התרועעות יומחמישי

ephi79

New member
../images/Emo207.gif קירות ורוצחי חזירים

(איאפשר להקפיץ ת'שרשור הישן) הנה תשובתו של ד"ר גבריאל בירנבאום ממפעל המילון ההיסטורי של האקדמיה: כותלי, קדלי, קתלי חזיר המילה מופיעה בכתבי היד של התלמוד הבבלי (חולין יז ע"א; מגילה יג ע"א) בכתיבים האלה: כותלי, קדלי, קתלי (צורת רבים נסמך). במקורה היא מילה אכדית: kutallu, ופירושה: החלק האחורי של הגוף. היא נמצאת גם בסורית ובמנדאית. על פי האכדית נראה שהכ"ף עיקר (וכך גם בניבי הארמית הנ"ל). התימנים מנקדים קֻדְלֵי, ולפי זה משקלה מקביל למשקל קֹטֶל העברי (ולא קְטָל). אין קשר אטימולוגי בינה לבין כותל=קיר, והן מילים הומונימיות. בלשון ימינו העדיפו לכתוב בקו"ף (קותלי או קודלי) כדי לבדל את המילה מן כותל. מי בא להתחלק איתי במנת בקינ"ש הערב?

boaZone

New member
ביסלי כבר עשה פעמיים ../images/Emo112.gif

השבוע ירושלים-ת"א, ולא נראה שהגב שלי יעמוד בעוד אחד... כך שאצטרף לקריאתו של איפה אפי, אם יש אנשי הו"ח (הלוך וחזור) מעיר הקויידש, אני אשמח להצטרפף (זמין במסרים והנייד ליודעי שם). טוף. אני הולך חד"א, שהיפת עיניים תוכל לצחקק עלי.

אני בא

אבל לא תדעו שזה אני גיחי גיחי לא מצחיק. אני חייב להצחיק מישהו? לכו תזדיינו. הכי כיף להיות אנונימי אתה לא צריך לבדוק כל רגע אם יצאת טמבל בגלל איזה הערה מפגרת שלך שאתה לא יכול למחוק רגליים ושחי לטיש כבר עשיתן?

boaZone

New member
../images/Emo124.gif מכרז מהיר לירושלמים ../images/Emo73.gif

טוף. אחרי לחץ לא פיזי אך לא מתון שהופעל עלי נראה לי שאגיע הערב מירושלים באוטו. סיטרא כבר תפס מושב אחד (מממ... חצי מושב). יש עוד 2-3. יציאה, אני מניח, באזור 11 + קצת. חזרה? אחרי שמספיק אלכוהול יתנדף ממחזור הדם שלי (אני מבטיח לשתות קצת מלכתחילה). השתתפות סמלית בדלק תתקבל בברכה. מסרים, טלפונים SMSים ושות. התרועעות מוצלחת לכולם.

soelistit

New member
היה סבבה

לפגוש את כולכם - מקסימים, שנונים ומפרגנים....

למעלה