התקפת בכי ארוכה

אדומה2

New member
התקפת בכי ארוכה

זה היה רק עניין של זמן, אני יודעת. לפני כמה ימים פגשתי את הפסיכולוג שלי במקרה בביה"ס בו אני עובדת, אחרי שכמעט 3 חודשים כבר לא ראיתי אותו, מיום סיום הטיפול שלנו. התרגשתי כאילו פגשתי איזה שחקן קולנוע שאני אוהבת.
כן, אני קצת מפגרת בקטעים האלה, מה לעשות, למדתי מזמן להשלים עם זה. ואז חזרתי הביתה, ואני אפילו לא זוכרת את רצף המחשבות, אבל מצאתי את עצמי יושבת על הרצפה במטבח ובוכה על התחושה הזו שאין לי את המשפחה שלי, או אפילו את החלק האקטיבי שלה. אין לי את אימא שלי או את אבא שלי שאני יכולה להתקשר אליהם ולרכל איתם, לספר להם, להציק להם, שהם יציקו לי.... ויש לי את בעלי, שזה נפלא, אבל זה כל כך לא במקום. אח שלי הוא גם פה, אני לא שוכחת אותו לרגע, אבל היחסים שלנו מעולם לא היו כאלו שאני מתקשרת אליו ומרכלת איתו על כל מיני דברים. לנו יש שיחות אחרות, וזה טוב, אבל אני חסרה את השיחות הספציפיות האלה שהיו לי עם הוריי- ובעיקר עם אימא שלי. ואז הגיע אתמול, ובו בחורה רביעית סיפרה לי בסוד שהיא בהריון, ושלוש מתוך הנשים האלו הן חברות- מי יותר ומי פחות. ואז ראיתי משהו כמו 10 דקות מהסרט ימי שלישי עם מוריי, סרט המבוסס על ספר מצליח שטרם קראתי אבל אני שמעתי עליו כל כך הרבה שאני מרגישה שאני כבר קראתי אותו. מי ששיחק את מוריי היה ג'ק למון, שאין כמוהו בכל העולם, גם לא קווין ספייסי האהוב עליי מכולם. ג'ק למון היה שחקן בחסד עליון ואיש מקסים שמשהו כמו 99% מהוליווד העריצה אותו. ואני מצאתי את עצמי ממררת בבכי ב-ט-י-ר-ו-ף מהקצת שראיתי מהסרט הזה. היו שם מראות שכבר לא ראיתי כמעט שנתיים, מראות שהחזירו לי את מראות אבא שלי כאדם חולה ומרותק למיטה, שלא יכול לעשות את הדברים שהוא אוהב לעשות, שהתרופות והכאב מטשטשים לו את המוח הגאוני שלו וזה פשוט קשה לחשוב. ואני מודה שאני פשוט התפרקתי לרסיסי רסיסים. ומשם זה המשיך: בכיתי על אימא שלי, בכיתי על אבא שלי, בכיתי על העובדה שאני אעבור הריון לבד (עוד לא בהריון, כשאהיה אספר), ובעיקר בכיתי על העלבון הזה. אני פשוט נעלבת כל פעם שאני חושבת שההורים שלי מתו. מכל ההורים בעולם- דווקא שלי?! למה זה טוב??? ואז התחלתי לכעוס: כעסתי על אימא שלי שהחליטה שצריך למות כשהייתה תקופה קשה כמשפחה, כעסתי על אבא שלי שתמיד- לאורך שנים- התווכח איתי על הסיגריות הארורות האלו ושהן בסוף אלו שגרמו לו לסרטן, כעסתי על היקום/אלוהים/כוח עליון/מה שזה לא יהיה על שאבא שלי היה צריך לעבור כזה סבל, על זה שאהובי לא באמת הכיר את אבא שלי ואבא שלי לא באמת הכיר את אהובי, על אימא שלי אני בכלל לא אתחיל לדבר בעניין זה- חצופה כזו, סוף סוף יש לי אהבה כל כך גדולה והיא לא פה לחלוק את זה איתי?! מה זה החוסר אחריות הזו?! וכעסתי כמובן על הבנות האלה עם האימהות שלהן שמלוות אותן בהריון ויהיו איתן, ויעשו להן, ויקנו להן, ויחזיקו להן את היד, ויהיו סבתות. איחס. ובעיקר כעסתי על העלבון הזה. בכיתי ובכיתי כל כך הרבה זמן, כבר הרבה זמן לא בכיתי ככה. ואז הייתי כל כך מותשת, וכאב לי הראש אז הלכתי לישון מוקדם. אין לי מעבר לזה הרבה מה להגיד. סלחתי להורים שלי עם המון דברים- חלקם טיפשיים וחלקם היה לי קשה לסלוח להם, אבל לשמחתי אני יכולה לומר שסלחתי להם עוד בחייהם. רק על דבר אחד אני בחיים לא אסלח להם. על זה שהם מתו. על זה אני באמת לא יכולה לסלוח.

מיקימק

New member
../images/Emo201.gif יש ימים כאלו

אין מה לעשות אי אפשר תמיד להיות בסדר ולהיות תמיד שלמה לגמרי עם המצב. אני דווקא חושבת שמדי פעם זה טוב לבכות ולהוציא הכל.

ymz

New member
../images/Emo201.gifכמה כאב

לא יודעת אפילו מה להגיד לך. פשוט מבינה אותך, מבינה את ההרגשה, את העלבון את ה"הלא מגיע לי!" שאנחנו חיות איתם שנים על גבי שנים. אין מה לעשות, את יודעת בעצמך שצריך להמשיך קדימה ולבנות את חייך. מקווה שהיום תרגישי יותר טוב.

