התקשורת אשמה

התקשורת אשמה

ה-BBC שואל: למה לעיראק אסור ולישראל מותר? התחנה הבריטית תשדר בשבת כתבה נרחבת על "הנשק הגרעיני של ישראל". בתשדיר הקדימון מככב וענונו. בי-ם זועמים: זו תחנה שגובלת באנטישמיות, נשקול לנתק עמה מגע. תגובת הבי.בי.סי: מדובר בנושא בעל חשיבות ציבורית עליונה, ואפילו פרס התראיין דיאנה בחור-ניר וגדי ויינריב לאיזו מדינה במזרח התיכון יש כלי נשק גרעיניים לא מוצהרים? לאיזו מדינה במזרח התיכון יש יכולת לוחמה כימית וביולוגית לא-מוצהרת? לאיזו מדינה במזרח התיכון אין שום ביקורת חיצונית? איזו מדינה הכניסה ל-18 שנה את "מלשן הגרעין" שלה? כך שואל תשדיר קדימון (פרומו) למשדר של רשת החדשות בי.בי.סי, שיעסוק ביכולות הגרעין של ישראל. השאלות מוצגות על-גבי המסך בתשדיר, בליווי מוסיקה דרמטית והבזקי תמונות, בהן נראים הכור בדימונה וכן תמונתו של מרגל האטום, מרדכי וענונו. בתוכנית מרואיינים גם בכירים ישראלים הקרובים לנושא, בהם ח"כ שמעון פרס, שהיה מעורב - על-פי פרסומים זרים ודברים שהוא עצמו אמר לאחרונה - במגעים עם צרפת סביב הקמת הכור. בכתבה ענה פרס באופן ישיר לשאלה, מדוע יש לבצע בדיקות של פקחים בעיראק ולא בישראל: "עיראק היא דיקטטורה. סדאם חוסיין הוא רוצח. הוא רצח מאות אלפי כורדים עם פצצות כימיות. איך ניתן להשוות בין המדינות? רק בגלל שסדאם קורא לעצמו מדינה? הוא לא מדינה. הוא מאפיה. הוא לא מנהיג, הוא רוצח. אי אפשר לומר זאת על ישראל". הכתבה שודרה בחודש מארס בערוץ בי.בי.סי-2, אשר נקלט בבריטניה בלבד. שידור הכתבה נדחה במספר שעות בעקבות סיקור אירוע בשידור חי. מהרשת נמסר כי בעקבות הדחייה לשעת לילה מאוחרת, התקבלו אלפי פניות מהציבור הבריטי, שדרש לשדרה כמתוכנן. בשבת הקרובה, בשעה 23:10 (שעון ישראל), תשודר הכתבה לראשונה בערוץ העולמי של הרשת הבריטית, אשר נקלט במדינות רבות בעולם. היא תשודר במסגרת התוכנית "הכתבים" (correspondents), תוכנית שבועית שבה כתבי הרשת מציגים נושאים שונים מרחבי העולם, ולאחר מכן מתקיים עמם דיון בנושא. ביום ראשון תשודר הכתבה בשידור חוזר. "עברו את הגבול, על-סף האנטישמיות" במשרד החוץ זועמים על הכתבה ועל באופן בו הוצגה בתשדיר הקדימון, ומאיימים לנתק את הקשר עם התחנה. סמנכ"ל התקשורת במשרד, גדעון מאיר, אמר ל-ynet כי משרד החוץ בוחן כעת את יחסיו עם הבי.בי.סי. "ביקשנו מן השגרירות בלונדון לבחון את הנושא, ונחליט על המשך צעדינו לאחר שנקבל את התשובות". גורמים במשרד אומרים כי "עם כל הכבוד, הבי.בי.סי עברה את הגבול. ישנה תחושה שהתחנה הפכה פשוט להיות ערוץ שמשרת את העולם הערבי. משום מה הפרומו לא מזכיר במילה את העובדה שישראל היא המדינה היחידה באיזור, שמאיימים על עצם קיומה". מנהל לשכת העיתונות הממשלתית, דני סימן, אמר ל-ynet כי "אם הכתבה היא ברוח הפרומו, זה מעיד על בי.בי.סי יותר מאשר על ישראל. הבי.בי.סי היא תחנה אנטישראלית, לא הוגנת ולא עניינית, על גבול האנטישמית. מעניין שעל הטרור, או על האיומים הישירים על עצם קיומה של ישראל, למשל על-ידי איראן, לא נותנים בבי.בי.סי את הדעת". תגובת הבי.בי.סי דוברת הבי.בי.סי מסרה ל-ynet בתגובה, כי "התוכנית 'הכתבים' מציגה את מיטב העבודה העיתונאית הבריטית. מטרת השידור הראשון של התוכנית בחודש מארס הייתה לעסוק בהתפתחויות האחרונות בפרשת המרגל מרדכי וענונו, נושא בעל חשיבות עיתונאית גדולה. תיזמון השידור הנוכחי של התוכנית מתקשר לדיון הבינלאומי על הצורך לפתוח לפיקוח מצבורי נשק בכלל המדינות כדי להבטיח שלום וביטחון בעולם. "הנושא נדון ברמות הגבוהות ביותר בקרב דיפלומטים בעולם ובקרב חוגים ציבוריים רבים. במהלך הדיונים הועלו לא אחת הטענות הלגיטימיות, כי קיימת סתירה בין היציאה למלחמה בעקבות סירובה של עיראק לשתף פעולה עם פקחי הנשק, וחוסר הפיקוח על הנשק הגרעיני, הכימי והביולוגי בהם מחזיקה ישראל. "התוכנית באה לבחון את השאלה מדוע ישראל וארה"ב מצדיקות מדיניות של עמימות לגבי הנשק שמחזיקה ישראל, לעומת מדינות אחרות בעולם שנדרשות לפיקוח ושקיפות. מדובר בנושא לגיטימי בעל חשיבות בינלאומית רבה. "לדעתנו, התוכנית אינה מסבה נזק לביטחון ישראל, ואינה גורמת נזק לישראלים ששיתפו עמה פעולה. ניגשנו לנושא בצורה ישרה, הוגנת ומאוזנת. כללנו בכתבה דעות של ישראלים שמסבירים את עמדתם בנושא, בהם ראש הממשלה לשעבר שמעון פרס, שתחת כהונתו פותח הנשק הגרעיני". ההיסטריה מכה שנית, לא משנה מה אומרים בכתבה, העיקר להאשים באנטישמיות, אני יכול להניח שהתוכנית תהיה חוויה לצפייה, ובעיקר אשמח לראות את התגובה הציונית ההולמת להחרים כבר את הבריטים האלה, גם הם כמו כל העולם, נגדנו.

