התקפת klez

shalvale

New member
התקפת klez

מה זה??? אני לא מפסיקה לקבל מאתמול בלילה אימיילים המכילים וירוס KLEZ!!! מה קורה פה? מישהו מנסה להתנכל לי בכוונה?

uzi2

Active member
נאמר את זה שוב

לא אנשים שולחים את ה- klez. ה- klez שולח את עצמו ממחשבים נגועים. אחד האנשים שיש להם את כתובת הדוא"ל במחשב נדבק ב- Klez וה- klez שולח את עצמו למחשב שלך, תחת כתובות דוא"ל אחרות שהוא מוצא במחשב הנגוע. כמו וירוסים ביולוגים, גם וירוסי מחשב מתאפיינים ביכולת ההתרבות העצמית שלהם.

uzi2

Active member
זה מוגזם, אבל

א. יכול להיות שיותר ממחשב אחד נגוע שולחים לך את הוירוס. יכול להיות שמחשב אחד שבו רשומה כתובת הדוא"ל שלך הדביק מחשב אחר שבו רשומה הכתובת שלך, ועכשיו משניהם נשלחים לך עותקים של הוירוס. וכן, הוירוס הזה שולח את עצמו הרבה פעמים ביום, ואם יש מעט כתובות במחשב הנגוע, אז הכתובות הללו יקבלו אותו בקצב גבוה יותר. דרך אגב, על כל מכתב נגוע שאתה מקבל תחת שם מסויים, יש בממוצע מכתב אחד שהמחשב הנגוע שולח למישהו אחר תחת השם שלך. וירוס ממש מעצבן.

shalvale

New member
בכל מקרה

ההצפה נמשכת. היום קיבלתי עוד 2. ושתבינו, עד היום לא קיבלתי אף וירוס לדואר העיקרי שלי. ופתאום הצפה שלא נגמרת. כל כך מרגיז!!!!

S o u r c e

New member
תגובה

אני רוצה לומר לך שזה כלום. מנסיון אישי קיבלתי 50 ביום אחד ועוד 50 ביום שלאחריו. אז מקווה שלא תהיה לך כמות כזו גדולה.

זוהר פ

New member
אנשים, קרה נס

אם אני חושב על זה אז כבר איזה שבטע שלא קיבלתי קלז. אז אחד מהשניים: או שהמכתב שפורסם כאן (על הליכים משפטיים) הפחיד את השולחים והם סוף סוף טיפלו בבעיה, או שכבר קלז הרס להם את המחשב כל-כך שהם כבר לא יכולים להפעיל אותו. או שבמחשבה שלישית הם בחו"ל ? בכל מקרה טפו-טפו-טפו שלא יחזור. קלז, לא האנשים

קפצון

New member
אים זה נכון אז זה אולי רק מוכיח

שמקור הוירוסים באנשים בתפוז
בכל מיקרה יש לשער שככל שתפוז אולי אינה מיתייחסת ברצינות לחוקים ומגבה עברות של מנהלי פורומים הרי שאין זה הדבר
הוסבר לך כבר שזה פשוט וירוס ששולח עצמו ואחרי שהוא סיים לשלוח לכלם הוא נירדם מעט
אולי כבר קיבלת מכולם מיילים

S o u r c e

New member
תגובה

שום וירוס לא קשור לתפוז וזה נראה לי לא רציני להאשים אותם אם יש לך KLEZ

S o u r c e

New member
תגובה!!!

ניתן למנוע מיילים נגועים אם יש לך אנטי וירוס מעודכן אשר דוחה את הוירוס. חברות האנטי וירוס כמו לדוגמה: Symantec מעדכנות גם נגד הוירוס הזה שנקרא KLEZ ויש ל - SYMANTEC גם קובץ שאתה יכול לשים על דיסקט שנקרא FIX KELZ שבעצם בודק אם המחשב שלך נגוע ב - KLEZ וזה קובץ חינמי גם אם אין לך אנטי וירוס. את הדיסקט עם ה - FIX KLEZ מעלים עם SAFE MODE ואז מבצעים את הבדיקה.

nadd

New member
הורדתי את הקובץ

ובכל פעם שאני פותח את המחשב הוא מתריע על אותו וירוס אינני יכול להיפטר ממנו וזאת למרות שהרצתי את הקובץ מספר פעמים מה עושים ?

