התראת אישור חברות

Andora4

New member
התראת אישור חברות

שלום רב,
קיבלתי התראה בנייד על אישור חברות ממישהו שמעולם לא ראיתי וכמובן שגם לא ביקשתי, הכיצד ?

אישור חברות של אנשים לא מוכרים

לפעמים קורה שאנחנו מגלים חבר חדש שהצטרף לרשימת החברים שלנו, למרות שלא זכור לנו שבכלל שלחנו לו בקשה. לתופעה הזו יכולות להיות חמש סיבות אפשריות:

1. ייתכן ששלחנו למישהו בקשת חברות (לאחרונה או בעבר הרחוק) ומאז הוא שינה את השם שלו בפייסבוק ולאחר מכן אישר את הבקשה, כך שאנחנו כרגע לא מזהים את השם החדש שלו. פייסבוק מאפשר לכל אחד לשנות את השם הפרטי והמשפחה (עם הגבלות זמן מסויימות) ומסתבר שלא מעט משתמשים באופציה הזו, לדוגמה כשמדובר בפרופילים פיקטיביים אבל לא רק...

2. ייתכן ששלחנו לו בקשת חברות לפני המון זמן ושכחנו ממנה, ורק כרגע הוא אישר אותה. פייסבוק שומרים בקשות חברות ולא מסירים אותן גם כשעובר זמן.

3. קיימים בפייסבוק מספר כלים לאיתור חברים באמצעות כתובות המייל שלהם בתיבות דואר אינטרנטיות (כדוגמת YAHOO). הכלים האלה מאפשרים לנו לשלוח הזמנה לאותם אנשים להצטרף לפייסבוק. אם שלחנו הזמנות כאלה (גם בעבר הרחוק) והאדם הזה הצטרף לפייסבוק - הוא מתווסף אוטומטית לרשימת החברים שלנו, למרות שלא שלחנו לו בקשה באופן ישיר (הזמנה כזו "שקולה" לשליחת בקשת חברות).

4. ייתכן שמישהו פרץ לחשבון שלנו ושלח משם בקשות כאלה. הסיכוי לתרחיש הזה הוא בדרך כלל נמוך, כי במקרה כזה כנראה שהיינו נתקלים בסימפטומים נוספים לפריצה, אבל רק בשביל השקט הנפשי – הייתי במקומך מחליף כרגע סיסמה בפייסבוק, זה אף פעם לא מזיק.

5. ייתכן שמדובר בתקלה במערכת פייסבוק או באחת מהאפליקציות שאנחנו רשומים אליהן. מדובר בתקלה די נדירה כך שהסיכוי לאפשרות הזו הוא מאוד נמוך, אבל זה אפשרי.

בנוסף לכך, חשוב לוודא שאכן מדובר בכלל בחברים חדשים, ולא ב"עוקבים" או בהמלצות לחברים חדשים.

Andora4

New member
אישור חברות בדויה

רון שלום,
אף אחת מ-3 האופציות הראשונות לא באה בחשבון מבחינתי.
ליתר בטחון החלפתי את הסיסמא בהמלצתך, תודה
.
בסופו של דבר נשארתי עדיין סקרנית לתופעה, היות ומדובר באדם שאני לא מכירה ולא נתקלתי בו מעולם (יש לחי זכרון מצויין ואני טיפוס יסודי, עקבי וער בד"כ) ומהפייס שלו הוא נראה לי טיפוס מפוקפק שאין מצב שארצה להתחבר לטיפוס כזה
Any Way תודה ו-

אם כך -

תמשיכי לעקוב אחרי אישורי החברים שלך, ואם התופעה לא חוזרת על עצמה (ואם את בטוחה ששלוש האפשרויות הראשונות לא רלוונטיות במקרה שלך) - אז כנראה מדובר בתקלה חד פעמית של הפייסבוק, זו תקלה נדירה אבל כבר היו דיווחים על דברים כאלה, גם כאן בפורום.
אם זה כן חוזר על עצמו - תחזרי לכאן ותדווחי לנו ונבדוק ביחד איך פותרים את הבעיה.
&nbsp
עוד אפשרות: כנסי ביומן הפעילות שלך לקטגוריית "חברים" ובדקי את כל האנשים שאת שלחת אליהם בקשות חברות, זה הכול מופיע שם עם זמנים מדויקים. בדקי אם נשלחה אליו בקשה ממך. הבדיקה הזו יכולה לקחת קצת זמן (תלוי כמה חברים יש לך) אבל אם את מאוד סקרנית - כדאי לך לבדוק את זה. תוכלי גם לחסוך בזמן ולהיעזר באופציית החיפוש של הדפדפן ולהקליד את השם שלו.
&nbsp
אפשרות נוספת היא פשוט לפנות אליו ולשאול אותו ישירות איך הגיע אלייך, מה יש לך להפסיד?