yeshgvul

New member
ועוד מהתקשורת. על התנחלות מושכת אש

ועל אלוף אינטלקטואל ---------------------------- אבל בנקודה אחת, הביע האלוף בדל מחשבה מקורית. אחרי שהשיב כצפוי שישראל תהיה מוכנה לפנות התנחלויות "בלתי חוקיות" נשאל על ההתנחלויות השוכנות בלב רצועת עזה. לא, השיב, אותן אין לפנות כי הן "ממלאות תפקיד צבאי". תפקיד צבאי? ובכן, זה התפקיד שהן ממלאות: "הן מושכות עליהן את אש האויב". וכאשר הוא עסוק בירי על ההתנחלויות השוכנות בתוך שטחו, הוא אינו יכול להתפנות לירי על יישובי בתוך שטח ישראל גופא. מחשבה מקורית, מה יש לדבר. חשיבה צבאית בטהרתה. יש אויב וצריך למשוך את האש שלו. הצרה שחשיבה צבאית צרת-אופקים כזו באה אצלנו במקום חשיבה מדינית. האם הבעיה היא באמת רק לאן "למשוך את האש"? האם באמת אי אפשר להגיע למצב שבו תיפסק האש? האם אין דרך להגיע להסדר שלום או לפחות שביתת-נשק? והייתי אומר שצריך לשאול עוד שאלה: האם ההתנחלויות האלו, "המושכות עליהן אש" אינן מייצרות את האש שהן מושכות עליהן? שאר המאמר כאן: http://www.hagada.org.il/hagada/html/modules.php?name=News&file=article&sid=1086 --------------

