התרגשות!!!

כי לאף אחד אין מונופול על החיים...

והיום מצאתי פוסט שאהבתי לקרוא.
כתב אותו:
Nir Falay

אני לא אוהב את החגיגות על ערש הדווי של עובדיה יוסף.

אמנם האמירות שלו חשוכות בחלקן הגדול, ופונות כמעט נגד כל פלח בעולם שאינו הפלח הישיר שלו, אבל עדיין, אני לא חושב שזה אנושי לשמוח על מוות או גסיסה של בן אדם, כל עוד הוא לא רוצח, רודן או כיוצא בזאת (וגם אז אני מודה שקשה לי עם מוות).

רק מה, אם להיות כן, אני גם לא אוהב את אובר-הצדקנות של הצד השני.
ההשתפכות של סטטוסים כאן ושם, וזעקות הבכי של רכבים שעוברים במקום מגוריי ומבקשים כנראה תפילות או תרומות.
אתם מזכירים קצת את צפון קוריאה. זוכרים כמה צחקתם על הגויים האלה כשהם בכו בכזו דרמטיות על קים-ז'ונג איל?
זוכרים כמה זה היה נראה לכם מוזר?

העולם הוא אבסורדי ואכזר, מכל הכיוונים.
הלוואי והיו מלמדים אותנו קצת אקזיסטנציאליזם (או פילוסופיה כללית) כבר מגיל צעיר.
כי אולי מתוך השקפה שרק אנחנו עזר לעצמנו, והרף העין של הקיום האנושי, היינו מכבדים יותר אחד את השני, את השנייה, את האחר, את הגוי, את ההומוסקסואל והלסבית, את המין שאנחנו חלק ממנו, מינים אחרים, ואת הכוכב שעליו אנחנו יושבים.

אבל לעולם הזה יש חוק די ברור: כל אדם שנולד - מת.
תפילה מעולם לא מנעה מוות מאף אדם. כולם מתו בסוף. זו הסטטיסטיקה.
ובדיוק בגלל עובדה זו בני אדם מעדיפים לחיות את הרגע ולהיות מי שהם, במקום למות מבפנים בעודם בחיים על מנת לרצות את סביבתם או את מנהיגיהם הפוליטיים או הדתיים.
יכול להיות שעובדיה יוסף, ששייך לדור אחר, ותיק יותר, ולמגזר שמרן יותר, מעולם לא ניסה להפנים זאת.
ואולי, אם חוסר הכבוד שהופגן היום כ''כ פוגע בהם, הגיע הזמן שמאמיניו וחסידיו יתחילו לתקן בדיוק במקומות שהוא טעה.
בראש ובראשונה - להפסיק לאיים, לקלל ולבזות בני אדם.
כי לאף אחד, אבל לאף אחד, כמו שאתם רואים, אין מונופול על החיים.

חג שמח אנשים

http://www.youtube.com/watch?v=bWKQyQ3aCpk

ערב טוב לכולם

הרבה נושאים היו בפורום ב 24 שעות האחרונות. אני מתנצל שאני לא לוקח חלק ברוב הדיונים.
מילים זה לא הצד החזק שלי.

שיהיה ערב נפלא לכולם עם שלום חנוך ואהוד בנאי באחד הביצועים הטובים ביותר ששמעתי

[URL='http://www.youtube.com/watch?v=p-A4oE_kofA']www.youtube.com/watch?v=p-A4oE_kofA[/URL]

וופל בר

New member
משהו קטן בקשר לפוסט

קצת מוזר שכותב הפוסט, אומר בפתיח 'אני לא אוהב את החגיגות על ערש הדווי של עובדיה יוסף.' לוחץ פעמיים אנטר, ובשאר הפוסט הוא 'חוגג' בדרכו הנעימה והנאורה, ובשונה מהסגנון של אלו שאליהם הוא בא בטרוניה כביכול, המתלהמים והצועקים משני הצדדים, והחגיגה כמובן היא על חשבונו של הרב עובדיה(עובדיה כלשונו המדויקת מזווית ראייתו). ברור שהוא אחד שלא אוהב את הרב שזיהה את ההתלהמות ואמר לעצמו, בוא נכניס לעובדיה בדרך צדקנית ומתחסדת

אין לי בעיה עם דעתו באופן כללי. בערה לי הצביעות

כמו כן, אני מעדיף לשמור את דעתי על שאר התיקונים שהוא הציע לכל העולם ואשתו לעשות.

ואיך לא, שתהיה לכם שבת שלום ומבורכת

שרוני68

New member
מסכימה. ואני רוצה להוסיף:

"זוכרים כמה צחקתם על הגויים האלה כשהם בכו בכזו דרמטיות על קים-ז'ונג איל...."
לנסות להשוות אבל על רודן אכזר לתפילות להחלמה של רב מקובל... בואו נגיד...לא במקום.

היי וופל

הפעמיים אנטר זה בגללי. כאשר עשיתי העתק-הדבק, השורה הראשונה אף פעם לא נתפסת לי ולכן אני צריכה להוסיף אותה אחר כך. במקור, אין שום רווח בין השורה הראשונה לשנייה.
אבל חוץ מזה, בהקשר לטענותיך, הכותב לא צריך לאהוב את כבוד הרב כדי לצאת נגד האנשים שמבזים את כבוד הרב. אני דווקא רואה ניסיון מצדו, למרות שהוא לא אוהב את דרכו של הרב ואת התבטאויותיו, ניסיון להראות גם לחסידיו של הרב שגם להם יש מקום לבדוק בציציות ראשם ולא רק להעביר ביקורת על מי שחושב אחרת מהם.
אני דווקא לא ראיתי מצידו "חגיגה" על חשבון כבוד הרב. ההיפך, דווקא אהבתי את דרכו הנעימה והנאורה. לא זיהיתי שום התחכמות ושום ניסיון "להכניס" לרב עובדיה בדרך צדקנית או מתחכמת.
אבל, שמע, בנושא הזה אנחנו משני צדי המתרס,
אני הבאתי את הפוסט הזה כדי שכולנו נתחיל להסתכל אחד לשני בעיניים ולראות איפה גם אנחנו לא בסדר.
יש לך דוגמא בפורום הזה אשר מכיל בתוכו אנשים חילוניים גמורים, דתיים, שומרי מסורת, דתל"שים וסתם כאלה שלא מאמינים בשום דבר

ואנחנו יכולים לחיות ולדור בכפיפה אחת כי יש לנו הרבה דברים משותפים, יש לנו את החיים, את אותה השמש ואת אותו הירח. את אותו הים ואותם ההרים. כולנו קמים בבוקר ליום עבודה כזה או אחר. אין שום סיבה בעולם שלא נדור בכפיפה אחת

ועוד לא שבת, רק חג שמח

למעלה