התקרחות!!!

התקרחות!!!

חזרתי משבועיים וחצי ביאסא(בצפר למדעים ואומנויות בי"ם) ואמא שלי שטיפלה בנתיים בתוכים אמרה לי שהתוכונית הנקבה שלי (שדרך אגב דגרה עד לא מזמן על ביצים שבקעות לא מזמן) מתחילה להתקרח באזור שסביב לעיניים ולאזניים! ניגשתי עכשיו לראות ופשוט כל הקטע שבין העין לאוזן ומסביב להן קירח לגמרי! בשני צידי הראש!!! ואין סימני מריטה או משהו והתוכונית מתפקדת רגיל ופעילה.... יש בכלוב אבן סידן והם מקבלים אוכל טוב.... ואין את זה באף חד מהתוכים האחרים.... מה זה יכול להיות? זה פטריה או משהו כזה? או אוליי זה בגלל הדגירה? בגלל החום? ממה זה ומה לעשות עם זה?!(בהתחשב בכך שהיא עדיין מטפלת בגוזלים הקטנים) אין לי כרגע אפשרות לצלם(אין לי בטריות למצלמה) אז אני מקווה שהתיאור מספק.. בבקשה תעזרו מהר כי אני כאן רק עד יום שבת....

אמ.

אמרו לי שנשירת נוצות נובעת משינוי בתזונה תוודע שאמא שלך באמת שמה מה שהם רגילים לקחת ולא "חיפפה" וגם זה יכול להיות הזדקנות,אולי?

היא לא חיפפה....

היא ממשיכה לתת אוכל רגיל... ויש להם אבן סידן.... ולא נראה לי שזה הזדקנות כי היא מקסימום בת איזה שנתיים.... יכו להיות שזה קשור לדגיר שהיא דגרה בחודש האחרון והחום הכבד שהיה? או שאוליי זה טפיל או פטריה או משהו?

מממ...

תסתכל אם היא מתגרדת שם הרבה, אם היא מתגרדת יכול להיות שזה פשפשים. אתה יכול לנסות גם לעשות לה אמבטיה וזה יכול לעזור.

רואי

New member
קשה לומר מבלי לראות

בכל מקרה, מריטה עצית לא תתכן מפני שתוכי לא יכול להגיע לחלקים האלה בגוף. מה שכן יכול להיות זה שהזכר מרט לה את זה. זה גם יכול להיות פטריה. כך שקשה לומר...

היא לא מתגרדת....

היא מתנהגת רגיל לגמרי כאילו זה בכלל לא קיים! הזכר מטל בה יפה כרגיל... וזה לא נראה כמו מריטה... זה פשוט בשני צידי הראש בין העין לאוזן אזור חלק לגמרי! קירח לגמרי בלי שום סימן שאי פעם היו שם נוצות!!!

האמא או התוכית?

סתם בצחוק.. יכול להיות שהיא מרטה לעצמה ועכשיו כבר לא רואים את זה כי עבר המון זמן מאז שהיא עשתה את זה או שמתחילה לה נשירה אם אתה באמת דואג אז במקום לחפש באינטרנט תשובה הייתי מציעה לך לקחת אותה לאיזה וטרינר.

למעלה