מטרניך

New member
ה-BBC כמובן לא שואל את השאלה

המעניינת באמת: למה לבריטניה מותר ולישראל אסור? בשביל מה בריטניה צריכה נשק גרעיני? מישהו מאיים עליה? היא מוקפת אויבים? אלביון הבוגדנית שוכחת שהיא כבר לא האימפריה שהשמש בה איננה שוקעת. אבל אוסף החלאות האנטי-ישראליות ב-BBC לא יציגו שאלה כזאת לדיון ולו מהטעם הפשוט שאח"כ הם יערכו תוכניות המקום אחר.

6bcad

New member
רפלקס מותנה לאומני

הבי.בי.סי מעלה שאלת "כלי נשק גרעיניים ל א מ ו צ ה ר י ם", "יכולת לוחמה כימית וביולוגית ל א - מ ו צ ה ר ת",ענין א י ב ק ר ה חיצונית על נשק לא קונבנציונאלי. לא את עצם החזקת הנשק הזה. לבריטניה וצרפת נשק גרעיני תחת פיקוח. חבל שלא יודעים להתעמת ענינית אלא רק באמצעים דמגוגים. חבל שכאשר מדביקים לכל דבר, ללא הכרה, "אנטישמיות", גורמים להחלשת המאבק באנטישמיות האמיתית. חבל שבוש את בליר, במסע הטעיה שיקרי, מחפיר ותפור גס, אולי גרמו שאי אפשר יהיה לצאת נגן משטרים מסוכנים באמת.

yeshgvul

New member
ואם עירק, אז צדק חברתי

2003 / 06 / 24 מכתבו של עיסאם שוקרי, האחראי על הקשרים הבינלאומיים של איחוד המובטלים של עיראק מכתב גלוי של איחוד המובטלים של עיראק קבוצת פעילים בתנועת הפועלים העיראקית הקימה באחרונה את איחוד המובטלים. האיחוד הוקם לאחר המלחמה ההרסנית שפתחה ארה"ב נגד עיראק ובעקבות ההפגנות שנערכו לציון האחד במאי. ההחלטה להקים את האיחוד היא פועל יוצא ממצבה המיוחד של עיראק. 13 שנות סנקציות כלכליות וההגמוניה של משטר הבעת' גרמו לפגיעה ניכרת ברמת החיים, להשלטת תנאי עבודה בלתי-אנושיים ולאבטלה נרחבת בקרב המוני העובדים. המלחמה שבהנהגת ארה"ב ובריטניה, שהסתיימה בכיבוש עיראק, רק הוסיפה להעמקת שיעור האבטלה. רוב מפעלי התעשייה וענפי השירותים משותקים בעקבות הכיבוש ואלפי מפעלים קטנים ובתי מלאכה נאלצו לסגור את שעריהם משום שאין חשמל, אין מים ואין ביטחון. באחרונה אף נשמעו שמועות לפיהן ארה"ב מתכוונת להפריט את השירות הציבורי. אם אכן השירות הציבורי יופרט - עובדים רבים נוספים יתווספו לשורות המובטלים. למיליוני העובדים שנותרו ללא תעסוקה אין כל הכנסה. הם מתקיימים הודות למנות המזון שחולקו על ידי המשטר הישן בטרם נכבשה עיראק. אבל מנות אלה הולכות ואוזלות. הקמנו את איחוד המובטלים כדי להעניק למחוסרי העבודה מסגרת כדי להיאבק להשגת דרישותיהם. באיחוד המובטלים של עיראק חברים כ-15 אלף עובדים ברחבי המדינה. לאיחוד שלושה מרכזים: בגדאד, קירקוק ונסריאה. מאז הקמת האיחוד אנו מפגינים מדי שבוע מול כוחות הכיבוש ועל מנת להסביר את עמדתנו, אבל טרם קיבלנו כל מענה לדרישתנו. עיקר הדרישות הן: מקומות עבודה או דמי אבטלה. ועוד אנו דורשים: מתן דמי אבטלה מיוחדים למובטלים הוותיקים ותשלום שכרם לכל אלה המושבתים מאונס בעקבות המלחמה. מאז ה-4 במאי אנו מנהלים מו"מ עם נציגי המנהל האזרחי האמריקאי אך ללא תוצאות. ברור לנו שהם מנהלים מו"מ מבלי שיש להם כוונה לספק מענה לדרישות שלנו. ידידים יקרים, האיחוד יקיים מחאות גדולות ברחבי עיראק ביום ה' בשבוע הבא (3 ביולי). אנו פונים אליכם בבקשה לתמוך במאבקנו ולהביע סולידריות עמנו. איך ניתן לממש את סולידריות עם המובטלים בעיראק? קודם כל, על ידי קיום מחאות מול הנציגויות הדיפלומטיות של ארה"ב ובריטניה ברחבי העולם. כמו כן, ניתן לשגר מסרי סולידריות או מכתבי מחאה לשגרירויות ארה"ב ובריטניה. אנו קוראים לעובדים ברחבי העולם, ובייחוד לעובדים בארה"ב ובריטניה, להצטרף למחאה. הסולידריות הבינלאומיות יכולה להכריע את שלטונות הכיבוש להשיב לחיוב לדרישות המובטלים. * זהו מכתבו של עיסאם שוקרי, האחראי על הקשרים הבינלאומיים של איחוד המובטלים של עיראק. כל הרוצה להביע סולידריות יכול לשגר מסר אל איחוד המובטלים: [email protected] או לפי הכתובת: Union of the Unemployed in Iraq Bab Al-Sharki, Al Rasheed St. Old Labor Union Bldg, Baghdad, Iraq

