וזה עובדה.

[אורן]

New member
אז זהו, שלא!

א. סטטיסטית זה לא נכון, סטריאוטיפים יש תמיד (ואתה מוזמן לבדוק). ב. הם בודקים את הדם למחלות! גם אם זה היה נכון שהסבירות למחלות דם גבוהה יותר באוכלוסיות אלה (וזה לא)- הם בודקים! ג. איך אתה היית מרגיש לו היית תורם דם ואחרי שעה הוא היה נזרק כי בטופס שמילאת לפני התרומה כתבת שאתה עולה מאפריקה?

Salem

New member
זה כן נכון.

בדקתי. הם לא לוקחים ממך דם אם אתה מאפריקה, הם לא זורקים אותו.

[אורן]

New member
בדקת?

בדקת? אז בוא נתחיל מזה שאני סקפטי. בכל מקרה, אני לא רוצה לשלול את ממצאיך עוד לפני שהוכחת. אז לפי מה שאני בדקתי (וכן, בדקתי) זה לא נכון. אבל אתה אומר שכן. אז אני מבקש את המחקר בבקשה. אם קראת בעיתון, הואל בטובך לסרוק לי אותו. תודה. טוב, אז אם אתה מאפריקה לא לוקחים ממך דם. באמת נחמד מצידם. תודה על ההתחשבות. ואגב, אם אתה הומוסקסואל הם כן לוקחים ואז זורקים. אז מה בדיוק הרעיון פה? ממש חלוקה לקטגוריות: אפריקאים זה בסדר, אבל לא מספיק בסדר כדי לתרום. הומואים זה בכלל גרוע, אז בואו ניקח להם את הדם, מה זה יזיק שיכאב להם קצת? ואז נזרוק!

shiri_b

New member
אממממ לא בטוחה

דבר ראשון אין לי עוד 17 דבר שני לפני שאני אתרום דם אני רוצה לעשות בדיקות לבדוק שהכל בסדר עם הדם... גם שמעתי שהם לא לוקחים תרימות דם מאתיופים וכל מיני כאלה הם פשוט זורקים את הדם שהם תרמו

למעלה