התקפי חרדה

zamdira

New member
התקפי חרדה

סיפורי הוא כזה:לפעמים תוך כדי מצב נורמלי לחלוטין ,שליו ונינוח לדוגמא נסיעה(לא הכי מהירה)ברכב לטיול משפחתי ביום שבת או בזמן משחק הילדים במתקני השעשועים בפארק, פתאם תוקפת אותי חרדה עצומה למחשבות "מטומטמות" כגון הינה תקרה תאונת דרכים... או הינה הילדה תיפול ותשבור את הראש...(לפעמים יש לי אפילו פובייה מבלונים מנופחים מדי).תחושת החרדה מלווה בהאצת פעימות הלב,עצבנות ובתחושת בחילה קלה.הכל עובר אחרי מס´ דקות. שאלתי היא:1)האם אכן מדובר בהתקף חרדה? 2)כיצד מתגברים על זה?(תרגילי נשימה? חשיבה חיובית?) אודה מראש.

עילית33

New member
שלום זמבירה

התיאור שלך קצת קצר- ייתכן את אכן חווה התקפי חרדה קטנים הנובעים בתגובה למחשבות טורדניות בדבר אסונות העלולים לקרות. הפרעת חרדה היא תופעה מוכרת מאוד - בד"כ חרדות הינן ביטוי למשהו עמוק יותר המתרחש בחיים. לפעמים זוהי תגובה הגנתית הבאה להסיט אותנו מתכנים מפחידים או מלחיצים המתקרבים לסף התודעה ואנו איננו מסוגלים להתמודד עימם. אני הייתי מציעה לך (אם הנושא מפריע ךל) לפנות לאיבחון אצל פסיכולוג ולנסות להגיע למקור הבעיה . נסי לחשוב לבד: מתי החלו ההתקפים? האם קיים אירוע מקביל המתרחש בחיך שאת אינך מתמודדת עמו? האם את בתקופת לחץ בעבודה, בית זוגיות? האם התרחש שינוי כלשהו שסביבתך הקרובה בזמן האחרון. בכל מקרה- חרדה לעיתים קרובות היא איתות שיש לחקור מה פשרו. לגבי טיפול: ישנם תרופות נוגדות חרדה ודיכאון אך כדי לקבלן יש לפנות לפסיכיאטר.

גרא.

New member
מסכים לתגובה שלך עילית.אבל רוצה

להוסיף כמה מילים לגבי השאלה השנייה שנשאלה.לא הייתי ממהר כל כך להתחיל להשתמש בתרופות נוגדות חרדה ודיכאון.אלא באמת פונה תחילה לטיפול האלטרנטיבי,כמו שמוש בהרפייה עצמית (שאפשר לעשותה גם ברחות,ןבכל מקום צמוד לתחושות המועקה),כמו שמוש במדיטציה,או יוגה,ואפילו,למה לו,בפרחי בך. אפשר למצוא בירחון "חיים אחרים"המוקדש כולו לטיפולים האלטרנטיביים,כמה וכמה חלופות לטיפול בחרדה/דכאון.תמיד ברקע,קיימת האפשרות להפגש עם פסיכולוג קליני/פסיכיאטר ,לאבחון והערכת דרכי הטיפול.אבל החרדות הספציפיות שתוארו,דומני מקננות בלב כל אם,ומאד שכיחות.

culuture

New member
תגובה

לי קורה אותו דבר שאני מפחד להוריד תוכנות למחשב אני מפחד שהוא יהרס רגע הדברים האלה זה לא OCD ????

למעלה