התרופה היא מחלה

אירילה

New member
היות והקישור לא מגיע לנושא

תפתחו את הקישור ומצד ימין יש את הנושאים תחפשו את הנושא התרופה היא המחלה וצפו בשידור

sarale14

New member
בוקר טוב, אריאלה

כעקרון אני נגד תרופות, אבל לעיתים זה הכרחי - אני לקחתי את שקית התרופות לרופאה ועשינו מייון - כמובן שהיו שם כפל תרופות ומשקית גדולה פתאום שקית אוכל ממוצעת לקטנה. ושוב עשינו עוד דידול אחרי שהיה אצלנו רופא פרטי. (רעלים אלו לא יעשו אותה בריאה אולי רק ההפך כמו בכתבה.) חבל מאוד שרופאים משווקים את יצרניות התרופות, כלומר יש את אותם הפקטיים של תוצאה עם תרופות שנמצאות בסל התרופות אבל בתת מודע אם קנתי תרופה שהיא לא בסל "היא כנראה הרבה יותר טובה" - שטיות. לפחות פעמיים בחודש אני בקו"ח להוציא את התרופות השוטפות, ולראות את האנשים המבוגרים או הקשישים שנהנים לצאת עם שקית יותר גדולה של תרופות. כמה חבל. שרהלה.

במאמר מככב אותו דר גורפינקל מהראיון עם א.גלעד

כך שזה לא מקור נוסף. אבל אני חושב שהמידע חשוב מאד ותודה לך גרשון שהבאת אותו. אני כבר מזמן דאגתי לדלל ולהורדת מינונים. אבל המידע הזה גורם לי לא לדחות בדיקת שתי תרופות נוספות שלדעתי אפשר להפסיק. למשל, לא נראה לי שאני צריך להיות מודאג אם הכולסטרול הרע LDL יעלה אצל אלפי לעומת "הרווח" בהורדת תרופה בשם סימבסטטין, וכן תרופה אחרת אלטרוקסין שהיא מקבלת שנים רבות. לגבי עצמי, אני מקבל רק תרופות חיוניות, רובן קשורות בארוע לב שחוויתי.

sarale14

New member
בקשר לאלטרוקסין שחייב להייות מאוזן

גם אמי לוקחת אלקרוקסין שנים, אצל אמי בא אח בקו" ח לעשות לה בדיקות דם אחת ל4- 3 חודשים, ולא הגוף מגיב בהתאם. (שווה לעשות בדיקת דם ל- ויטמינים, ומנירלים למרות שקו"ח די קמצנים לבדיקה זו)

מעניין מאד בפני עצמו

אבל אני חושב שהמרואיין ד"ר גרפינקל התייחס ל"אלצהיימר" במרכאות. והתכוון לדמנציה שטרם הוגדרה. ידוע מזמן שיש דמנציה, ששכחתי את שמה, שהיא הפיכה ונגרמת מכמה סיבות, בינהם תרופות, וטיפול נכון בה (כולל מתן תרופה נגד התופעה) מרפא את הסובל.

אירילה

New member
אכן המחקר שלו גורם לסיבה טובה למחשבה

המאמר היה רק "חיזוק" לראיון עמו עם אברי גלעד ,יש הרבה טעם בדבריו ,רצוי באמת שמשרד הבריאות ירים את הכפפה שד"ר גורפינקל זרק. אבל אז מה יגידו חברות התרופות?

zs1957

New member
חברות התרופות יעשו שריר ולא יתנו לרעיון הזה

לרקום עור וגידים. חברות התרופות חיות מהתרופות שאותן הן מייצרות.האם הן תתנה יד למשהו כמו ד"ר גורפינקל לפגוע בפרנסתן. התשובה היא לא. אני בעד שירמו את הכפפה שזרק ד"ר גורפינקל. ימים יגידו מה יהיה. זהבה

sarale14

New member
לא מאמינה, אולי לעכב קצת ולא יותר

למרות שמעתי שביפן יש להם שיטה לעזור לשפר את הזיכרון.

גם אני לא מאמין כשמדובר באלצהיימר

אבל לפעמים מתברר שזה לא אלצהיימר אלא דמנציה עם תופעות דומות שנגרמות בגלל תרופות או סיבמה ממוקדת אחרת, ומקרים אלו הם הפיכים עם טיפול נכון.

אירילה

New member
המחקר לא בא לרפא את האלצהיימר

טענת החוקר היא שלא תמיד שילוב של הרבה תרופות הוא נכון ביחס לגילו ומצבו של החולה ,כלומר יש מקרים בהם מצבו של החולה כמו באלצהיימר כשהוא נוטל תרופות אחרות ,יש תרופות העלולות לדרדר בשל השילוב שביניהם ולכן לעיתים נדרש שיקול נבון האם באמת במצבו חייב ליטול את התרופה (פרט למקרים של חיים ומוות כמובן)? לעיתים הפסקת תרופה יכולה להביא להטבה במצב אחר.

עוד יותר ממה שכתבת

חולה כזה, שנהייה דמנטי, יישר דמנטי אם לא יפסיק לקבל את השילוב של התרופות שהביאו למצב זה. מסתמא מצבו גם יחמיר.

למעלה