התקפי זעם

myself82

New member
התקפי זעם

שלום, אני בת 29, נשואה + ילד בן שנתיים. מאז ומתמיד הגדרתי את עצמי בעלת "פיוז קצר". אני יכולה להיות רגועה לחלוטין ופתאום בשניות להפוך למפלצת שצועקת, טורקת דלתות, בועטת בחפצים ולעיתים (אמנם מאד מאד רחוקות) מגיעה לאלימות פיזית (זה קרה רק עם הכלבה שלי.. התעצבנתי מהנביחות שלה בשעת בוקר מוקדמת...). מס' דקות לאחר ההתפרצות אני מתחילה לבכות ומתחרטת מאוד. אני לא אוהבת את עצמי משום מבחינה (חיצונית ופנימית). פעמים רבות אני שואלת את עצמי למה בעלי נשאר איתי?, מה יש לאהוב בי? למה הוא התאהב בי בכלל? ושלא רחוק היום שהוא יבין את הטעות שהוא עשה.. וירצה לעזוב. אני זוכרת שאבא שלי היה מתפרץ עלי ועל אחיי (הוא היה מגיע לאלימות פיזית כגון להצמיד ותנו לקיר בכוחניות - תמונות שלא אשכח לעולם וגורמות לי לפרוץ בבכי כל פעם שאני נזכרת בהן). אני זוכרת את עצמי נשבעת שאני לעולם לא אהיה כמוהו -אבל אני מוצאת עצמי המצבים מאוד דומים. אני מתפרצת רק בבית שלי ועם משפחתי. אני אף פעם לא מגיעה לרמות כעס כאלה בעבודה או עם חברים, אני אפילו ממש רגועה ומוערכת מאוד. העבודה שלי זה המקום היחיד שאני מרגישה שאני "שווה משהו" אני מקבלת חיזוקים רבים שם ומחמאות על העבודה שלי. אני בכל תחום אחר בחיי- אני מגדירה את עצמי ככישלון (להדגיש כי רק אני מגדירה זאת). אני מודעת לכך שיש לי בעיה אבל אין לי מושג איך להתמודד איתה.

היי

המודעות שלך לבעיה חשובה לפתרונה, לעיתים אנשים לא מודעים להתנהלות שלהם. את מציינת שעם החברים ובעבודה זה לא קורה, רק בבית, מה שאומר שזה בר שליטה. צריך לחשוב למה זה קורה, מה גורם לך להתנהל כך בבית, אילו מצבים "מקפיצים" אותך, איך ממתנהל סדר היום בבית ומה גורם להתקפה לצאת, לזהות אותה וללמוד לשלוט בה. יחד עם זאת, לחשוב על אופציות התנהלות אחרות, ללמוד לשלוט על זה, לבחון באילו סיטואציות זה קורה, ולתת מענה חלופי, לאחד מתאים לספור עד 10, לשני להיכנס לאחד החדרים להירגע, ולאחר שיר מרגיע שיתנגן וירגיע. עצם זה שאת מודעת לכך, ויכולה לשלוט בזה "בחוץ" יאפשר לך ללמוד לעצור את זה גם בבית

שיבא2

New member
היי

א. מאוד התרגשתי לקרוא מה שכתבת... את אוטנתית, ישרה עם עצמך, עם הפגמים שבך ועל זה מגיע לך שאפו וכל הכבוד- ענק!!!!! אני אוהבת אנשים אמיתיים. ב. ילדים לפעמים מעצבנים ואחנו האמהות מאבדות , לעיתים עשתונות- זו גם עובדת חיים כשלי זה קורה, וזה קורה לעיתים נדירות- אני ממהרת לבקש סליחה מהילדה שלי. ממש ככה. בלי כחל וסרק. סליחה וזהו.... ג. אני מציעה לך לדבר עם עצמך. "לטחון לעצמך את השכל"- כמו שאומרים בלשון העם.... לכסח את עצמך "עד הסוף", להיות ביקורתית עם עצמך, לשאול שאלות עמוקות יותר- את עצמך כמו- מאיפה כל זה בא? איך אני דומה לאבא שלי בעיניין? איפה נפגעתי ממנו, ואיפה אני מעבירה את זה לילד? איך אפשר לשפר? - עוד שאלה- מה עם ספרים? את אוהבת לקרוא? אפשר לקנות ספר בנושא, והתעמק בנושא- זה זול ויעיל. - טיפול פסיכולוגי - זו עוד דרך- אך לא זול - טיפול תרופתי- עוד דרך - אבל לא בטוחה שתרופות בריאות, ולא בטוחה שהן יעשו את העבודה עד הסוף, נדמה לי שאת חייבת להתחבר לעצמך, לפחדייך, לחייך , בצורה הרבה יותר עמוקה, ממה שאת עושה עד היום. החרטה והבכי שאחרי... הוא מעולה, מראה שאת מודעת לעצמך, אבל זה לא מספיק , אם את חוזרת על טעויות!!!!! שלך בהזדהות- שיבא

גרא.

New member
myself82,אי אפשר לפתור בעייה לפני שמגדירים

אותה.מה שברור שיש לך סף גרוי תגובתי,מאד נמוך,ויש לא מעט טריגרים שלעיתים גורמים לך לאבד שליטה לרגע בהתקפי זעם.בשלב הראשון בכדי לברר מה הבעייה,כדאי להבדק אצל רופא נוירולוג את תקינות מערכת העצבים. לעובדה שגם אביך היה כזה,עשוייה להיות גם משמעות תורשתית,ו/או פסיכולוגית.אחרי שתקבלי הערכה נוירולוגית תוכלי לשקול אם יש מקום לטיפול פסיכולוגי.

noahgx

New member
מה עם הילד?

גם אותו את מכה כשהוא מעצבן אותך? חבל מאוד שאת מוציאה את העצבים שלך על בעל חיים חסר אונים מסכימה עם מה שנאמר שזה ניתן לשליטה את פשוט נותנת לעצמך לאבד את זה בבית או על הכלבה כי אף אחד לא ישפוט אותך ממליצה לנסות יוגה או מדיטציה זה אולי ירגיע אותך קצת או ילמד אותך לקחת רגע נשימה לפני שאת מאבדת את זה

למעלה