התקפי זעם

doritafy

New member
התקפי זעם

שלום לכולם , אני חדשה אצלכם ולאחר צפייה בהודעות יש לציין שאתם נותנים הרגשה טובה להורים במצוקה. יש לי ילד בין 6 וחצי שעלה השנה לא' גנית היות והוא ADD לא היפרקטיבי, אך סובל מלקויות למידה , מוטורית וכו' , מקבל רטאלין 10 מ"ג. בחודש האחרון החלו התקפי זעם בלתי נשלטים רק בבית הספר עד כדי כך שאני לא מכירה אותו , קשה לו להירגע ( גם לי ) . לאחר ההתקף הוא מודע למה שקרה וטוען שהוא לא שולט. כל זמן ההתקף כל רצונו להרביץ לילדים או לפי דבריו להרוג את אותו ילד שהרגיז אותו. פנינו לנוירולוג שהפנה אותנו לפסיכיאטר ילדים . וכאן אנו מבולבלים ומפוחדים . אנא הסבירו, עצות , חויות וכו' תודה

ברוכה הבאה למשפחת ה- adhd

אני מתארת לעצמי שמצב זה מאוד מתסכל , לדעתי אם בבית את לא מרגישה שינוי והשינוי הוא רק בבה"ס אולי קרה שם משהו ששווה בדיקה עם כל הצוות הבין מקצועי יועצת או/ו פסיכולוג ורק לאחר ברור הייתי חושבת לפנות לפסיכאטר. כמה זמן הילד מקבל רטלין ואולי המינון או/ו הטיפול לא מתאים לו ? יש אפשרות כזו?

zivadina

New member
התקפי זעם

שלום doritafy וברוכה הבאה אלינו. אם התקפי הזעם הם תופעה חדש, יש שתי אפשרויות: 1. כפי שכתבה לך תפוזינה, ייתכן שקרה משהו בבית הספר, וכדאי לברר עם המחנכת. 2. ייתכן שמדובר ב-rebound, שזאת תגובה של הגוף להיעלמות הריטלין מתוכו. כדי לוודא את האפשרות הזאת, כדאי לברר מתי בדיוק קורים התקפי הזעם, ולחשב כמה זמן עבר מנטילת הריטלין. לפני שאת הולכת לפסיכיאטר ילדים, כדאי לקיים את שני הבירורים שהצעתי לך. במידה שזהו rebound, יש צורה פשוטה מאוד לטפל בזה. בבקשה תעדכני אותנו.

zivadina

New member
הריטלין שאת נותנת הוא של 4 שעות.

ולכן אם אכן מדובר ב-rebound, הוא עלול לקרות 4-3 שעות לאחר נטילת הכדור.

doritafy

New member
התקפי זעם

תודה על ההתיחסויות. רטלין הוא מקבל באופן רציף שבוע אחרון. כל ספטמבר הוא היה בסדר גמור תפקד נהדר , ואז הגיע ההתפרצות בה הרביץ למורה . ההתפרצות הגיע עקב העלבה של תלמיד בכיתה ( כל ההתפרצויות היו על בסיס כזה ). בדקתי בכחתה הפסיכולוגית בתמונה והכיתה כרגע עוברת מסע רגשי ולימודי על רגשות . בדקתי במשך השבוע מתי פגה ההשפעה. התקף אחד בערך 11.30 לסוף ההשפעה ואילו התקף של היום ב- 10.30 עדיין תחת השפעה. אני נותנת לו ב07.30 בבוקר.

