התקררות היחסים...

מ י כ ל 0

New member
התקררות היחסים...

אני מכירה את חבר שלי כמעט 4 שנים. הקשר שלי איתו ספג בעבר הרבה עליות וירידות מכיוון שכל הזמן נפרדנו וחזרנו וככה חוזר חלילה. הוא טס לטיול חצי שנה וחזר לארץ וחזרנו להיות ביחד. מאז אנחנו ביחד שנה וחצי יוצאים. לצערי הרב אני רואה אותו רק בסופי שבוע כי הוא נאלץ לעבור מחוץ לעיר בגלל לימודים. אז מאז שהתחיל את הלימודים הקשר שלנו מתבסס על השיחות בטלפון ועל הפגישות המעטות שיש לנו בסופי שבוע. מאז שהוא התחיל את הלימודים הוא כלכך בתוך זה, והראש שלו עסוק בזה 24/7. השיחות איתו מאז שהתחיל את הלימודים נהפכו ליבשות מאוד. בקושי שיש לנו על מה לשוחח ואם אנחנו מדברים על משהו אז איך שהו הוא מגלגל את השיחה לעינייני לימודים. אני באמת מאוד מאוד מאוד אוהבת אותו אבל ממש מציק לי שהוא נהייה שקוע כלכך בעצמו. לפניי שהוא שהתחיל את הלימודים שלו הוא לא היה שקוע רק בעצמו, והוא התייחס אליי יותר ברצינות ומידיי פעם עשה לי כל מיני מחוות רומנטיות. אני לא יודעת מה לעשות כי אני מתגעגעת לבנאדם שהוא היה בעבר. ואם אני אגיד לו שהוא מאוד שקוע בעצמו ושיתחיל לשים לב אליי, הוא בטוח יפגע ממני ויגיד שאני לא מבינה אותו ולא תומכת בו. וההפך הוא הנכון, אני כן מבינה אותו, הרבה מהסופי שבוע שאני נפגשת איתו אני מתעסקת רק באיך לעזור לו בעבודות שלו. אני יודעת שתכף הסמסטר מסתיים אבל זה ממש מציק לי שהלימודים הללו גרמו לו להשתנות ולהפוך להיות בנאדם אחר. בנאדם שאכפת לו רק מעצמו. גם שמתי לב שמרוב שהלימודים מטרידים לו את הראש אין לו כבר תשוקה אליי כמו פעם, והוא כל הזמן עייף ואדיש. אני לא מבינה את זה איך בנאדם יכול להשתנות בצורה כזאת?! וזה לא שעשיתי משהו שפגע בו ובגלל זה הוא השתנה ככה, ממש לא. אני במהלך כל השנה האחרונה רק עזרתי ועזרתי לו עם העבודות ועשיתי לו הרבה מחוות רומנטיות. והוא העריך את האהבה שלי אליו, אבל זה מתחיל להרגיש לי שהוא מתחיל לקחת אותי כמובנת מאליו. חסר לי השיחות הארוכות איתו, חסר לי ההשקעה שלו בקשר, הוא נהפך לבנאדם שמרוכז רק בעצמו 24/7 וזה כלכך פוגע. אני רוצה מאוד לעבור לגור איתו אבל נורא מרתיע אותי הריכוז העצמי הזה רק בעצמו בלי סוף. איך אפשר לבוא ולדבר על דברים כאלה פוגעים מבלי לפגוע בצד השני? אני מתחילה להרגיש מיואשת.. מה לדעתכם כדי לי לעשות? תודה רבה למי שעונה לי!!!!!!

hagitoby

New member
את צריכה לדבר איתו

או שתמשיכי לסבול בשקט,וחוץ מזה למה שתמשיכי להית במצב הזה?שלך רע ולו טוב? אבל אני חייבת לשאול אותך,למדת פעם?לימודים מכנסים את האדם לראש אחר. מחוות רומנטיות אכן אין תירוץ,הוא יכולה להשתפר. אני לא חושבת שהוא מרוכז בעצמו אבל הלימודים אכן באים במקום ה-1. שבי ותסבירי לו שאת רוצה לעזור לו ולהיות שם בשבילו אבל את מרגישה שהוא חסר לך חסר המחוות והשיחות הארוכות,ושאם יוכל להיות שם יותר בשבילך,ותראי לו מה בדיוק הוא היה עושה בעבר שלא היה לוקח הרבה זמן אבל היה גורם לו להבין שמה שעשה היה מאוד חשוב לך,ושזה חסר לך. סה"כ קצת להתאמץ לא הרג איש.

hagitoby

New member
אווו לא כייף..

