התרגיל של חד"ש

Alexco

New member
התרגיל של חד"ש

כבר הבעתי ברבים את אכזבתי מכך שיחד בחרה לתמוך בתכניתו הרעה של שרון, ולא לרכז את מאמציה בהפלת הממשלה. למעשה, מתוך המצב התמוה שנוצר, שבמרבית הפעילות של המפלגה (תמיכה בהתנתקות) לא תמכתי, כבר עברו לי בראש מחשבות על כך שאולי זה לא הבית הפוליטי המתאים לי. לגטימי. אבל היום חד"ש בהחלט שרפה את עצמה עבורי. מילא יחד, תבקרו אותה שהיא תומכת בהתנתקות, אז היא אומרת - אנחנו תומכים בהתנתקות, ועושה על פי מה שהיא אומרת. אבל שימו לב לתרגיל של חד"ש: בהצבעה הראשונה ברכה מחול וטיבי "נעדרו", כלומר כפי שכולם יודעים, חיכו לראות מה כל הח"כים יצביעו כדי לדעת האם ביכולתם להכריע את ההצבעה או לא. כאשר חשבו שהם יכולים חלילה להפיל את התכנית, הם החליטו בניגוד להצהרתם הקודמת ולהחלטת הגופים הפנימיים של המפלגה - להימנע. אני מרשה לעצמי להניח שאם היה הפרש גדול בתום הספירה הראשונה הם היו מצביעים נגד. הנימוק שהם נתנו לשינוי דעתם היה שהם לא רצו להיות באותו סל עם הימין הקיצוני. מישהו קונה את זה? מה המסקנה? שחד"ש לא רצתה להפיל את ההתנתקות, אבל היא כן רצתה לנבוח נגדה ולקבל קרדיט - או בקיצור לאחוז את המקל ב 2 קצותיו. אם כבר להצביע לפוליטיקאים קטנים עדיף כבר להצביע לפוליטיקאים קטנים והגונים.

לא מבין למה אתה מתיחס אליהם כלל

הם באיזה שהוא אופן מיצגים אותך ? לא ברור לך שהמהלך ברצועת עזה פותר את הבעיה הדימוגרפית שם . או שאתה כנגד רוב יהודי במדינת היהודים לפי מגילת העצמאות . הבעיה בשטח ברצועת עזה נפתרת בצורה מושלמת ואת זה השמאל לא היה מצליח להשיג . נשארה הבעיה הפוליטית אבל זה סיפור ארוך וממושך שאני לא רואה אותו עדיין . נראה מה הפלסטינים עושים עם המתנה שקיבלו . יחבלו בה כתמיד או שיהפכו את עורם

Alexco

New member
על סמך מה

אתה קובע שזה 'מתנה'? אם כל כך חשוב לך להעניק לפלסטינים 'מתנות' אז אתה יכול להידבר איתם ולשמוע באיזה דברים הם רואים 'מתנות' ואולי אפילו הם יסכימו להעניק לך 'מתנות' בתמורה. קוראים לזה מו"מ. תכנית ההתנתקות, שהיא היערכות צבאית חדשה, היא 'מתנה' רק למתנחלי יהודה ושומרון ושולחיהם.

הסרת הכיבוש היא מתנה. וכל הגולשים

כאן מתעלמים מכך שמרצ הצביע פה אחד בעד תכניתו של שרון אז יש גבול טלמון סילבר ועוד כמה וגם אתה אלכס . אתם לא מרצ אלא מתאים לכם להיות עם אחמד טיבי ברכה וחבריהם אופס..... גם הם נמנעו << "תכנית ההתנתקות, שהיא היערכות צבאית חדשה, היא 'מתנה' רק למתנחלי יהודה ושומרון ושולחיהם." >> היערכות צבאית חדשה ??? זה הכל ??? ההתנחלויות ישארו על כנן ורק הצבא יצא ! לא זילזלתי בך עד היום ודי מסכים אתך בהרבה דברים... כאן ניכשלת . ולא יפה להתיחס רק לפיסקה אחת מתוך כמה . מה עם רוב יהודי במדינת היהודים ? מה עם הפיסקה האומרת שהשמאל לא השיג פינוי התנחלויות והיו לו הזדמנויות ואני מחכה לשלום שלכם הרבה יותר מידי זמן