zivadina

New member
שעות ההשפעה

יש ילדים שהריטלין הרגיל משפיע עליהם רק 3 שעות. בקשר לספטמבר: ילדים ADHD הם נהדרים כאשר יש חידושים. החידושים גורמים להם להתנהג מצוין. הבעיות מתחילות כשנכנסים לשיגרה. אני הייתי ממשיכה לעקוב אחרי השעות של שינויי ההתנהגות בכתה, ובד בבד מזמינה תור לשיחה אצל הרופא המטפל. כדאי שתגיעי לרופא המטפל עם דווח מסודר על משקל הילד ועל שעות ההשפעה של הריטלין, ותשקלו ביחד מה לעשות. כדי למנוע rebound, נהוג להוסיף כמות קטנה של ריטלין רגיל כשעה לפני תפוגת הכדור. האם נראה לך מעשי לבקש מן המורה לעשות זאת ב-10:00? השאלה היא מהו אורך יום הלימודים שלו, ואם לא עדיף לעבור לריטלין ארוך טווח יותר. לסיכום, תזמיני דחוף תור לרופא המטפל, ובינתיים תמשיכי עם המעקב, כדי לבוא מוכנה לשיחה.

zivadina

New member
בנוסף

עכשיו שמתי לב שהוא הרביץ למורה. לדעתי, זה מצריך עבודה על גבולות, היות שהוא עבר קו אדום כאן. בעבודה על גבולות משתמשים בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי ולא כל טיפול פסיכולוגי אחר. אני ממליצה לך להעזר בפסיכולוגית בי"ס כדי למצוא לו מטפל כזה. גם הדרכת הורים בנושא הגבולות היא חשובה מאוד. הנה קישורים לקריאה:

putmusicon

New member
עוד כתובת

שוב על נטילת התרופה, אבל כתוב שם קצת על תופעת הrebound שציינת.

doritafy

New member
תודה

תודה לכך על תשובך. בני יוצא מביתו לאחר נתילת הכדור 7:30 ומסיים ללמוד 12:45 . לבקש מהמורה לתת כמות נוספת? ידוע שהנושא בעייתי אבל שווה בדיקה.

zivadina

New member
עזרת המורה

קודם כל, אם הוא לוקח את הכדור ב-7:30, יש סיכוי שהכדור מתחיל להשפיע רק בשעה 8:00. כדאי לבקש מן המורה מתי הוא מתחיל לגלות חוסר שקט, ואז קצת לפני זה להוסיף לו מנה מוקטנת. תבקשי את אישור הרופא המטפל לעשות זאת. זה, כמובן, מותנה בכך שהמורה תסכים וגם תזכור, ומצריך הסכמה שלך בכתב, היות שלפי החוקים אסור למורים לתת תרופות.

לי גם היו התקפי זעם דומים

בלי רטלין ובלי ריבאונד. (בעצם - למה היו?) ויכול להיות שהגורם הוא הלחץ והתסכול בכיתה - בגן מגיעים הרבה פחות למצבים האלו. ואכן - אין שליטה על זה. זה תחושה נוראית, שאני יודעת שאני הולכת לעשות משהו שאני ממש לא רוצה לעשות, ולא מסוגלת לעצור אותו. רטלין מאוד עוזר לשליטה. אבל אולי במקביל תנסו לעזור לו למצוא שסתום שמוציא את הכעס. זה לא יכול להיות לקרוא למורה או משהו כזה, חייב להיות משהו פיזי, כי זה גל שמציף אותך. אולי תלמדו אותו פשוט לקום ולצאת החוצה, או משהו דומה. אבל השליטה בזה מאוד קשה, ובשביל שהוא יצליח זה דורש את כל כוח הרצון שלו, מה שאומר שהוא צריך להבין ולהפנים שזה פוגע בו, ההתנהגות הזאת. אני, אגב, למדתי לנטרל את זה רק בסביבות גיל 13.

doritafy

New member
אני לימדתי את בני מזמן איך לנטרל

את הכעס בגן ע"י יציאה לחצר להירגע , הוא שיכלל את השיטה ע"י חפירת בור קבוע. מה לעשות בביה"ס לא ניתן לצאת להירגע לבד ללא השגחה ובטח לא לחצר ( להזכירך מדובר בילד בן 6 וחצי. בכל מקרה אני אפגש עם פסיכולוגית ביה"ס על מנת ליצור כלים משותפים בבית ובביה"ס למנוע התקף נוסף.

למעלה