התרבות והמשקה

גנגי

New member
פחחח.. זה הבירה, לא אני...

איכשהו הייתי בטוחה שאני בפורום תרבות עברית, אז... נו, טוב. הבנת. אז יאללה, ספרי מה שאת יודעת על הלדינו. אני מכירה אותה מאיטליה, באמת, מאזור קטן בצפון, איפה שהפַּסָּלים-בעץ חיים. למיטב ידיעתי יש מעט מאוד אנשים שמדברים לדינו גם כיום, וזאת בעצם שפה שהוחייתה בתהליך די דומה לזה שעברה העברית. ידוע לי שכיום מנסים להקנות אותה לילדים בבי"ס, ויש בתים שכעיקרון מדברים בהם לא גרמנית ולא איטלקית אלא לדינו. שמעתי והוקסמתי.

ואני הייתי צריכה לחדש

לחברים האלה, שיש ניב יהודי ספרדי שקוראים לו לדינו. לי היה חשד שיש לשפה הזו קשר לשפה הרישמית הרביעית של שוויץ- הרטורומאנש (דרום מזרח שוויץ, באזורים שגובלים עם איטליה), ואכן הסתבר ששתי השפות קרובות מאוד (90 אחוז אותו דבר, לדברי פייטרו). הבחור אמר לי שזה דומה לצרפתית ולאיטלקית. לי היא נשמעת כמו שילוב של פורטוגזית ורומנית. זה שפה בפני עצמה, עם דקדוק משלה, כלומר לא מדובר בדיאלקט. יש לבטח דיאלקטים שהפכו לשפות ברבות השנים, מעניין איפה עובר הגבול. ועוד דבר. זו לא בדיוק שפה שהוחייתה (לא באופן שבו זה קרה בעיברית). זה שפה שדיברו בה בבית ובצ'כונה. בבית הספר או בערים היו מדברים איטלקית או גרמנית (דרום טירול- מאוד קרוב לאוסטריה). היום מכניסים אותה גם לבתי הספר (בדרום טירול כמובן).

אטיוד5

Active member
תיקון להולנדית - proost

שני O. ההבדל גדול. שני O נהגים בתור O ארוך. כמו במילה moan באנגלית. O אחד נהגה קצר. כמו Tom.

גרי רשף

New member
הםכנראה שותים יותר מים או קולה מיין

לא בדקתי את הסטטיסטיקות, אבל נראה לי שיין לא שותים בליטרים כדי להשתכר במפגש חברים, אלא בכמויות צנועות יותר כחלק מארוחה, ובעיקר ארוחה רישמית. האגדה מספרת על נשיא צרפת שהתעקש לפתוח בקבוק יין כחלק מארוחה רישמית לכבוד נשיא איראן חרף המחאות על כך שהמוסלמים נמנעים משתיית אלכוהול (כתבתי "אגדה" אך דומני שמדובר בארוע אמיתי).

ארוע אמיתי

הצרפתים, דרך אגב, הלכו עם העיקרון שלהם עד הקצה, הם סירבו לגלות רגישות לאיסור המוסלמי ודרשו שקודם כל יגלו האירנים רגישות למסורת הצרפתית ללוות ביין את הארוחה, ועם עליית הטונים בחילופי הדברים הדיפלומטיים הם גם הגדילו והציעו לאירנים את החופש לבחור אם יוגש יין בורדו או בורגון. בסופו של דבר לא התקיימה הארוחה, מוחמד חאתמי העדיף לבטל את הביקור.

מילי33

New member
ליטרים של בירה לנפש בשנה

כתבה מעיתון הארץ ומה מסתבר? הצ'כים לוקחים מקום ראשון, האירים מקום שני, במקום שלישי הגרמנים והבריטים מגיעים רק למקום רביעי.

ואללה

טרחתי ובדקתי באתר ספר השיאים של גינס ואכן הנתונים הם כפי שמציין "הארץ", היות והנתונים שאני זוכר מתייחסים למחוזות (גרינלנד, בווריה) ואלה שמפורסמים כאן הם של מדינות (צ'כיה, צרפת) אני עסוק בלחפש נתונים מתאימים. מישהו מכיר שתיית בירה בעולם על פי מחוזות?

forglemmigej

New member
דווקא סקנדינוויה

לא מוזכרת, מוזר.. מאד בדנמרק יש 33 סוגים של בירה מקומית. ואנשים פה שותים לפחות שלשה בקבוקים כל יום, ואפילו יותר.. את הבירה הם שותים פה חמה .וכמובן שקארלסברג את טובורג (זו אותה חברה ),נמכרת הכי הרבה בעולם

למעלה