אם זו "מתנה " למתנחלים, למה הם

נגדה? אופס.
.איזה חוסר נימוס...שלום, אני לימון

Alexco

New member
שלום, אלכס ../images/Emo13.gif

זאת מתנה למתנחלים כי 2 הנתיבים בהם ישראל יכולה לצעוד כעת, כמו שאמר שרון בתקופת המשאל בליכוד - "או התנתקות או ז'נבה". מכאן שכמובן שתכנית ההתנתקות, שנועדה להנציח את ההתנחלות ביו"ש היא מתנה למתנחלים. המתנחלים מתנגדים לתכנית מתוך אידיאולוגיה משיחית-קיצונית הגורסת שארץ ישראל השלמה תזרז את בוא המשיח.

yeshgvul

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gifהשאלה אם יותר הגון להכריז

על תמיכה בממשלת שרון, להכריז על רשת בטחון ולהתבזות בכך שאתה ("אתה" כללי, לא בהכרח אלכס) עט על פרורים שהסבא הנכלולי זורק לך, ונותן לו להמשיך להשתולל בעזה. אתה רואה את יוסי את יוסי (אני מעריך את שניהם, אחד על יוזמת ז'נבה שאני תומך בה, ואת האחר על זה שהוא מוכן להרים טלפון בשביל יולדת תקועה במחסום) מגישים הצעת אי אמון בממשלה על פשעי המלחמה הללו, בעודם מחוייבים לרשת בטחון? לא. הם יצניעו את העניין (לא אומר שיתעלמו לגמרי). "שקט מפנים". זה הגון
אני באופן אישי עדיין לא יודע איך הייתי מצביע כח"כ היום. בימים האחרונים חשבתי שצריך להתנגד או לפחות להימנע בין הנבלה של שרון והמריונטות שלו בפורום כמו שמאל מנצח וכו (מחליטים על הורדה של כמה התנחלויות ובינתיים אפשר לרצוח ילדים בעזה, להרוס בתים ,לגזול בגדה ולהתיימר להיות "עושי שלום") ובין הטרפה של היודו-טאליבן (לא צריך לפרט, משודדי הזיתים ועד ההתנחלות החדשה בבית לחם). אבל ככל שאני רואה את ההתארגנות של היודו-טאליבן, את ההיסטריה שלהם, את המולה שלהם "הרב" אליהו מכריז שאלוהים לא ייתן, אני רואה שאולי עימות חזיתי גדול בינם ובין ישראל היותר שפויה באמת קרוב ונמצא מעבר לפינה, וזו הזדמנות מיוחלת מזה שנים "לרוצץ את ראש הנחש", כמו שאוהבים להגיד אצלנו הדגנרלים שבגלל תמיכתם במתנחלים אנחנו רוצחים ונרצחים. אלכס, אילו הייתי רואה את המולות יוצאים מלשכת שרון עם הצהרות מתחכמות וחיוך נסתר וזחוח, והסכמה עם תכניתו המצויינת בשבילם (היא באמת כזו, וייסגלס שהגה אותה וחשף אותה לא טיפש) לפנות כמעט כלום ולהנציח את השליטה בשאר, הייתי חד משמעית נגד. אבל הם יצאו למאבק על הכל, וככל שיהיו יותר קנאים, הם יגרמו לכך שגם עפרה וקדומים יעלו על הפרק מוקדם יותר !. אז התגובה שלהם משפיעה במשהו על עמדתי שלי. וגם על שלך היא צריכה להשפיע. והיא השפיעה על חברי חד"ש . תגיד אלכס, אם כבר מדברים על הגינות, מיהו פוליטיקאי יותר הגון? האם זה רן כהן (ואחרים ביח"ד) שמצד אחד מגדיר עצמו אדם נאור בעל ערכים אוניברסליים אבל זועק על הסכנה הדמוגרפית שבכיבוש, כשיש לו נימוק פשוט בהרבה כמו חוסר הדמוקרטיה ופשעי המלחמה שלנו ? (דמיין לך אילו גורמים פוליטיים באירופה או בארה"ב מדברים היום על "סכנה דמוגרפית", ותחשוב אם כהן היה רוצה להיראות במחיצתם). האם זו לא אחיזה בשני הקצוות ?

