התקשרו אלי מ איביי

gilaor18

New member
התקשרו אלי מ איביי

לראשונה אחרי שנתיי התקשרו אלי הביתה מאיביי וביקשו ממני לענות על שאלות פידבק בנוגע לשרות שלהם. אמרתי שיתקשרו יותר מאוחר..... אני יודע ששואלים דרך האימיילים. האם מישהו קיבל אי פעם טלפון כזה מאיביי???

boltrade

New member
טוב עשית...

יכול מעוד להיות שזה פישינג (גנבת פרטים) דרך הטלפון. תזהרו ! אל תתנו אף פעם פרטים וסיסמאות בטלפון או במייל לכל מיני מתחזים. מיילים לגנבת זהות שאני קבלתי כללו מסמך עם לוגו נראה אמין ביותר שביקש אימות פרטים וסיסמת כניסה. בעבר קבלתי מסמכים מזוייפים כאלה ממישהו שהתחזה לאחת מהחברות הבאות: בנק לאומי, בנק הפועלים, בנק דיסקונט, בנק אוצר החייל, מזרחי טפחות, בזק, נטוויז'ן... אפילו לחלקן הודעתי מידית למוקד אבטחת המידע שלהן. (תגובתם היתה לעיתים משעשעת לעיתים פעלו מידית והכניסו התראה באתר) בקיצור, אל תתפתו !

gilaor18

New member
צודקת!,

אם יתקשרו שוב אבקש מהם הוכחה שהם מאיביי כמובן אם ישאלו שם וסיסמא אדע שהם נוכלים..... אין יום שאני לא מקבלת לספאם אימיילים מנוכלים בעיקר מאז שהתחלתי לפרסם גם באיטליה. מבקשים להכנס לחשבון. אומרים שיש שגיאות בכתובת גם של חברת משלוחים שלעולם לא השתמשתי בשרותם. המון נוכלים.......כל הזמן.......

boltrade

New member
התכוונת ... צודק ! ../images/Emo152.gif

בדקתי... זה בטוח ... רק צודק !

BSMerchandise

New member
יש פיצ'ר יעיל בג'ימייל כנגד מיילים כאלו..

הפיצ'ר בעצם מסמן כל מייל מאיביי ופייפל במפתח יחודי בצד ההודעה והכותרת, ככה שלא ניתן לעבוד עליך. במקרה ואין מפתח, זה לא מהם. קוראים לזה Authentication icon for verified senders. תוכל למצוא את זה תחת הלשונית LABS בהגדרות בג'ימייל, הראשון.

ezBaySchool

New member
כל מייל פישינג אפשר לשלוח לאיביי לכתובת:

[email protected] פשוט לעשות FORWORD למייל, בלי עריכות ובלי תוספות. הם בודקים את הלינק, ופועלים לסגירת האתרים.

BSMerchandise

New member
זה לא קשור אחד לשני..

תמיד טוב לדעת מה קורה, עוד לפני ש"מיידעים" אותך שמשהו לא בסדר. זה אישור ראשוני, פורוורד או לא? כבר עניין אחר.

ozitex

New member
99.9% פישינג

לא ידוע לי על טלפונים יזומים על ידי איביי..הם בקושי עונים על טלפונים נכנסים..אז..
להיזהר!

התקשרו גם אלי

התקשרה אלי אישה שטענה שהיא נציגה של איביי ויש לה מספר שאלות אלי. לאור הדיון בנושא החלטתי להיענות. היא שאלה אותי שאלות כלליות על הפעילות שלי באי-ביי אבל גם כמה שאלות שיותר אישיות כגון מחיר ממוצע של הפריטים שאני מוכר ואפילו מה אחוז המכירות מההכנסה הכוללת שלי ?! בשום מצב היא לא ביקשה ממני פרטים אישיים ואפילו לא את שם היוזר שלי. היה לה מבטא כבד גרמני ואנגלית לא הכי טובה. קשה לי להאמין שמדובר בפישינג. אבל אני גם לא בטוח שמדובר בנציג רשמי של אי-ביי. אולי חברה חיצונית שמנסה להשיג מידע/פרופיל של מוכרים באי-ביי. רוני

ozitex

New member
עשה דבר פשוט

צור קשר לאיביי ושאל האם הם התקשרו אליך בעניין. אני לא אופתע אם הם לא ידעו על מה אתה מדבר...

למעלה