מטרניך

New member
אל-סחאף דואג למובטלים בעיראק...

בייחוד אחרי שחצי מיליון חיילים מצבא סדאם נותרו ללא עבודה... וכמה מיליוני סוכנים ושטינקרים שסדאם היה נוהג להשליך להם עצם... תפגינו מהר לפני שגרירות ארה"ב בתל-אביב ותצעקו 'לחם-עבודה-בעיראק'. זה מצטלם טוב.

Deathatred

New member
לא יפה!

שיהיו גם הם שמאל נאור ויבקרו רק את עצמם. ושישגבול יסביר להם למה הלורד האו-האו הוא פעיל שלום וזכויות אדם.

מטרניך

New member
'מיטב העבודה העיתונאית הבריטית'

סוכנות רויטרס הידועה, באמצעות כתבה בעזה נידאל אל-מוגרבי, מדווחת באובייקטיביות ראוייה להתפעלות על המתרחש בארצנו. אגב סוציו, אהבתך לבריטים ריגשה אותי עד דמעות... בייחוד כשנזכרתי באהבתך אליהם במלחמת עיראק שעדיין לא שכחנו... אבל לא הרי הבריטים המנוולים בעיראק כבריטים המתקדמים התוקפים את ישראל, שידידך ישגבול, המומחה ללטינית של הפורום, רואה בה RADIX OMNIUM MALORUM - שורש כל רע בלשוננו, עד שלערבים יש פשוט 'קושי לקבלה במזה"ת'...

מטרניך חזרת לשקרים?

איך בדיוק הגעת למסקנה הגאונית על אהבתי לבריטים? כתבתי משהו על כך? מה עניין שמיטה להר סיני? אני הבאתי ידיעה שקשורה לויכוחים שהיו בפורום, ותו לא, אם מזה ורק מזה אתה מסיק שאני אוהב את הבריטים, אז באמת המצב קשה...

מטרניך

New member
חס וחלילה. אתה לא אוהב את הבריטים

כשלעצמם, רק כשהם תוקפים את ישראל. כמעט כמו חברך ישגבול. גם הוא שיבח את בלייר כשהוא אמר משהו נגד ישראל. גם אצלך זה רפלקס מותנה. אגב, במקומך לא הייתי מדבר על שקרים. ובוודאי לא אחרי הסיפור עם 'בית המשפט'. מי שיושב בבית זכוכית אל ישליך אבנים.