&nbsp
חג שמח גם לך!
&nbsp
&nbsp

Andora4

New member
שלום רון,

היי,
אכן ביצעתי את כל הבדיקות שציינת ואין שום זכר ביומן הפעילות שלי, בהיסוריית הגלישה שלי ואפילו לא בבקשות החברות שלא שלחתי מעולם (אגב, מדובר במקרה באחד הכרטיסים שלי שהוא ריק לחלוטין מחברים/ות ומבקשות חברות כלשהן פעילות),המעניין הוא שלפני כ-20 דקות שוב קיבלתי התראה לנייד על אחת הבנות שמופיעה כחברה בכרטיס של אותו איש שאני לא מכירה מאתמול ושניהם גרים ברומניה (כנראה, לא במקרה !!! ) ומה שעוד יותר מעניין הוא שלפני שהספקתי לראות את ההתראה על אישור החברות בנייד, אותה בחורה (צעירה מרומניה) כבר הספיקה להופיע ברשימת החברים שלי.
אגב, אם הטיפוס ההוא מאתמול לא היה נראה לי מפוקפק ובלתי ראוי כמובן שהייתי פונה אליו ישירות ושואלת אותו כיצד הגיע אליי.

כמובן, שאוטומטית חסמתי אותו והחלפתי סיסמא, אך במחשבה שניה, החלטתי לדווח עליו (היות והוא נראה לי מטרידן ומציקן-מה שבדיעבד התברר כנכון) אז לשם-כך ביטלתי את החסימה והיום אני ממתינה ש-48 שעות יחלפו כדי שאוכל לחסום אותו טוטאלית.
אודה לך מראש על עזרתך המקצועית.

כמה דברים -

דבר ראשון - הרעיון לדווח עליו הוא רעיון מצוין, לפייסבוק יש כלים הרבה יותר טובים מאשר לך לבדוק אם מדובר בפרופיל פיקטיבי או במטרידן ולחסום אותו מהאתר אם צריך.

במקביל, אני ממליץ לך לבדוק אם לאחרונה הצטרפת לאפליקציה/תוכנה חדשה (באופן יזום או שלא יזום) שקשורה גם להוספת חברים, היו דיווחים על כמה אפליקציות כאלה שנחשדו ביכולת לשלוח מהחשבון שלך בקשות חברות, לכאורה באישורך. אם את מגלה אפליקציה כזו אצלך (מיד אסביר איך) שאת לא משתמשת בה - כדאי להסיר אותה מיידית.

כנסי למאמר הזה שכתבתי פה בעבר ובצעי את הפעולות שמומלצות בו. אמנם המאמר עוסק בתופעה שונה, אבל חלק מהטיפים שמופיעים בו רלוונטיים גם במקרה שלך.

לבסוף, כדאי גם לבדוק אם מישהו פרץ לחשבון שלך ושלח ממנו בקשות חברות. כרגע האפשרות זו נראית לי די קלושה, מה גם שאני מבין ממך שאין סימפטומים אחרים לבעיות למעט שני החברים החדשים האלה, אבל זו תמיד גם אופציה שכדאי לבדוק. חשוב להחליף סיסמה לסיסמה חזקה וארוכה ולוודא שהיא לא זהה לזו של האפליקציות שהזכרתי קודם.

Andora4

New member
בהמשך להודעתי הקודמת לרון חשבון...

נ.ב: מאז שקיבלתי את האישור האוטומטי לבקשת החברות הבדויה, פתאום כל חבריו של אותו טיפוס מפוקפק מופיעים לי בשורה אחת של כטיסים נעים בדף הבית כ-"אנשים שאני עשויה להכיר" (האמת היא שממש אבל ממש לא בא לי להכיר אף אחד מהחבורה המפוקפקת ההיא)

זה הגיוני...

זה דבר די טבעי. רשימת החברים "שאנחנו עשויים להכיר" מגיעה אלינו על ידי רובוט שפשוט בודק חברים של חברים שלנו ומנסה לאתר אם יש אינטראקציות או קשרים ביניהם לבינינו ואז מציע אותם. מכיוון שציינת שהכרטיס הזה כמעט שאיננו פעיל במישור של הוספת חברים חדשים, טבעי שהרובוט פשוט יפנה אל החבר החדש הזה ויציע אוטומטית את החברים שלו כחברים מומלצים.
&nbsp
&nbsp

למעלה