S o u r c e

New member
תגובה!!!

גבה את הדברים החשובים ועשה פירמוט למחשב. זה הדבר הכי יעיל שאני יכול להציע לך. גם לי זה קרה ועשיתי פירמוט לאחר שהעליתי את ה - FIX והבנתי שהוא יושב לי על ה - SYSTEM. זו הדבר היחיד שעשיתי "פירמוט".

uzi2

Active member
באם מדובר על ה- Klez, אז

נסה להוריד מהאינטרנט את ה- kleztool, ולהריץ אותו. את ה- kleztool יש להריץ, לא מ- safe mode, אלא מ- mode רגיל (כאשר הוירוס פעיל במחשב). יש לעדכן עדכוני אבטחה למחשב שלך, ביחוד עדכוני אבטחה לאינטרנט אקספלורר. אם יש גירסה 5.00 של אינטרנט אקספלורר, יש לעדכן ל- 5.01, או 5.5 או 6.0, וא לעדכן ל- service release האחרון, ועדכוני האבטחה האחרונים. אם יש לך Outlook או Outlook Express בתור תוכנות הדואר, אז כדאי שתדע, שה- klez מנצל חורי אבטחה באינטרנט אקספלורר, כדי להפעיל את עצמו בכל פעם שמכתב שנגוע בו נפתח (ואפילו עם זה רק בחלון ה- preview). מרבית הוירוסים כיום מנצלים חורי אבטחה כאלו ואחרים באינטרנט אקספלורר כדי להיות מופעלים באופן אוטומטי כך. עדכון האבטחה שפירטתי ימנע מהם להפעיל את עצמם אוטומטית, ומה שתראה כאשר תקבל מכתב נגוע כזה, זה מכתב שמכיל קובץ מצורף שעדיין אסור יהיה לך להריץ, אבל כבר לא יהיה חשש שעצם פתיחת המכתב או הצגתו ב- preview יפעילו את הוירוס. כמובן שאנטיוירוס טוב ומעודכן חשובים מאוד.

uzi2

Active member
ומה ששכחתי להוסיף

א. את ה- kleztool ניתן להוריד כקובץ דחוס ל- ZIP מ- ftp://ftp.europe.f-secure.com/anti-virus/tools/kleztool.zip ואם נפתח בעזרת תוכנה כגון winzip, אז אפשר ממתוך winzip להריץ את ה- kleztool (לא חייבים אפילו לשמור בנפרד). ב. את העדכונים לאינטרנט אקספלורר (כולל עדכוני האבטחה) ניתן לעשות מתוך ה- Windows Update.

nadd

New member
המון תודה עוזי 2

הורדתי את הקובץ והוא כתב שמצא "בסיסתם" את הוירוס. כל פעם שפתחתי את המחשב הופיעו לי 10 הודעות כאלו. אני מקווה שזה יעזור כי הורדתי לפני כן את ה- FIXKLEZ וזה לא עזר תוך כדי שאני כותב הופיע לי התרעה על הוירוס. פירמטתי את המחשב לפני כחודש וזה סיפור לא פשוט, הרבה דברים איבדתי וזאת עשיתי בגלל שעשיתי UPGRAD לאוטלוק לגירסה 6 וזה גרם לי אין ספור בעיות לכן יעצו לי לפרמט ולהישאר עם גירסה 5. כולי תקוה שהפעם אמצא פתרון לוירוס שלא נגמר.

uzi2

Active member
שתי שאלות

א. איזו מערכת הפעלה יש לך? ב. האם המחשב שלך מחובר ברשת פנימי עם מחשבים אחרים?

nadd

New member
הבעיה נפתרה

עוזי מאז שהורדתי את הקובץ שהפנית קישור אליו, הבעיה נפתרה- זה היה ממש בלתי נסבל. אך אני עדיין מקבל אי-מיילים שכנראה מכילים וירוסים בגלל שאינני מכיר את השולח זה מאותו סוג של הודעות שנכתב על ה- KLEZ אני מוחק אותם ללא פתיחה SHIFT+DEL איך אני יכול למנוע את הגעתם - אינני רוצה לפתוח אותם. אני משתמש ב- OUTLOOK EXPRESS יש לי מע´ הפעלה WINDOWS 98 תודה

למעלה