קודם כל שולחת לך ../images/Emo201.gif ענקי...

קודם כל טוב שבכית והוצאת את הכל החוצה... בתור אחת שעברה את החתונה ללא אם ואח"כ את ההריון והלידה ללא אם, אני בהחלט יכולה להבין את הכעס והעצב, על כך שאי אפשר לחלוק את האושר הגדול הזה...ולמרות שבסה"כ עברתי את ההריון, הלידה ואת השנה הראשונה של גידול הבונבון הקטן שלי ממש בצורה טובה ובלי מצבי רוח, גם לי יש רגעי משבר... וגבי עניין ההריון העתידי...אל תדאגי...למרות שזה בסופו של דבר את ואהובך, את תראי שזה ימלא אותך בכל כך הרבה אהבה כלפי היצורון הזה, שזה יפצה על הכל...ומעבר לזה את תביני פתאום כמה קשה להורה אפילו רק המחשבה שאולי בעתיד הוא לא יהיה שם בשביל ילדיו...אז אל תכעסי... שוב
ואני פה בשבילך...

אדומה יקרה

בזמן האחרון אני חושבת על כל הרגשות האלה שקיימים ואין להם שם. ותמיד תהיתי איך אפשר לתאר גם את אלה שיש להם. אני בוכה פה מול המחשב וחושבת שתיארת אותו בצורה הכי אמיתית.
ואני מחבקת אותך.
ואולי טוב שהכאב ככה קצת השתחרר ויצא בדמעות. גם אני ראיתי את ימי שלישי עם מוריי זמן קצר לאחר פטירת אמי, ואני זוכרת את התחושות הק\שות שהוא עורר בי. בעיקר הפחד מפני בגידת הגוף. ובעצם כל מילה שלך עוררה איזה הד של הזדהות. הפחד מפני כל הדברים של העולם בלי הגנה של אמא והכעס על הליכתה שאין לו בדיוק כתובת. איתך..

veredshp

New member
לאדומה 2

תבכי ילדה..תבכי על העדרותם..תכעסי עליהם..תכאבי את חסרונם..את ההחמצה ואת היעלמותם.. נשמע לי שעברת שם חוויה מאוד חזקה וטובה. טובה-כי אחת לכמה זמן אנו צריכות להוציא שאריות מתוכנו של רגשות שקשורים לאמא ולאבא..מתוך הכאב והעצב הטהורים הללו את תתחזקי.מתוך הדמעות הללו את תהיי יותר קלילה ושמחה. גם אני לקראת הריון ועלו כל הרגשות הללו והמחשבות ונחמץ לי הלב שבן זוגי לא זכה להכיר את אמא וגם ילדיי לא יזכו לסבתא המדהימה.. מעבר לרגשות אני רואה את הדברים והארועים שעוברים עליי כשעור בהתפתחות שלי. אני חושבת שאמי פשוט סיימה את תפקידה פה בחיים הללו.היא סיימה את מה שהיה לה לעשות פה-שעורים התפתחות תהליך...ואני עם השעור של להתמודד עם אובדנה ולמצוא את האמא בתוכי... אני שולחת לך מפה חיבוק והמון תמיכה על התהליך שאת עוברת.

Darkmatter

New member
../images/Emo201.gif

ההתקפות בכי האלו קורות לפעמים... וכנראה שכל האירועים שלפני זה גרמו להכל להתפרץ. זה טבעי וזה מובן. אני מכירה את הישיבה על הריצפה. חחחח... אני עושה את זה כי באותו רגע אני מרגישה שהכל מנופץ והכל לא אמיתי. הריצפה זה הדבר הכי יציב ואמיתי, לא? בכל מקרה, אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב עכשיו.... זה טוב לפעמים לנקות את כל הכאב... אנחנו איתך...

את מתכוונת לבכי הזה

שתופס אותך פתאום, בלי אזהרה, ובין רגע מצמק אותך - כמו שעשה הנוזל הזה ששתתה עליסה בארץ הפלאות - והופך אותך לקטנה-קטנה מול העולם הגדול והלא מובן הזה? את מתכוונת למצב הזה שבו פתאום, לפעמים בלי אזהרה מודקמת, השמיים מתכסים עננים כבדים כבדים ואפורים, ונעלמות כל קרני השמש? את מתכוונת לרגע הזה שבו כל הנסיון שצברנו וכל החוכמה שלנו וכל התובנות שהשגנו בטיפול וכל ההצלחות שלנו וכל הבגרות שלנו כאילו נמחות באיבחה אחת, ומשאירות את אותה ילדה קטנה, אומללה, שנשארה פתאום בלי אמא ולא מבינה למה זה מגיע לה, ולמה העולם כל כך אכזר? כי אם על זה את מדברת, אני יודעת למה את מתכוונת ... רגעים בלתי נמנעים, אנחנו יודעות ...

אדומה...

מאוד כאב לקרוא אותך.. מקווה שמשהו השתחרר קצת בעקבות הבכי.. ואני מצטערת שאין לי הרבה מילים... שולחת חיבוקים חמים...

אדומה2

New member
תודה בנות ../images/Emo39.gif

עזר לי לפרוק את הדברים פה בפורום ולקרוא את תגובותיכן. אני מרגישה כאילו התפנה מקום להתחיל הכל שוב- עד להתקפת הבכי הבאה.
בפעם המיליון הפורום הזה מעיד שבכל הקשור למות אם, או מות הורה בכלל, *רק* מי שעבר את זה יכול להבין על מה מדובר. תודה.

למעלה