התקרחות

התקרחות

שאלה בנושא התקרחות היינו השבוע אצל קוסמטיקאית שמציעה טיפול בשמפו צמחי שלא מכיל סודיום . הטענה שלה היתה שהסודיום חוסם את נקבוביות העור, וגורם לבלוטת החלב שנמצאת מתחת לקרקפת להתנפח ולסתום את הזקיק שממנו יוצאת השערה. השאלה היא אם זה נכון, אם יש אפשרות באמת לגרום לשערה לצאת מחדש מהנקבובית שנסתמה ע"י עיסויים, שמפו שלא מכיל סודיום ועוד כל מיני תכשירים, שלמותר לציין שהם עולים המון כסף. או שזה סתם עוד "עבודה בעיניים" בתודה מראש אני מצטרפת.

התקרחות

שלום לך, מה אני אגיד לך? לא נשמע לי רציני. לצערי אין הרבה פתרונות לבעיה של התקרחות. יש מקום לבירור אנדוקריני אצל אישה לראות אם זה לא נובע מרמות מוגזמות של הורמונים זכריים. לעיתים נשירת שיער קורית כתוצאה מחסר של יסודות כמו אבץ, או ברזל. כך שתמיד בבירור כוללים גם את הדברים הללו. לא שמעתי שנשירה קורית כתוצאה מסתימת הנקבוביות ע"י נתרן. אם יש קשקשת רבה ולפעמים גם מן חיפוי על עור הקרקפת, זה סימן של סבוריאה ואז טיפול יביא להפסקת השנירה ולצמיחה מחדש. ברוב המקרים זה לא אף אחת מהסיבות האלה, ואז ניתן לנסות מינוקסידיל. שוב לא שמעתי שנתרן הוא כאן בעייתי. נתרן מסיס מאד במים, ולכן אני מניחה שבעת חפיפה הוא היה נמס במיים ולא מתגבש וסותם את הנקבוביות. מוכרים אלף ואחד תכשירים לנשירת שיער, כמו שמוכרים אלף ואחד תכשירים להרזיה...

למעלה