yeshgvul

New member
אגב, את תשומת לבי לדברי כהן הסבה

ידידה שלי, שהיא אזרחית ישראלית מצויינת נאורה בלי מרכאות , שמאלנית אוניברסלית, פרוגרסיבית, חילונית ומשכילה, אלא מה, מוצאה מכפר יסיף. כך שיש ישראלים רגישים באופן אינהרנטי לדברים כאלה , למשל אתמול בהפגנת מטה הרוב, הפגנה ליהודים בלבד (חד משמעית ליהודים בלבד, עפ"י תוכן כמה מהנאומים ה"דמוגרפיים") , דברים שנאמרו בעבר ע"י אנשים כמו כהן שאוחזים מקל בשני קצותיו, גם אם לי ולך היהודים זה יכול לעבור מעל הראש, כשמעדנים את זה מספיק ומגישים את זה בציפוי נאור של רן כהן.

Alexco

New member
מה אתה מצפה

רן כהן לא יכול לצאת כנגד פשעי המלחמה של הכיבוש בעוד שהוא ביצע בעצמו פשעי מלחמה לא פחותים במלחמת לבנון.

yeshgvul

New member
רן כהן חזר לצבא במלחמת לבנון

אני לא יודע מה בדיוק עשה שם, אבל הוא עשה בעצם ההצטרפות מעשה שפל, מפני שגם אז לא היה מתומכי המלחמה. אבל הציעו לו לחזור ולקבל דרגות אל"מ, אם אני זוכר, והוא שמתנגד לסרבנות הלך לשם להיות "קצין נאור"

נכון עדיף שהשמאלנים ישאירו את

העבודה המלוכלכת לימניים חובשי הכיפות . כבר היום יש סימן שאלה אם הצבא יוכל לבצע "פקודות שמאלניות" של ההנהגה הפוליטית .

נו, וזה שיוסי ביילין גנב קופות צדקה

זה לא מעניין? זאת אומרת, הוא לא בדיוק גנב, אבל גם רן כהן לא בדיוק ביצע פשעי מלחמה. אבל מילים לא עולות כסף, ואין בעייה לאלכסקו בפורום יח"ד לזרוק אשמת פשעי מלחמה (שזה דבר מוגדר היטב) על ח"כ של יח"ד. דוחה. כמו גם גם הרמיזה שלך כאילו קנו את תמיכת כהן במלחמה ע"י דרגת אל"מ. ככל הידוע לי הוא הוסיף להתנגד למלחמה, אבל לא ראה סתירה בין שירות צבאי כקצין מילואים, לפי המדיניות שנקבעה ע"י הממשלה, לבין התנגדות פוליטית, כאזרח וכאיש ציבור, למדיניות זו.

yeshgvul

New member
וזה היה נימוק מצויין לתמוך בביילין

ציינתי באשכול אחר שביילין הוא בורגני ללא רזומה של מאבקים חברתיים, בניגוד לכהן, אבל ביילין הוא גם אזרח ברמ"ח איבריו בניגוד לאל"מ מיליטריסט מחלק צ'פחות שנתן לנו בהפגנה אחת לפני כמה חודשים הרצאה בעיניים נוצצות על סוגי אמל"ח המופעלים בלחימה בעזה (ביום שבו ירתה ישראל פגז על מפגינים ברפיח)

