"התקשורת אשמה"

"התקשורת אשמה"

כמה גיגים פרי עטו של מבקר התקשורת של עיתון הארץ, אביב לביא. 1. "נשים, ילדים וזקנים יצאו מבתיהם והסגירו עצמם" "ידיעות" מתאר את נפילתם של פעוטות ג´נין בשבי כוחותינו 2. "נקישות הלשון של בוש וגם פאוול הן בעצם השאון של תקתוק המחוגים" (המוזות של אהוד יערי לא משתתקות כשהתותחים רועמים). 3. כל כלי התקשורת דיווחו, חלקם בהרחבה, על הפגנת השמאל שהתקיימה במוצאי שבת בתל אביב. רק ב"ידיעות" לא שמעו עליה. 4. "לבידודו של ערפאת יש משמעות מבצעית או שמדובר אולי בסוג של אונס, או סוג של עונש?" (גולן יוכפז מגל"צ מפנה לדובר צה"ל שאלה מתחת לגובה החגורה). 5. "תגיד, מה אתה כותב רכילות במצב כזה?" (אלי האנה נוזף בכתב הרכילות של "זמן השרון"). 6. "דרוש שכנוע נוסף בצורת רימוני הלם כדי לגרום לעיתונאים לשוב על עקבותיהם" (נציגי התקשורת הזרה ביקשו להצטרף לאנתוני זיני בדרכו ללשכת ערפאת, חיילי צה"ל הדפו אותם בכוח, ועודד גרנות בוחר לתאר את הסיטואציה במלים של בית מרקחת). 7. שידורי יום השואה עוררו עניין בציבור: "אנה פרנק", ששודר בערב יום השואה במשך שלוש שעות בערוץ 2, רשם רייטינג ממוצע של 17%, כשגם בשעה האחרונה בין חצות לאחת לפנות בוקר( נצמדו 16% מהצופים למסך. אחוזי צפייה גבוהים במיוחד נרשמו בקרב בני נוער.

muzza

New member
אהוד הפייטן

אפרופו ההגיגים, המטאפורות והיצירתיות של יערי, זכור לי שב"זו ארצנו" טלפנו לפרשן עיתונות פלסטיני וביקשו ממנו להתבטא כמו יערי. עם מטאפורות. הוא די התקשה ("שרון" אמר דרור, "הוא הולך הביתה" אמר הפרשן) ובסוף הצליח להגיע למטאפורה החתרנית לפיה "עראפת-הוא האבא של כולנו". אין מה להגיד, במטאפורות אנחנו לוקחים אותם בסיבוב.

אהבתי

אבל יותר נכון לומר שאהוד יערי לוקח את כולם בסיבוב?

ים ושמש

New member
האם הוא מבקר פטריוטיזם?-או שהוא

מלגלג עליה בציניות אליטיסטית? אולי חסרה לי ההבנה העמוקה להגיגיו של אביב לביא -אבל-אני כן מבינה מאין באו ולאיזו מטרה. התרעת בזמנו נגד עיסוק בפוליטיקה בפורום-והרי כל התוכן של המאמר טובל בראיה פוליטית! כפי שאמרתי-אי אפשר להפריד בניהם.

muzza

New member
לא כשמגזימים בהן

אין לי בעייה עם מטאפורות, ולהן אין בעייה איתי. כל אחד מאיתנו משתמש באינסוף מטאפורות שחוקות, מבלי לשים לב אפילו. למשל, "הרוח שורקת". אבל כשפרשן פוליטי מנתח מצב מדיני ומשתמש ללא הרף בדימויים מעולם הקלפים ("יש לו קלף בשרוול", "שומר את הקלפים קרוב לחזה" וכו´), איגרוף ("מכה שתישלח את עראפת לקרשים") או תחבורה ("ליברמן עוקף את פרס מימין") זה כבר מגוחך. לפעמים זה נראה כאילו התוכן של דבריו, וביננו הוא כמעט אף פעם לא מפתיע בפרשנותו, נמצא בצל הגיגיו הספרותיים.

ים ושמש

New member
אנחנו מגזימים עם הביקורת-זה סיגנונו

וזו דרכו לחזק את דבריו בדימויים העוזרים לתפיסה הויזואלית מחשבתית. אבל לא לשכוח שהוא הפרשן-ידען-מקושר,הטוב ביותר בארץ לעניני ערבים

howiefan

New member
אז זהו שלא

עודד גרנות וצביקה יחזקאלי, לדעתי האישית (ולא רק לדעתי) עוקפים אותו בסיבוב, עם כל הכבוד לידע ולקשרים שלו.

muzza

New member
גם אני לא חושב שהוא הטוב ביותר

אין לזלזל בידע שלו על כל מלצר שאי פעם הגיש לעראפת חומוס ביום שישי, הוא באמת אינצקלופדיה לענייני ערבים, אבל הניתוחים שלו כמעט תמיד צפויים. הוא לא גרוע, אבל אין לו פרספקטיבה מעניינת במיוחד או רעיונות חכמים במיוחד בקשר ל"מצב".

התכוונתי שהוא מליצי מדי

אני מסכים איתכם שהפרשנויות שלו דיי צפויות וחוזרות על עצמן. גם בכלל בעיני הוא ביטחוניסט מדי.

ים ושמש

New member
"ביטחוניסט"?מה הוא צריך ליהיות?לירי

הגזמתם בגדול! פרשן לעניני ערבים וביטחון צריך ליהיות ריאלי ומציאותי. חסר לנו אם יקחו אחד מרחף ,מנותק,ורואה את המציאות דרך מישקפים וורודים! אולי נשים את ביילין בתור פרשן לעניני ערבים?ראינו לאילו מחוזות- חוסר ביטחוניותו לקחה את כולנו. אנחנו משלמים כבר שבע שנים על חוסר מקצועיותו בהבנת השיח והשיג הערבי. גם עודד גרנות התחיל מתוך מחוזות אוסלו הפסטורליים-ומאז שנעשה ממלא מקום ליערי-המציאות חייבה אותו להתעורר והוא נהיה ביטחוניסט.

למעלה