התקפי צחוק, מה עושים?

התקפי צחוק, מה עושים?

שלום לכולם, אני לא ממש כותבת הרבה בפורום אבל עוקבת תמיד ולמדה מכם ומינסיונכם. בני, אדם מאובחן כ PDD והוא בן 2 וחמישה חודשים. בחודשים האחרונים שמנו לב שיש לו הרבה התקפי צחוק. אבל, לאחרונה ההתקפים גברו יותר. במהלך היום הוא צוחק יותר עם עצמו, הגננת מדווחת שגם בגן יש לו כמה רגעים שהוא פשוט מתפקע מצחוק, לפני השינה כשהוא מנסה להירדם ולפעמים הוא מתעורר באמצע הלילה מבלי שאנחנו מבינים את הסיבה והוא נתקף בהתקפי צחוק.( 3 שעות ערים) אני חייבת לציין שאנחנו מודים שאלו התקפי צחוק ולא בכי כי שמענו שזה יכול להיות הפוך. אבל, כמו שאמרתי לאחרונה זה מתגבר ואדם נמצא יותר עם עצמו. מאוד קשה לי עם הרגעים הללו אני לא כלכך יודעת איך ל"אכול " את זה. אני משתדלת לתת לו להיות עצמו לפעמים, כי אני יודעת שהוא זקוק לזה אז, ברגע שהוא מתחיל לצחוק, אני מצטרפת לצחוק, מנסה להבין למה הוא צוחק? ולפעמים אני מרגישה שאני צריכה להעיר אותו ולהוציא אותו מהמקום שהוא נמצא. אני יודעת שאני אצטרך לווסת את הדחפים שלי ולתת לו את המרחב אבל ברור לי שיש פעמים שצריך פשוט להפסיק את זה. איך לדעתכם מתמודדים עם זה? זו תופעה חולפת? טיפים ועצות ייתקבלו בברכה. תודה, וחג שמח! לילך

מחל

New member
../images/Emo104.gif זה מוכר לי...

לבני גם היו התקפי צחוק ללא סיבה,זה היה לא נעים והאמת די מבהיל. נסיתי להסיח את דעתו בכל מיני דרכים כדי שיפסיק לצחוק. לפעמים הצלחתי ולפעמים לא. היו תקופות שזה נעלם ושוב חזר. לאחרונה ברוך ה' זה פשוט נעלם. לדעתי מה שעזר וכן יעזור לכם לבעיית ההתעוררות בלילה כמו שכתבת למשך 3 שעות זה טיפול הומאופתי. בני היה מתעורר באמצע הלילה וער שעתיים-שלוש ולפעמים עד הבוקר, זה היה קשה מאוד במיוחד כשהולכים בבוקר לעבודה... כשהתחלנו בטיפול הומאופתי העניין הסתדר הוא ישן את הלילה רצוף וגם התקפי הצחוק (כמו שכתבתי) פחתו והלכו. אנו מטופלים אצל ההומאופת דני רון והוא מקסים.

מחל תודה

מחל תודה על התגובה. בדיוק לפני שנכנסתי לבדוק בפורום אם משהו הגיב לי על השאלה אמרתי לבעלי שאולי ננסה לדבר עם משפחה שפגשה את דני רון. אנחנו אצלו ביום שישי הקרוב. אני אוכל לשוחח איתך או להתכתב איתך במייל?

yaelhul

New member
גם לבן שלי בן כמעט שנתיים המאובחן

כ-PDD היו ועדיין יש התקפות צחוק לא ברורות. הכי מדאיג כשזה מגיע בלי שיש שום דבר בסביבה - כשהוא מסתכל על קיר לבן. תמיד יכול להיות שהוא נזכר במשהו או מדמיין משהו, אבל זו בהחלט לא התנהגות נורמטיבית ובהתיעצות עם פסיכולוגית היא הציעה להגיד לו "אני לא רואה כאן שום דבר מצחיק". היום זה קורה פחות. אין לי מושג למה. יעל

למעלה