מה יהיה איתך

אתה לא קולט? בית משפט בישראל מצא את אריאל שרון כשקרן. אתה הבאת עדות מפורטת לגבי בית המשפט העליון שפסק ששרון לא שקרן, בנוסף באותה כתבה שהבאת, היה גם קישור למאמר שסיפר גם על פסיקת בית המשפט המחוזי. אני אמת דיברתי, אתה הוכחת שההכרעה העליונה, קרי בית המשפט העליון מצא שאריאל שרון לא שקרן, זה עדיין לא פוסל את הדברים שלי, ואתה נעול על תיזה מסוימת ולא מסוגל להשתחרר ממנה, בדיוק כפי שאתה טורח להאשים אותי מעת לעת.

מטרניך

New member
לא, ידידי, אתה אמרת חצי אמת, לא אמת

זה כמו שהיית אומר: קסטנר הורשע. אבל מה שקובע זה לא ההרשעה באינסטנציה נמוכה, אלא מה יוצא מזה בסוף. ובסוף, בבית המשפט העליון, קסטנר זוכה. כנ"ל דמיאניוק. אתה לא יכול להגיד 'דמיאניוק הורשע', למרות שבית המשפט המחוזי הרשיעו. אבל העליון זיכה אותו. כבר כתבתי לך שאתה רשאי לומר שמקובלת עליך עמדת המחוזי ולא העליון. זה בסדר. אבל אסור לך להטעות את קוראיך בכתיבת חצאי-אמיתויות שהן, כידוע, גרועות משקר.

תלמיד טוב, אין מה לעשות

אני לומד מהתקשורת, תמיד תציג את האמת, אבל תדאג להראות את הזווית שאתה תומך בה. אגב מה אתה אומר על אל-בלאד, הוא טוען שמס הנרצחים הישראלים מטרור גבוה בערך ב10 מהמספר הרשמי של דו"צ, איך זה יכול להיות?

מטרניך

New member
לא יכול לענות לך. תציג דברים

קונקרטיים - מספרים, מראי מקום וכו'.

טוב לדעת מה אומר משרד החוץ

בעיקר טוב לדעת שמשרד החוץ הפך את עצמו גם לגוף משטרתי-שיפוטי, עברתי ברפרוף על הרשימה של יוני הנוכחי והופתעתי לגלות שפיענחו את הרצח הכפול בירושלים וגילו שמדובר ברצח של פלסטינים. אני באופן אישי מתבייש שמשרד החוץ מפרסם עובדות שגויות בשביל לשרת מטרות דיפלומטיות, אני חושב שגם 817 נרצחים בטרור משרתים את הדיפלומטיה שלנו, ולהוסיף לרשימה שניים שזהות ומניע רוצחיהם אינה ידועה כלל ועיקר לא מוסיף הרבה לארגון שבראשו עומדת גודי ניר מוזס שלום. אני לא עובר על כל הרשימה, אבל אני מעריך שיש עוד מקרים כאלו, אני לא הייתי בארץ חלק לא קטן מהתקופה, ולכן אינני יכול לדעת.

מטרניך

New member
לאט לך, סוציו, אל תתלהם.

בקשר לרצח הכפול ייתכן שהם יודעים משהו שאנחנו עדיין לא יודעים ובקרוב נדע. בינתיים, לטענת המשטרה, האינדיקציות מורות לכיוון הלאומני גם אם לא ידוע על תפיסת הרוצחים או על הוכחות מוחשיות (זה לא אומר שאינן קיימות ולא מתפרסמות מטעמים של צורכי החקירה). גם אם זה לא כך, הרי זאת לא 'עובדה שגוייה', אלא לא מוכחת ולכן צריך היה להימנע מלהתייחס אליה כאל 'עובדה'. 'שגוייה' היא היתה אם היה ידוע שיש רקע אחר לרצח.

נו באמת

אם יש משהו שהם יודעים ואנחנו לא, אני מניח שאם זה אושר לפרסום במשרד החוץ, זה נכלל כחלק מזכות הציבור לדעת.... אל תנסה למצוא תירוצים, אתה בתור איש אקדמיה צריך לצפות מגורמים רשמיים דיוק רב יותר מאשר נדרש / מצופה מדיווחים תקשורתיים

למעלה