העמדה של ביילין בנושא ההתנתקות

הנה המכתב שיוסי ביילין שלך למר"צ ארה"ב: 26 October, 2004 Dear Friends, These are dramatic days for the political system in Israel, with a vote on the disengagement plan in the Knesset scheduled for tonight and a possible shakeup of Sharon’s government in the days to come. As many of you know, Yachad will vote tonight in favor of the plan. Moreover, the party has decided not to lend a hand to the extreme right in toppling Sharon over this plan. Our decision does not mean that we are suddenly enthusiastic about Sharon’s plan. On the contrary; I still believe that Sharon’s plan is bad and dangerous, first and foremost because it is unilateral, and unilateral action - by definition - can only strengthen extremists and weaken pragmatists, and on both sides. Moreover, Sharon’s plan is dangerous because it distorts reality. Indeed, as the past several months have already demonstrated, Sharon’s plan has the power to shift the whole question of Israeli-Palestinian coexistence onto the future of the Gaza Strip, the one component that until very recently was not even in question. Indeed, in all Israeli-Palestinian discussions over how much of the Palestinian territory Israel would withdraw from in the context of a permanent settlement - whether 91 percent (as was suggested at Camp David), 96 percent (the Clinton parameters) or 100 percent (the Geneva Initiative) - the numbers were always in relation to the West Bank; Gaza was never at issue. In other words, Sharon’s plan has already created a situation whereby the very possibility of Israel withdrawing from the Gaza Strip has itself become contested. With Gaza being only 6 percent of the entire Palestinian territories, Sharon has thus succeeded in making a mountain out of a molehill and, by implication, in undermining years of understanding in both the Israeli and Palestinian publics of what a future agreement might look like. In this respect, the question of whether or not Sharon’s plan was intended (as his closest political aide told Ha’aretz earlier this month) to freeze the peace process for an indefinite period of time and further entrench Israel’s control in the West Bank, is almost beside the point. For Sharon has already rendered any further territorial withdrawal considerably more difficult in the future. Even so, and despite the damage that I believe Sharon’s plan is intended to inflict (and has already inflicted) on the peace process, I believe that my political responsibility forces me to support this plan. This is because, for all its faults, Sharon’s plan of withdrawing from Gaza is better than the alternative of staying in Gaza. Furthermore, and notwithstanding the political setback that this plan represents, I also believe in our ability to lead Israel beyond Gaza: that once Sharon takes Israel out of Gaza, in other words, we can move a political dynamic that would lead both sides to the negotiating table. Given the political developments of the past several months, with about half of Likud “rebelling” against Sharon and such coalition partners as the National Religious Party splitting and leaving him, I also believe that supporting Sharon’s plan for disengagement is meaningless if he is toppled the next day over another issue. And since the right wing in Israel is intent on scuttling the disengagement plan by toppling Sharon, Yachad cannot lend a hand to a move aimed at targeting the very political plan it has decided to support. In other words, if Yachad is to act in good faith in supporting the disengagement plan, it cannot vote for this plan on one day only to join the right wing in toppling Sharon the next day. Yachad must see the plan through, in other words, by allowing Sharon to implement his plan in full. These are complicated times with difficult decisions to make. Yet as popular as Sharon’s move is in the larger public, almost as popular remains the notion that Israel must engage the Palestinians and reach agreement with them. A recent public opinion poll suggests that while 40 percent of the Jewish public supports the idea of disengaging unilaterally from Gaza, about 33 percent says it would prefer to leave Gaza with agreement and negotiation. Of course, the first position need not preclude the second, and our task in the weeks and months ahead is to ensure that whatever begins unilaterally becomes bilateral. And that the road that starts in Gaza leads in the direction of Geneva. Yours, Yossi Beilin

לא משנה כלל מה הוא באמת חושב

העובדה היא שהוא וכל מרצ הצביעו בעד כנגד כל השמאלנים הקיצוניים כאן בפורום אז גם במפלגה שאמורה להיות כפי שהם אומרים.... לא שמים עליהם ולא תומכים הלכה למעשה בתאוריות שלהם .

למעלה