התרגיל של חד"ש

Alexco

New member
ישגבול אתה מתעלם מהעניין

למה בספירה הראשונה חברי הכנסת של חד"ש "נעדרו"? אתה מוזמן לשמוע את ההסבר של ח"כ אייכלר מיהדות התורה לסיבה בגינה הוא למשל "נעדר" בספירה הראשונה: רציתי לראות איך כל השאר יצביעו קודם, האם ההצבעה שלי תכריע את הכף או לא, ולאחר מכן להצביע בהתאם לזאת. אני לא מבין את ההסבר של "להיות באותו סל עם הימין הקיצוני". הרי ברכה אמר שהוא מתנגד לתכנית, והוא חושב שזאת תכנית רעה שתפגע בפלסטינים. אז מה העניין? הוא מוכן לתת את ידו לתכנית רעה שתפגע בפלסטינים רק כדי לא להצביע באותו אופן עם בעלי מניעים אחרים? גם דוד טל מעם אחד נמנע כי לא רצה להצביע בניגוד לצו של עובדיה יוסף. האם הוא שותף להשקפת העולם של ברכה? אני תוהה, המטרה היא להוריד את החיוך מהפנים של המתנחלים, או לעצור תכנית שתהפוך את עזה למכלאה ותנציח את הכיבוש? ביקורת על יחד בכלל, ועל רן כהן בפרט, לא חסרה לי מעצמי, אבל אין זה מן העניין. אני מקווה מאוד שיחד תצביע נגד התקציב ותעמוד בהבטחתה לא לתת אמון לממשלה שאינה ראויה לאמון.

אינך צודק.

א. לדעתך, נעים להיות בסל אחד עם הנדל ומרעיו? ב. הימנעות טקטית היא נוהל פרלמנטרי ותיק ולגיטימי, ורבים השתמשו בו לא אחת, כאשר קולם לא הכריע, למשל לשם קבלת רשות הדיבור.

Alexco

New member
לדעתי חד"ש חששו שהם כן יכריעו

ועל כן העדיפו שלא להיות אלה שמנעו את התכנית. אם אני צודק אז הם שיחקו משחק מלוכלך מאוד כלפי ציבור התומכים שלהם וכלפי הגופים הפנימיים של המפלגה שהחליטו להתנגד לתכנית. מי נמצא בסל אחד? בגלל שאתה מצביע 'נגד' וגם הנדל מצביע 'נגד' מטעמים אחרים, זה אומר שאתה מתחתן איתו?

סכנת ההנדלים הפכה לאיוּם ממשי,

ממש פיקוח נפש. אנחנו עומדים על סף הפיכה פשיסטית בארץ, והיה צריך לפחות להנחית מפלה מוסרית להנדלים, ולמנוע משרון את העילה המיידית לבטל כל נסיגה.

Alexco

New member
יצא המרצע מהשק

תכנית ההתנתקות היא לא "נסיגה" אלא כליאה. ההצבעה אתמול בכנסת לא תשפיע בדבר על הפיכה פאשיסטית שתהיה או לא תהיה בארץ. אם כבר אז הפסד להנדלים גורם לקונצזוס להפחית בחשיבות האיום.

שום מרצע, שום שק

תמיד התנגדתי ל"תכנית ההתנתקות" הנוכחית של שרון, מעולם לא האמנתי ב"כוונותיו הטובות". אני מסכים אתך שההצבעה אמש בכנסת אינה "הרת גורל" כפי שמציגים אותה, ולכן אינני מבין את חשיבות-היתר שאתה מעניק לה. כל אחד, גם "כנופיית הארבעה", הצביע כפי שהצביע מטעמים טקטיים גרידא. מה שחשוב, זו העמדה האמיתית של כל אחד, ובקטע הזה אתה מתפרץ לדלת פתוחה. אגב, אף אחד לא נתן לי יפוי כוח לדבר בשמו, ואני מייצג את דעתי בלבד.

כדאי לחשוב ולדעת

מי שחושב ששרון יכול לעצור את הימין הקיצוני רק מעיד על עצמו עד כמה הרפורמיזם של מחשבתו מונע ממנו לדעת מה התרחש בהיסטוריה הן באיטליה, הן בגרמניה והן בספרד, שם עלו הפשיסטים לשלטון. הדבר היחיד שיכול לעצור את הפשיזם הוא המאבק המהפכני של מעמד הפועלים. לעומת זאת הרפורמסיטים תמיד חיפשו ברית עם אגף זה או אחר של הבורגנות בטענה שזה אגף יותר מתקדם. התוצאה למשל בסםרד הרםובלקנית היה ניצחון הפשיזם. הדבר חזר על עצמו בצ'ילה. פעולת שרון נועדה לדבר אחד להכניע את העם הפלסטיני ואת שאיפות הדרור שלו במסווה של נסיגה. הנהגת חד"ש פשוט בגדה במצביעיה ותומכיה ואין זו הפעם הראשונה שהסטלניסטים ואלו שירשו אותם וממשיכים בדרכם עושים כן.

gershon17

New member
טוב, סליחה, אבל באמת

מה זה "הרפורמיזם של מחשבתו"? מחשבתו של מי - של החושב, של שרון או של הימין הקיצוני? ואיזו רפורמה בדיוק עברה על מחשבתו של זה? לגבי הפשיזם בגרמניה, באיטליה ובספרד - איפה הפשיזם בגרמניה? כי אני לא זוכר שם מאבק פועלים, אני יותר זוכר כלכלה קפיטליסטית במערב, ומזרח נחשל שנורא שמח להצטרף לקפיטליזם של המערב. ותגיד, אם כבר מדברים, איפה הבחירות הדמוקרטיות בגן העדן של הפועלים - קובה? כי אתה מבין, עד שלא תהיה שם דמוקרטיה, כל ההצהרות שלך על מדינת פועלים פה הן די מלחיצות. מה, שלא יהיו פה בחירות יותר?

כדאי לחשוב עד הסוף

מהו ההגיון הפנימי של חד"ש שהוליך אותה להמנע? זהו אותו הגיון אשר הוליך את הפ.ק.פ במשך שנים רבות להתנגד לתוכניות חלוקה, כאשר היא מזהירה כי הדבר רק ישרת את האימפריאליסטים , יביא לגרוש הערבים ולאסון לשני העמים, אולם ב1947 הביא אותה לתמוך בחלוקת הארץ, כאשר היא מספקת נשק ואידיאולוגיה שסייעו לעשות את הנכבה. מדוע? מה הייתה האלטרנטיבה לחלוקה? הקמתה של מדינת פועלים עם שתי אוטונומיות לאומיות. מהי האלטרנטיבה כיום לכיבוש? אותה אלטרטנטיבה שהייתה קיימת ב1947, במקום זאת בחרה חד"ש לתמוך בחלוקה מחדש ולתמוך בפיקציה של שתימדינות. בפועל שתי מדינות פרושו הקמת בנטוסנטנטים לפלסטנים אליהם יוגרשו הפלסטינים מישראל . שרון פועל די במודע לפתרון כזה וןההגיון של חד"ש ממש כמו שהיה ב1947 לסייע בכיוון זה.

gershon17

New member
מדינת פועלים? כמו קובה?

תגיד, אם בקובה אין בחירות דמוקרטיות, למה שבמדינת הפועלים הזו שלך יהיו?

למעלה