התרבות האירופית

התרבות האירופית

שלום, תמיד אומרים כמה האירופאים מנומסים ונעמי הליכות, דבר שמאד היה נחוץ בארץ ישראל שלנו. לפי מה שמקובל לחשוב גם האירופאים התחילו מתרבות חשוכה למדי, אז השאלה שלי היא: מה השלבים שעברה התרבות האירופאית מהתגבשות העמים ועד הזמן האחרון ומה השינויים שחלו בהם ולפי מצבם של האירופאים מה ניתן להסיק לגבי ההתפתחות התרבותית של עם ישראל?

Boogieman

New member
האירופאים מנומסים לפי קריטריונים

אירופאיים, ואלה גם הקריטריונים שאליהם אתה מתייחס. הודי למשל, שרואה את עצמו כתרבותי ומנומס, יחשיב את ההתנהגות האירופאית כגסת רוח. שמעתי שנשים אירופאיות שיצאו עם גברים אפריקאים היו נעלבות מכך שבמקום לפתוח עבורן את הדלת ולהניח להן להכנס ראשונות, הגברים היו נכנסים ראשונים בעצמם. מסתבר שבאפריקה, להכנס ראשון הוא מעשה ג'נטלמני שכן הוא מבטא את הנכונות של הגבר לגונן בגופו על האשה מכל סכנה שעלולה לארוב במקום.

אני נאלץ להפר את חוק גודווין

כי מדבריך נודפת התנשאות על גבול הגזענות של "האירופאים" נגד ה"אזיאטים" וכל שאר בני התרבויות הלא אירופאיות, ולהזכיר לך כי היטלר היה אירופאי ואנשי הצוות הקרוב שלו, מזכירות אישיות וכד' העידו אחרי המלחמה שהוא תמיד היה אדיב, מנומס וחביב.

שינובי5

New member
אז מה הקשר?

הוא בסכ"ה הסביר מנהג אפריקני. נימוס כמו פרונוגרפיה הוא עניין של גיאוגרפיה.

טשאפק

New member
ציטוט חביב בנושא קרוב

אוסקר ווילד אמר כי האמריקנים הם היחידים אשר עברו מפרימיטיביות לדקדנס, מבלי לחוות באמצע ציוויליזיציה מתוקנת. ובקשר למה שנאמר כאן, יש להבחין בין סוג הנימוס שבחברה מסוימת לבין מידת החשיבות של הנימוס בה - עד כמה אנשים שמים סייגים להתנהגותם הטבעית, מפאת קודים להתנהגות בחברה. עד כמה חשיבות מייחסים לקודי הנימוס, ועד כמה ממהרים לנטוש אותם כשיש סיבה כשלהי לכך. (האם אני אומר "תודה" למוכר בחנות גם כשאני ממהר מאד, למשל, האם אני לובש חליפה גם כאשר חם מאד). בנסיבות המתאימות כל אדם שפוי ישליך לפח את נימוסיו, השאלה היא מה נדרש לשם כך. נאמר על הסכסוך בין הערבים לישראלים שבין שאר הצרות שמקשות על יישובו, ישנה הבעייה של היחס לנימוסים פורמאליים. אצל הערבים הם נחשבים מאד (אמנם לא בדיוק אותם קודים הנהוגים במערב) ואילו אצל הישראלים, הם כמעט לא נחשבים כלל.

לא צריך להיכנס למקומות כאלה

הכוונה בנימוס היא יחס אדיב שמראה נכונות לעזור לזולת כמו לא לדחוף בתור או לא לומר לבן אדם זר שנותן לך סכום שגוי של כסף שהוא לא יודע לספור או כשאתה נוסע בחורף לא להשפריץ על אנשים עם הרכב. לא צריך לקחת דברים למקומות כל כך לא רצוים כשהשאלה כל כך פשוטה, אם הייתי רוצה לשאול על נימוס אז הייתי הולך לפורום שעוסק בסוציולוגיה אז בבקשה האם יש מישהו שמוכן לעזור לי ולדבר לענין? :( :(

far from abyss

New member
מה אתה מנסה לשאול?

למה מזרחיים הם פרכים וערסים ואשכנזים הם ג'נטלמנים מבחינה היסטורית?

Y. Welis

New member
זה עניין של חינוך נטו

היעדר החינוך בבית + בבתי הספר ניכר בחברה של היום.

far from abyss

New member
מסכים

ובארץ המילה "חינוך" ו"תרבות" כמעט שלא קיימות. הרי לך הפתרון.

TaL53

New member
אירופה לא

קיימת 50 שנה כמו ישראל..ככה שצריך לתת יותר זמן ל"תרבות הישראלית" להתגבש. וגם במדינות אירופה החברה לא התפתחה בגלי הגירה כמו בישראל כשכול גל הגירה הביא איתו תרבויות קיימות ושונות שהשילוב ביניהם פה יצר את הפיצוץ בסופו של דבר.

למעלה