או שתמשיכי לסבול בשקט,וחוץ מזה למה שתמשיכי להית במצב הזה?שלך רע ולו טוב? אבל אני חייבת לשאול אותך,למדת פעם?לימודים מכנסים את האדם לראש אחר. מחוות רומנטיות אכן אין תירוץ,הוא יכולה להשתפר. אני לא חושבת שהוא מרוכז בעצמו אבל הלימודים אכן באים במקום ה-1. שבי ותסבירי לו שאת רוצה לעזור לו ולהיות שם בשבילו אבל את מרגישה שהוא חסר לך חסר המחוות והשיחות הארוכות,ושאם יוכל להיות שם יותר בשבילך,ותראי לו מה בדיוק הוא היה עושה בעבר שלא היה לוקח הרבה זמן אבל היה גורם לו להבין שמה שעשה היה מאוד חשוב לך,ושזה חסר לך. סה"כ קצת להתאמץ לא הרג איש.ותדגישי את העובדה שהוא מאוד חשוב לך ושאת מאוד רוצה שיצליח ואת באה לטובתו אבל שזה אומר שלא יזניח אותך.

אייבורי

New member
לא כלכך הבנתי

בעבר רבתם המון מאז הוא התחיל ללמוד ואתם בקושי נפגשים אין לכם נושאי שיחה משותפים הוא וחייו לא ממש מעניינים אותך לדעתך הוא מרוכז רק בעצמו ואין בינכם תשוקה יותר ולכן המסקנה ההגיונית מכל זה, שאת אוהבת אותו ורוצה לעבור לגור איתו ? או שפספסתי משהו ?

מריוס זכריה

Member
מנהל
משפט המפתח הוא:

"אני לא מבינה את זה איך בנאדם יכול להשתנות בצורה כזאת?! " התשובה היא פשוטה: אנשים משתנים כל הזמן. לפעמים יותר מהר ולפעמים פחות. לפעמים לכיוון אחד ולפעמים לכיוון אחר. אהבה יכולה להיעלם, כמו שאהבה יכולה להופיע. את שואלת לדעתי שאלה לא רלוונטית בכלל: "איך אפשר לבוא ולדבר על דברים כאלה פוגעים מבלי לפגוע בצד השני?" היא לא רלוונטית מכמה סיבות: קודם כל כי אני לא מאמין שהשיחה תעזור. הוא לא התרחק ממך בטעות - אלא כי הוא באמת השתנה, והקשר השתנה. ושנית: .ונניח שהדברים יפגעו בו - אז מה? הרי הם דברים אמיתיים, שפוגעים בך עצמך יום יום? ופה מגיעה התפישה השגויה שלך לגבי זוגיות: את מוכנ הלעשות בשבילו המון דברים (לעזור בלימודים, למשל), כשהוא לא עושה בשבילך חזרה. את מוכנה לספוג פגיעה, אדישות וכו', אבל חוששת לפגוע קצת באיזו שיחה מלב אל לב. כלומר, יש לך תפישה ממש מכשילה לגבי זוגיות. אני לא רוצה לתלות בזה את התרחקותו - כי יש דווקא כאלו שרק מחפשים אחת כזאת שתבטל את עצמה לידם. אבל למה לך להיות ככה? זה ממש לא כיוון טוב. בקיצור, לדעתי, הסיפור הזה פג תוקף. תתרחקי ממנו, למרות שאני מבין שבראש שלך את בסרט אחר לגמרי. אבל את צריכה לדעתי לעצור את הסרט שרץ בראש שלך, כי הוא לא מחובר למציאות.

neomiad

New member
הוא לא בדיוק שקוע בעצמו

מה שמפריע לך זה שהוא פשוט לא שקוע בך יותר. הוא שקוע בחיים החדשים שלו. לעבור לעיר חדשה, אוניברסיטה, חברים חדשים.. את כבר לא חלק "טבעי" מהחיים שלו והקשר דורש יותר השקעה, משני הצדדים. כמו שתארת הוא לא הפנים את העובדה הזאת עדיין. אבל תשאלי את עצמך, עד כמה את עשית מאמץ להשתלב? האם את מגיעה לבקר אותו בסביבה החדשה שלו, או רק מצפה שיחזור אליך בסופי שבוע? את מכירה את החברים החדשים שלו? עד כמה את מאפשרת לו להיות חלק מהיומיום שלך ולדעת מה עובר עליך? זוגיות לא מתמצה במחוות רומנטיות. זוגיות ביומיום כוללת להשקיע להכיר את סדר היום ודמויות המפתח בחיים אחד של השני. ממרחק זה מפסיק להיות מובן מאליו ונהיה יותר מורכב. יכול להיות שמה שיש בינכם נגמר, אבל שווה לך לבדוק את עצמך קודם בכל זאת כי נראה שהקשר חשוב לך.

למעלה